Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 561 / 39 / 0
2 godziny po spożyciu lub przed spożyciem pokarmu bogatego w białko :cool:
Najlepiej wrzucić na pusty żołądek i popić jakimś sokiem bogatym w węglowodany proste :cheesy:
  • 410 / 18 / 0
Najlepiej to brać moim zdaniem nacczo ponieważ to aminokwas. Kazdy aminowkas jak zjesz z posilłkiem ktory zawiera białka traci jakby swoje indywidualne działanie bo zamienia sie po prostu w białko. propouje walic z samego rana po przebudzeniu :)
Uwaga! Użytkownik Maniacal jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 341 / 5 / 0
Piszecie aby 5htp brać rankiem, na czczo. Ja dodatkowo stosuję l-tyrozyne, którą również zaleca się brać na czczo. Czy mogę brać te 2 razem, czy muszę odczekać jakiś czas?
Polecam & Pozdrawiam
  • 283 / 1 / 0
Możesz jak najbardziej brać razem :)
Uwaga! Użytkownik Marines nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 341 / 5 / 0
Biorę dziś z rana 300mg 5htp+tyrozyne i ... dostałem chyba lekkiej hipomanii. Podejrzewam ze Escitalopram (brany równy tydzień) zaczął się rozkręcać, ale on SAM nic nie daje. Dopiero jak dorzuce 5-htp, to po 2h wyraźnie czuję poprawę samopoczucia i gdzieś po 3h od tego momentu przestaje działać i wsio wraca do normy - czyli jest znów do dupy. Wieczorem dla potwierdzenia powtórka i znów to samo - poprawa samopoczucia, brechawa. Czyli to to.

Podchodzi mi to lekko pod objawy zespołu serotoninowego. Zwłaszcza za drugim razem, czułem uderzenie gorąca, tętno wzrasta, ciśnienie 160/70, mocne bicie serca, wzmożone pocenie się, lekki nieogar, trzęsienie nóg i rąk. Po 2h to wszystko minęło.

Postaram się zmniejszyć dawki 5-htp tak, by podawać częściej, a mniej.

Reasumując 5-htp faktycznie wchodzi w interakcje z SSRI - nie jest to wyssane z palca, jak piszą co poniektórzy.
Polecam & Pozdrawiam
  • 371 / 9 / 0
Ile dni przed zażyciem 6-APB należałoby przerwać suplementacje 5-HTP? Nie chce jakichś dziwnych reakcji ;) dwa dni przed zarzuceniem szóstki będzie ok? Suplementuje 5-HTP jedynie w celach odbudowy serotoninki
♪ P S Y T R A N C E ♫
Myco-Maniac
  • 206 / 3 / 0
Ja to wcinam zawsze po zabawie serotogenikami przez 2-3 dni po zeby uzupelnic niedobory
czyli prawie co tydzien :)

tak w ogole to ja sie zastanawiam czy warto suplementowac 5-htp plus tyrozyne skoro tyrozyna jest prekursorem 5 htp
.
  • 133 / / 0
Być może się przyda, są to informacje z etykiety 5-HTP od HealthSpark (Firma i produkcja w UK):
Directions of use: 100-300mg daily on an empty stomach or with a light carbohydrate only snack. May be taken before bed.
  • 2873 / 298 / 0
Przecież wie to każdy kto to zażywa, czytaj wątek
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 410 / 23 / 0
tak sie zastanawiam czy ma sens laczenie 5htp z ssri (pominmy ZS).. moze lepiej zwiekszyc dawke ssri, ale to chyba nie to samo, skoro 5htp wplywa na ilosc produkowanej serotoniny a ssri wplywaja stricte na jej inhibicje. ssri + 5htp czy wieksza dawka ssri - co lepsze?
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Strzelanina w ośrodku leczenia narkomanii. Są ofiary

Grupa uzbrojonych ludzi zaatakowała ośrodek rehabilitacji narkomanów w Meksyku - podały miejscowe władze. Zginęło co najmniej dziewięć osób, a pięć zostało rannych. Do zdarzenia doszło w poniedziałek w stanie Sinaloa na północnym zachodzie kraju.