Substancje pochodzenia roślinnego, w tym półsyntetyczne. Np. CBD, HHC.
Które lepsze
HHC-P
1
25%
THC-P
3
75%

Liczba głosów: 4

ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
dodano ankietę_xxx
Siema,
natknąłem się na stronkę z jednorazówkami z THC-P i HHC-P. Palę bakę codziennie i szukam sposobu żeby trochę zaoszczędzić, więc temat mnie zaciekawił. Pomyślałem że trochę poeksperymentuję, ale najpierw chcę zrobić reaserch. W necie jest mało informacji, więc chcę podpytać o kilka kwestii.

Czy jest, a jeśli tak, jaka jest różnica w działaniu i mocy pomiędzy nimi?
Czy tolerka na THC sprawia że ma się też tolerkę na THC-P i HHC-P?
Jak to wygląda z prawem? Czy to legalne w Polsce?
[dyskusję o źródłach wycięto - surv]

Z góry dzięki za pomoc.
  • 2 / / 0
Ogólnie jeśli chodzi o HHC to polecam wyjazd do Czeskich sąsiadów i zakup po cenie 60% niższej niż w PL. Cart to koło 100zł, susz w dużej paczce 5g wychodził jakoś 15zł/g i żelki 40zł za 10 sztuk po 10mg. Najefektywniejszy jest cart (wkład do epeta na 510), 2-3 buchy po 10s i mega mocna pizdeczka ale zaczniesz kaszleć jak pojebany. Sam używałem jako zamiennika do THC i efekty podobne, ale po HHC czasami strasznie bolała mnie bania. Co do tolerki to nwm, mnie klepało mocno i szybko. Prawnie wiadomo w Polsce nielegalne, ale dużo stron z Czech wysyła do PL ;)
  • 2394 / 653 / 0
@ mikus420

żelki hhc ?? :O Pierwsze słyszę. Możesz opisać mniej więcej jaka jest ;pizda w stosunku do jaranego ?
  • 1293 / 329 / 12
Sam jestem ciekawy owych wynalazków, tzn czym jest baza owego olejku. Zakładam, że pewnie jakaś gliceryna?
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 1 / 2 / 0
Z jednorazówkami hhc-p/thc-p z Czech jest 50/50. Hit or miss. Wszystko co pochodzi od np Cannapuff to scam najczystszej postaci. Vape thcp reklamowany na 79% zawartości owego kanabinoidu to cos co jest fizycznie niemożliwe. Żeby poczuć pełny high thcp wystarczy koncentracja na poziomie 2-5% , 79% powinno nokautować niestety nie daje praktycznie nic. Polecam poszukać w Czechach zwykłych jednorazówek hhc z US np Kalibloom z terpenami live resin, nie botanicznym gównem tylko terpenami ekstrahowanymi z konopii. Żelki poniżej 50mg nie daja praktycznie żadnych efektów chyba że ktoś nie miał nigdy kontaktu z edibles. Dobre hhc jest dużo mocniejsze od krajowych outdoorowych odmian ale wszystko opiera sie o ratio izomeru R do S. R odpowiada za high, S jest praktycznie niepsychoaktywny. Idealnie bedzie 60-70% hhc(R) do 39-40(S). To samo dotyczy hhcp i thcp. Nie procent zawartości a właśnie ratio R-S. Zajmuję sie produkcją cartridży od ponad dekady, importuję wszelkie mozliwe altcanabinoidy jakie są dostepne i z pełną premedytacją stwiedzam że warte uwagi sa thch, thcp i dobrze wyekstrahowane hhc - nie z izolatu ale z full spectrum. Dodatkowo wzmacnianie hhc dodatkiem cbc, cbg i cbn potrafi wyrwac z butów. Co do suszu i haszu to mozna o kant dupy rozbić i jedno i drugie. Mam nadzieję że pomogłem w ewentualnym wyborze.
  • 77 / 3 / 0
Ktoś może coś więcej powie na temat suszy HHC-P najlepiej z Saltypot? Będę wdzięczny.
KOCHAM KOCHAĆ BEZWARUNKOWO! A co Ty o tym sądzisz?
  • 1783 / 242 / 0
05 grudnia 2023WujekMorda pisze:
@ mikus420

żelki hhc ?? :O Pierwsze słyszę. Możesz opisać mniej więcej jaka jest ;pizda w stosunku do jaranego ?
Jest taka pizda jak byś opierdolił ciastko w kofie to samo działanie.
  • 196 / 61 / 0
Jadłem te żelki z HHC. Na mnie działają nieco inaczej niż jedzone THC. Faza jest nieco mniej relaksująca, bardziej stymulująca i taka jakby zimna w porównaniu do THC.
  • 34 / 4 / 0
Na HHC-P bardzo szybko rosnie tolerka i jest krzyżowa z THC
  • 3 / / 0
paliłem susz HHC-P i był nawet git chociaż mocno na tolerke siadło, najdziwniejsze było to ze na następny dzień był jakby taki afterglow, efekty juz minęły ale czułem sie spokojny i trochę odcięty od rzeczywistości
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.