Substancje pochodzenia roślinnego, w tym półsyntetyczne. Np. CBD, HHC.
Które lepsze
HHC-P
1
25%
THC-P
3
75%

Liczba głosów: 4

ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
dodano ankietę_xxx
Siema,
natknąłem się na stronkę z jednorazówkami z THC-P i HHC-P. Palę bakę codziennie i szukam sposobu żeby trochę zaoszczędzić, więc temat mnie zaciekawił. Pomyślałem że trochę poeksperymentuję, ale najpierw chcę zrobić reaserch. W necie jest mało informacji, więc chcę podpytać o kilka kwestii.

Czy jest, a jeśli tak, jaka jest różnica w działaniu i mocy pomiędzy nimi?
Czy tolerka na THC sprawia że ma się też tolerkę na THC-P i HHC-P?
Jak to wygląda z prawem? Czy to legalne w Polsce?
[dyskusję o źródłach wycięto - surv]

Z góry dzięki za pomoc.
  • 2 / / 0
Ogólnie jeśli chodzi o HHC to polecam wyjazd do Czeskich sąsiadów i zakup po cenie 60% niższej niż w PL. Cart to koło 100zł, susz w dużej paczce 5g wychodził jakoś 15zł/g i żelki 40zł za 10 sztuk po 10mg. Najefektywniejszy jest cart (wkład do epeta na 510), 2-3 buchy po 10s i mega mocna pizdeczka ale zaczniesz kaszleć jak pojebany. Sam używałem jako zamiennika do THC i efekty podobne, ale po HHC czasami strasznie bolała mnie bania. Co do tolerki to nwm, mnie klepało mocno i szybko. Prawnie wiadomo w Polsce nielegalne, ale dużo stron z Czech wysyła do PL ;)
  • 2394 / 653 / 0
@ mikus420

żelki hhc ?? :O Pierwsze słyszę. Możesz opisać mniej więcej jaka jest ;pizda w stosunku do jaranego ?
  • 1249 / 314 / 12
Sam jestem ciekawy owych wynalazków, tzn czym jest baza owego olejku. Zakładam, że pewnie jakaś gliceryna?
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 1 / 2 / 0
Z jednorazówkami hhc-p/thc-p z Czech jest 50/50. Hit or miss. Wszystko co pochodzi od np Cannapuff to scam najczystszej postaci. Vape thcp reklamowany na 79% zawartości owego kanabinoidu to cos co jest fizycznie niemożliwe. Żeby poczuć pełny high thcp wystarczy koncentracja na poziomie 2-5% , 79% powinno nokautować niestety nie daje praktycznie nic. Polecam poszukać w Czechach zwykłych jednorazówek hhc z US np Kalibloom z terpenami live resin, nie botanicznym gównem tylko terpenami ekstrahowanymi z konopii. Żelki poniżej 50mg nie daja praktycznie żadnych efektów chyba że ktoś nie miał nigdy kontaktu z edibles. Dobre hhc jest dużo mocniejsze od krajowych outdoorowych odmian ale wszystko opiera sie o ratio izomeru R do S. R odpowiada za high, S jest praktycznie niepsychoaktywny. Idealnie bedzie 60-70% hhc(R) do 39-40(S). To samo dotyczy hhcp i thcp. Nie procent zawartości a właśnie ratio R-S. Zajmuję sie produkcją cartridży od ponad dekady, importuję wszelkie mozliwe altcanabinoidy jakie są dostepne i z pełną premedytacją stwiedzam że warte uwagi sa thch, thcp i dobrze wyekstrahowane hhc - nie z izolatu ale z full spectrum. Dodatkowo wzmacnianie hhc dodatkiem cbc, cbg i cbn potrafi wyrwac z butów. Co do suszu i haszu to mozna o kant dupy rozbić i jedno i drugie. Mam nadzieję że pomogłem w ewentualnym wyborze.
  • 77 / 3 / 0
Ktoś może coś więcej powie na temat suszy HHC-P najlepiej z Saltypot? Będę wdzięczny.
KOCHAM KOCHAĆ BEZWARUNKOWO! A co Ty o tym sądzisz?
  • 1752 / 239 / 0
05 grudnia 2023WujekMorda pisze:
@ mikus420

żelki hhc ?? :O Pierwsze słyszę. Możesz opisać mniej więcej jaka jest ;pizda w stosunku do jaranego ?
Jest taka pizda jak byś opierdolił ciastko w kofie to samo działanie.
  • 192 / 61 / 0
Jadłem te żelki z HHC. Na mnie działają nieco inaczej niż jedzone THC. Faza jest nieco mniej relaksująca, bardziej stymulująca i taka jakby zimna w porównaniu do THC.
  • 34 / 4 / 0
Na HHC-P bardzo szybko rosnie tolerka i jest krzyżowa z THC
  • 3 / / 0
paliłem susz HHC-P i był nawet git chociaż mocno na tolerke siadło, najdziwniejsze było to ze na następny dzień był jakby taki afterglow, efekty juz minęły ale czułem sie spokojny i trochę odcięty od rzeczywistości
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.