Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
Przeniesione z mapy heroiny w Polsce. Klepsydra.
Brown z prosto fabryki z produkcji ma chyba nie więcej niż 60% heroiny ale resztę to metabolity 3/6MAM, pewnie trochę niezacetylowanej morfiny itp - rzeczy które właśnie dają największą euforie! Strzelałem kiedyś heroine (u nas mówią na to biała) #4 w formie hcl (92% czystej diacetylomorfiny w wyniku z laboratorium), taka gdzie wystarczy tylko chłodna woda i się rozpuszcza bez kwasku i nawet bez podgrzewania i bardziej brown mi się podobał. Euforia taka bardzo subtelna - bardziej taki czysty haj po tym był.
Chodzi o to, że określenie, że afgański brown nie jest czysty, nie musi oznaczać, że 20% to heroina a reszta to wypełniacze. Jeśli 20% to heroina a 60% to 3/6MAM, morfina,kodeina itp to zwyczajnie tak brown może być i jakiś Talib zjebał trochę proces konwersji bo powinny być inne proporcje trochę 60% hel, 20% 3/6MAM i reszta jakiś inny syf... Ale nawet taka 20% powinna ładnie sieknąć tylko inny profil. Zwyczajnie afgańska heroina #3 (free base), czyli bez ostatniego stopnia konwersji do #4 (soli chlorowodorku heroiny), ma takie a nie inne właściwości i nie da się jej bardziej doczyścić bez tego 4-tego stopnia, ale to ciągle dobry sort jest!
Nie wiem czy ktoś zakumał o co mi chodzi ;) Kiedyś o czymś podobnym pisał chyba @oxan - jakby się fachowiec wypowiedział to byłoby dobrze, bo może pierdole jak potłuczony ;)
W skrócie.
W pl brown zawiera od 8 do 12 % heroiny. Tylko heroinę się podaje w procentach, nie wszystkie narkotyki. 20% to już masowe przedawkowania.
Sól heroiny to niekoniecznie chlorowodorek. Każdy chlorowodorek jest solą, nie każda sól jest chlorowodorkiem. Brown z kwaskiem cytrynowym zamienia się z wolnej zasady w sól, cytrynian. hel powstały przez acetylacje bzt to octan. Nie ma żadnego znaczenia dla czystości towaru czy jest to #3 czy #4 . To świadczy tylko o sposobie produkcji. To że h#4 jest mniej zanieczyszczona to zwykły przypadek.
I jak najbardziej #3 można doczyścić do farmaceutycznej czystości.
Co więcej przeważnie jest tak, że najpierw powstaje #4 i ostatnim etapem jest przerobienie tego do browna #3.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
@klepsydra dzięki - kiedyś dawno była na bluelight dyskusja między właśnie w temacie "czystości" helupy i jakiś chemik z dostępem do akademickiego laboratorium pisał coś takiego. Stąd te moje zagwozdki dotyczące zawartości helu w helu:
"Afghan brown no.3 at 69 procent pure that is about the highest achievable by average Afghan lab. I did the same test many time. The Afghan production process makes it that 30 to 40 percent is left behind as other opiates and plant residual
...
And yea, nothing was cut with it this where the results:
-69% heroine
-noscapine
-papaverine
-6-acetylcodeine
( normal things when u create heroin, so no cutting material )"
Przez to właśnie myślałem, że browna powszechnie uważa się za mało czysty (w porównaniu do #4) bo nawet taki prosto z fabryki od Taliba , zawiera "tylko" 50-60% heroiny w sobie, bo fizycznie tyle max. można wyciągnąć przy tym stopniu konwersji. Tak jak chyba ice meth, nie może być czystsza niż 78% bo reszta idzie na kryształ
Nie mówię w ogóle o ulicznych sortach, bo wiadomo, że jak taki gram przejdzie przez parę Sebixowych to na koniec dostajemy 12% towar. Tylko ciekawe co z pozostałymi 88% - wszystko wypełniacz ?
Co do czystości. Da się doczyścić bardziej jak do 60%, jednak bardziej się nie opłaca. Każdy kolejny procent jest coraz droższy a różnica w mocy nie jest aż taka duża.
Pozostałe procenty to w Afganistanie główne inne opioidy, monoacetylomorfiny itp. Po wyjeździe z tego kraju rozcieńcza się to najpierw z obojętnym związkami, z cukrem na przykład, a w miejscu docelowym czasem dodaje się jakichś wzmacniaczy gdy towar się okaże zbyt rozwodniony i nie klepie. Mojemu znajomemu na narkotescie wyszło MDMA (ekstazy), mi wyszło PCP (dopalacze) a oboje bierzemy tylko hel. Także ten.
Co do metamfetaminy to zupełnie co innego, tu główną przeszkodą jest chiralność. Absolutnie nie ma żadnego sensu się tu na nią powoływać.
Trzymajcie się ciepło.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.