Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3455 / 555 / 2
Palenie browna na foli to najlepsza rzecz, aby uniknąć kontaktu bezpośredniego z zanieczyszczeniami.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 464 / 45 / 0
Nie no właśnie na początek planuje troszeczkę sypnąć i zobaczyć przy małym ogniu co sie z tym dzieje . Tak angielski znam . Wychodzi na to że helena przerasta zwykłych nosaczy jak ja co tylko opanowali jaranie Zielska i wciąganie gzymsu %-D . Mam trochę nadzieję wewnętrzna ze z racji tego że dużo kratomu zre codziennie , więc tolerancja jakaś jest , przy okazji coś spierdole przy tej folii . Zrzygam się i zawiodę i to będzie koniec przygody z heleną. Wtedy zostanę przy kratomie i wciąganiu BK aż do zawału serca . No nic dzięki za porady tak czy siak
  • 553 / 117 / 0
Bzdura z tym rzyganiem. Nieumiejętne palenie powoduje, że sporo tematu się marnuje...
Więc raczej na te trzy - cztery pierwsze razy raczej nie oczekiwałbym uwalenia aż po porzyganie.
  • 8 / 2 / 0
Widzę, czytajac posty powyzej, że wiekszosc osob heroine pali. Ktokolwiek jeszcze przyjmuje i.v.?
  • 464 / 45 / 0
To normalne że temat śmierdzi chemicznie trochę jak feta ? XD bardzo ciemny , grudy i trochę rozdrobniony proch . Hmmm . I tak trzeba sprawdzić na obecność fenta chociaż nie wiem czy w Europie jest Brown często chrzczony nim , gorzej jak z nitazenes na które jescze testów nie ma kurwa jego mac.

A noi mam pomysł że zrobię to tak że wsadzę troszeczke małą grudkę między susz CBD do waporyzatora i zobaczymy jak to wyjdzie . Nie chcę żadnych innych zapachów stąd ten pomysł głównie. Mam stary już waporyzator także jak się zjebie to chuj z nim chociaż wątpię jeśli będzie temat między mocno ubitym kwiatem CBD . Ustawie maksymalna temp waloryzowania i zobaczymy , zdam raport .
  • 553 / 117 / 0
W Europie nie ma jeszcze fenta /chyba/. Jeszcze sporo wody w Warcie musi upłynąć by się pojawił.
Podobnie jak sytuacja z heroina w każdym dużym mieście w PL ... Wiele wody upłynie...lecz jestem zdania, że młode gangsterskie ekipy będą miały w dupie jakieś zasady poprzedników i opioidy będą dostępne wszędzie. Już na telegramie jest, od chuja ogłoszeń dotyczących oxy, morfiny, bądź kodeiny. Fakt- pewnie 75 % to wyjebki, lecz jednak SĄ.
Za chwilę pojawi się również Brown.
Jeśli rząd nie zadziała efektywnie to na polskich dworcach będziemy mieć powrót do lat 90.
Takie jest moje zdanie- opieram je na wywiadzie ze starym gangusem, który twierdził iż ich następcy plują na zasady, chcą wyłącznie zarabiać.

Koniecznej zdaj relacje jak poszło to waporyzowanie. Na południu NL, z resztą w GB też palą Browna w tych śmiesznych crack pupę, więc zdecydowanie folia nie jest ostatecznością...
...jest jeszcze iv...
  • 464 / 45 / 0
Lepiej testować i tak , bo nawet jak nie ma fenta to w UK już tabsy oxy są tak naprawdę nitazenes , sporo śmiertelnych przypadków. Mówię tu oczywiście o tabsach z produkcji garażowej. Kwestia czasu. Rynek dragów UK jest ogromny i niestety blisko nas.
  • 53 / 10 / 1
@odbytniczy1991 podstawowe pytanie to jaki wpływ będzie miało skasowanie sporej części światowej produkcji brązu w Afganistanie na dostępność... Potencjalne (a może raczej nadchodzące) niedobory na rynkach na pewno poskutkują tym, co widzimy w USA - mieszanie helu z fentem/rc-opio i pochodnymi w celu "rozwiązania problemu" z niedoborami oraz maksymalizacji zysków. Polski rynek jest raczej specyficzny - hel, po tym co działo się w latach 90. (a wcześniej 70.) owiany jest bardzo złą sławą (np na takiej cebulce ciężko o oferty mimo, że nie jest to temat zakazany), uzależnionych jest też relatywnie niewiele osób. Z drugiej strony apteczne opioidy, są stosunkowo łatwo dostępne (koda bez recepty, wiekszość krajów w UE od tego odeszła; tramadol, przepisywany bardzo często i długotrwale; sporo osób sprzedaje oxy czy majkę zdobytą na fałszywe recepty albo od kogoś) i traktowane znacznie "lżej... Ogólnie póki mamy łatwy dostęp do opio, to nie spodziewałbym się fali fenta czy nitazenów, w postaci np. podrabianych tabletek, ale jeżeli ktoś (np rząd) zacznie kombinować i ograniczy znacznie dostępność tych leków (zeszłoroczne zmiany przepisów dot. e-recept nie miały większego wpływu, bo wcześniej "poradnie" same ograniczyły przepisywanie) to sytuacja na pewno się pogroszy - ten rynek nie znosi próżni; przecież przyczyną drugiej (hel) i trzeciej (fent) fali epidemii opioidowej w USA było ograniczenie dostępu do oksy... Zauważ jednak, że w UK/USA jest (i było też wcześniej) o wiele więcej osób uzależnionych a to jeden z kluczowych czynników - uzależnieni "muszą" znaleźć nowe źródło, gdy stare wysycha - popyt determinuje podaż...Tak czy inaczej uważam, że gdy synetyczne opio do nas dotrą w większej skali (pytaniem nie jest "czy?" tylko "kiedy?" bo przecież już są na rynku) to nie zmieną w poważnym stopniu sytuacji.
  • 879 / 190 / 5
10 lutego 2024Niebieska2018 pisze:
Widzę, czytajac posty powyzej, że wiekszosc osob heroine pali. Ktokolwiek jeszcze przyjmuje i.v.?
Oczywiście, mnóstwo osób. Po prostu ludzie biorący IV browna nie wiedzą co to jest hyperreal albo po prostu nie mają czasu tu wchodzić. Jak wydajesz na to przynajmniej 200zł dziennie (obecnie już 240)* to wchodzenie na forum jest ostatnią rzeczą o której myślisz.

*oczywiście to bardziej kwota minimalna niż sufit. Bezdomni luźno potrafią być na dawkach > 500zł na dobe
Masz problem z wypadaniem z żyły? Spróbuj podczas iniekcji patrzeć na igłę, nie na tłoczek.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
  • 623 / 9 / 0
500 zł na dobę to 3-4g na dzień. Serio? Chyba, że piszesz o Wawie i tam cena przeskoczyła kolejne granice...
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.