Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 605 / 156 / 0
@wenki12 To nie Łysiczka lancetowata, tylko jakieś podobne do niej psiaki.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 1 / / 0
Hej, czy to jest Lysiczka? Grzyby znalezione na polance dzisiaj (22 sierpnia) czyli dosc wczesniej jak na Lysiczke.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 605 / 156 / 0
Nie
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 2 / / 0
Witam znalazłem te grzyby i zastanawia mnie ich jadalnosc i działanie psychoaktywne czy ktoś jest w stanie pomóc?

Przeniesiono do odpowiedniego tematu. Nie twórz nowego wątku kiedy istnieje już odpowiedni. ~Vetulani44
  • 193 / 68 / 0
@JakisGrzybek psychoaktywne nie są na 100%, a czy jadalne - tego nie wiem, ale ja bym nie ryzykował. ;)
  • 2 / / 0
Czesc, znalazlem takiego grzybka. Czy to lysiczka? Dodam ze wczoraj u mnie mocno deszczem dawalo.
Ostatnio zmieniony 15 września 2024 przez eristankov, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 5 / 1 / 0
@Eristankov nie, to nie łysiczka ;(
  • 11 / / 0
Czy to łysiczka? Rośnie kilka takich u mnie na trawniku. Wydaje mi się, że ma większość cech łysiczki, tzn sutek, kształt, rozmiar, wydaje mi się że ma również te błyszczącą membranę.
  • 3576 / 582 / 1
Ja tutaj raczej nie widzę żeby coś błyszczało – grzyb jest już stary suchy i otwarty.
Poza tym zdjęcie jest mało wyraźne... Przydałoby się więcej. Chociaż jeśli rosną na trawniku u ciebie pod domem to wątpię...
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 20 / 10 / 0
To?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.