Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 12 / 2 / 0
Przyjaciele, które z tych grzybów to łysiczki (jeśli jakikolwiek)? Znalezione niedaleko Gór Sowich na pastwisku. Z góry dzięki ;)
grzyb1.jpg
grzyb2.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 15 / 4 / 0
@wedroz wszystkie to to. :)
  • 3 / 2 / 0
Podpowie ktoś czy to to?
  • 2534 / 589 / 0
Wczoraj znalazłem takiego grzybka,nawet kilka.Ktoś wie co to jest? Obiecujący wydał mi się fakt,że ma mocno szpiczasty kapelusz i niebieskie plamy na trzonie i kapeluszu.Mam kiepski aparat i słabo to widać,ale na żywo te niebieskie zabarwienie było znacznie bardziej widoczne.Pewnie to nic z psylocybiną,ale jednak zapytam.Znalezione na łysiczkowej łące.
_20231102_181432.JPG
  • 15 / 4 / 0
@Najki1211 pierwsze zdjecie to to, drugie ta czwórka nie, trzecie to to. Sporo ładnych okazów, gratuluję. 8)
  • 309 / 90 / 2
@Atropolamine
stawiam jakąś Stropharię.
jak mówisz że niebieska to może Stropharia aeruginosa?
  • 7 / / 0
Witam wszystkich i proszę o poradę eksperta. Na ostatnich latach tereny się zmieniły i szukam nowych miejsc. Dzięki
Ostatnio zmieniony 15 listopada 2023 przez szybkawysciguwka, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 27 / 2 / 0
Hmm?
  • 2534 / 589 / 0
^ Nie.
  • 3420 / 708 / 9
@szybkawysciguwka
Te po lewej 1, to są łyse jak dla mnie.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Elton John zdecydowanie przeciwny legalności marihuany

Ikona Roku 2024 według magazynu „Time”, Elton John, nie ma wątpliwości co do tego, jakie jest jego zdanie na temat legalności marihuany w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie. Gwiazdor estrady, który w swej burzliwej przeszłości ma bogaty rozdział narkotykowy, jest temu całkowicie przeciwny.

Archeolodzy: barbarzyńscy wojownicy sprzed 1800 lat przed walką zażywali środki pobudzające

Barbarzyńscy wojownicy przed walką mogli zażywać środki pobudzające za pomocą przytwierdzonej do pasa łyżeczki - wykazały badania naukowców z UMCS w Lublinie. Dowodzą oni, że w starożytnej Europie istniała prężna gałąź gospodarki odpowiedzialna za produkcję i dostarczanie takich specyfików.

Płacił w kasie samoobsługowej. Z kieszeni wypadł mu woreczek z marihuaną (video)

Na udostępnionym przez policję nagraniu widać 20-latka, stojącego przy kasie samoobsługowej. Mężczyzna wyjmuje z kieszeni telefon, w tym momencie coś wypada mu z kieszeni. Jak się później okazało, był to woreczek z marihuaną.