Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1511 / 529 / 0
Pod nazwą łysiczki kubańskie kryje się mnóstwo grzybów i to w zasadzie większość tego co się w domu hoduje, to trochę tak jakbyś zapytał czy 100 ml napoju alkoholowego jest mocne i nie powiedział czy to wódka czy piwo albo pytał czy pies jest duży i nie powiedział jaka rasa... Poczytaj najpierw cokolwiek w sieci bo nie ogarniasz nawet jakie grzyby chcesz hodować i jakby tak ludzie pytali to by nic nie było na tym forum poza głupimi pytaniami. Pytanie o dawkowanie to w ogóle jakiś kosmos, bo nie tylko nie wiemy jakie Ty grzyby chcesz hodować, ale dziesiątek innych kwestii bo takie "by nie mieć od razu zbyt mocnego tripa" to jest niepoważne. Masz na forum tematy, FAQ, gdzie mnóstwo kwestii jest wyjaśnione i nie zadajesz sobie trudu żeby cokolwiek przeczytać, mamy Ci pokazać palcem gdzie kliknąć i nauczyć Cię czytać? Jak to nie troll to wróć z pytaniami jak cokolwiek przeczytasz i zdecydujesz się jakie w ogóle grzyby chcesz hodować. A tak na ten moment to się nie bierz za narkotyki lepiej w ogóle, bo to mocno niepoważne jest i widac, że nie myślisz za bardzo co robisz. Bez urazy, ale jak komuś się nie chce zadać odrobinę wysiłku, żeby poświęcić choćby pięć minut, to jak ktoś ma Ci poświęcać czas za Ciebie? Na tym forum znajdziesz w minutę odpowiedzi na pierwsze sto pytań jakie Ci przyjdzie do głowy w kontekście hodowli, ludzie piszą poradniki, kompendia, dyskutują, tłumaczą rzeczy i to jest w pełni dostępne dla każdego do przeczytania, zbierane dwie dekady czy ile to forum istnieje i nikt tego nie usuwa i nie chowa i nie zabrania czytać.
  • 463 / 281 / 0
Ja mam wyższy pulap startu, szczególnie gdy ktoś już coś psychodelicznego w swojej karierze przyjmował, więc nie lękajcie się trzech gramów, o ile to popularne odmiany cubensisów (penis envy i pochodne serio mają zauważalnie większą moc).

Mnie ostatnio strażnicy nie wpuścili dalej. Wężowa zapora nie do przejścia, zamknięta gdy mówiłem "chce przejść" - za dużo było w tym JA, bo gdy odpuściłem, wijący się splot rozluźniał się i mogłem dostrzec, co jest po drugiej stronie. Nie cisnąłem tematu, nie to nie, poszedłem inne rejony eksplorować.

Zauważyłem też, że na mnie ma spory wpływ też podkład, na jakim przyjmuję grzyby. Ostatnimi czasu zaparzałem sobie mocną miętę, do tego wsypywałem proch. Efekt? Przygniatająca przewaga zieleni w wizjach, takiej połyskującej, butelkowej. Ze dwa lata temu, jak eksperymentowałem z miodem (zatapialem sproszkowane grzyby w miodzie, tworzyła się jednolita, niemalże stała masa grzybomiodu), to wizje były złote i w dużej mierze... owadzie. Ta bezwzględność roju była w pewnym momencie przytłaczająca.

Najlepsze efekty chyba odczuwałem po herbatach owocowych z herbapolu, jakaś malina, róża - one dają doświadczenie o łagodniejszym profilu, mocno sielskim, czy nawet bym powiedział - rajskim, jakbym odwiedzał Eden.

W planach mam też wrócić do swojej pierwszej podróży, gdy opędzlowałem Mckennaii wprost z kita, całkiem surowe. Czy to będzie miało wpływ na doświadczenie? Kto wie. Zastanawiam się nad tym, bo widzę bardzo wyraźną różnicę między tym, co widziałem na początku swojej przygody z grzybami, a co widuję teraz. Wizuale wyewoluowały i chciałbym sprawdzić, czy jestem w stanie odwrócić ten proces.
Pokażę Wam to, czego nie ma.
  • 122 / 5 / 0
Hej, mam pytanie
3g Penis Envy +400µg LSD - w momencie bycia na buprze i pregabalinie - co zrobić, żeby mieć oevy mocniejsze? Były zadziwiająco rozczarowujące... Mimo ogólnie pozytywnego odbioru.
To nie są te tripy z trip raportów po prostu 🥲

Nie ma opcji zejść z czegokolwiek
Dzięki bardzo za odpowiedzi generalnie i witam - doceniłam! i moja psychika w końcu po latach terapii potrafi unieść psychodeliki.

I jakie powinny być odstępy pomiędzy tripami?
pure madnessex-miosis
  • 463 / 281 / 0
Może dopalenie mj? marihuana mocno podbija psychodeliki przecież.

Przyjmuje się, że odstępy między tripami to minimum 2 tygodnie i u mnie się to sprawdza.
  • 1 / / 0
Nie wiem co u mnie się stało, mam za soba już mnóstwo tripów. W zeszłym roku aż do września były idealne tripy, każdy powodował że się całkowicie rozpuszczałem i były to głębokie przeżycia. Od września zeszłego roku każdy trip jest zupełnie inny. Nie rozpuszczam się w ogóle świadomością. Tripy są mocne ale czuje ze moja świadomość zamiast się rozpuścić to się wzmacnia i jestem mega świadomy, jak by tylko obserwator. widze że sie sporo dzieje, ale jak bym nie mógł tam wejść głębiej. Chyba grzyb się obraził na mnie.
  • 2244 / 381 / 0
@eryngium tzn, że wzmocniłeś swoje ego i masz teraz poszerzyć swoje działania w świecie zewnętrznym. narazie nie masz co szukać u grzybów, bo dostałeś odpowiednie wskazówki i zacznij działać.
  • 463 / 281 / 0
Ciekawe - grzyby dały całkiem obiecujące wyniki w leczniu parkinsona: https://www.ucsf.edu/news/2025/04/42990 ... e-patients
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.