Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
/Scalono. -dsn
Nie umiem edytować postu. Dalej jestem na fluo i dalej mi się zamarzyły grzyby. Mając w głowie poprzednie doświadczenie (raczej jego brak) stwierdziłam, że ostatnią szansą będzie legendarny miks alko, grzyby, w moim przypadku jeszcze fluo. No to siup, zalałam żołądek około siedmioma czy ośmioma browarami, potem 40-50 łysych z sokiem z cytryny. No i powiem wam, że jadłam już nieraz po 90 grzybów bez alko i bez fluo - w porównaniu do tego było słabo. Złapałam po tych 40 taką lotę, że myślałam, że mam wstrząs serotoninowy czy zespół... Cośtam w mieszkaniu kumpla zaczęło walić spalenizną i ktoś nagrzybiony oczywiście mnie spytał czy przypadkiem się ja nie jaram? No, oczywiście, że ja się spaliłam żywcem i po tym spaleniu nagle zaczęło walić kwiatkami - kurwa - jestem ojcem Pio w nowym wcieleniu. W ogóle wkręciłam się, że wpadają tam moi rodzice i zbierają się wszyscy, żeby dzwonić po karetkę. W szpitalu też byłam. I ogólnie jak ktoś coś do mnie gadał to słyszałam całkowicie coś innego - na przykład mój chłopak do mnie "Musisz to jeszcze raz przetrzymać dla mnie, dasz radę" a oczywiście nic takiego nie gadał. Masiakra. Polecam xD
muertogatito pisze: Oto rzeczy, których przy antydepresantach stosować nie wolno:
• dxm (!)
• mdma (!)
a tych raczej się nie powinno (należy zachowac szczególną ostrożność):
• tryptaminy (LSD, psylocybina, ibogaina, melatonina)
• opioidy
• meskalina (ale jak już ktoś ma dostęp, to powinien być na tyle szczęśliwy, żeby nie brać SSRI)
• amfetamina
W sumie to aż dziwne że nikt wcześniej tego nie napisał, wszak temat już trochę wisi.
Melatonina, także tryptamina, nie działa w ogóle na receptory serotoninowe.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.