Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam!

Po pierwsze miło was poznać , to mój pierwszy post ale czytam was tutaj wszystkich z zapartym tchem od dluzszego czasu (no moze nie wszystkich). Ale do konkretu...

Jestem w Anglii, jest maj i jest opcja ,ze odkrylem wielkie pastwiska otoczone lasem, typowo angielska pogoda (czyli caly czas pada) i pytanie moje brzmi : czy to mozliwe abym znalazal jakas lysiczke ? o takiej porze? - Wiadomo kazdy odpowie idz poszukaj ale po prostu nie wiem czy w tym klimacie one wystepuja? Jutro wstepnie wloze nos w trawe i zaczynam poszukiwania.

Moze jakis pro grzybiarz emigrant moglby pomoc...

Pozdrawiam
  • 204 / 1 / 0
drogi miloosie rozumiem że jeśli jesteś w takim uroczym kraju jakim jest Anglia znasz pewnie też język angielski. W duckduckgo albo na erowid.org na bank znajdziesz odpowiedx na nurtujace Cię pytania. Jeśli nawet nie ma na wyspach łysiczek to prawdopodobnie wystepuja inne odmiany grzybów. Pora na grzyby też chyba nie jest w tym momencie najlepsza bo te zwykle w polsce pojawiaja się na koniec wakacji/początek jesieni. Nie sądzę by w Anglii było innaczej.
Trust no1

Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
  • 13 / / 0
Ja jestem w Irlandii i wiem ze znajomi tutaj zbierali grzybki, wiec sa napewno, tylko nie wiem czy to lysiczki.
  • 296 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: a. »
Grzybów w Uk jest zatrzęsienie. Rosną praktycznie wszędzie.

Jest nawet coś takiego: http://members.lycos.co.uk/shroommap/map.htm

http://www.drugs-forum.co.uk/ - Chyba najlepsze na wyspach.
  • 849 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
West Midlands (okolice Birmingham) jest ich dosyć sporo. Problem ze zbieraniem polega na tym, że większość gruntów jest prywatnych i łatwo o wizytę policji na spocie.

Mi się zdażyło, że ktoś wezwał policję gdy z kumplem zbieraliśmy grzyby na prywatnym gruncie. Panowie byli zresztą bardzo mili i tylko pytali po co nam te trujące grzyby. A były to Czubajki Kanie, sięgające powyżej kolan :rolleyes:

Łysiczki też rosną, jednak dużo ludzi korzysta z miejscówek okołomiejskich, więc trzeba drałować jak najwcześniej rano.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Witam, szukam osob chetnych na grzybobranie z okolic Chesterfield/Mansfield jesli jest ktos taki zapraszam na priv. Mam upatrzonych kilka miejsc
  • 141 / 4 / 0
jakis angielski grzybiarz moze sie wypowiedziec czy lebki sa jeszcze??? zamierzam jutro jechac
  • 127 / 1 / 0
Co do grzybów w UK, przecież jest wspaniała mapka z Brytyjskiego Towarzystwa Mykologicznego wrzucona na hypka, gdzie masz zaznaczone wszystkie łąki z występowaniem łysiczek: http://hyperreal.info/grzybowa-mapa-wielkiej-brytanii
Ja namierzyłam najbliższą w okolicach Bromley i na pewno tam dotrę jesienią :D
"świat to lśniący ogród rozkoszy, którego owoce zrywać należy od razu" /// portal i forum nt. wampiryzmu:
recenzje, literatura, filmy, komiksy, wariaci, mordercy - takie tam...
+ dyskusje http://blood-luna.org ///
  • 18 / / 0
Witam zagranicznych forumowiczów ;)
Akurat na czas zbiorów wyjechałem do Anglii stąd nie znam urodzajnych łąk ;/
Sprawdzałem parę ładnych polanek z krówkami wręcz książkowe polanki jednak nic.
Są już? Ktoś coś zebrał? Mieszkam w okolicach Chesterfield, Worksop, Mansfield. Jeśli jest ktoś z tych okolic zapraszam na PW.
  • 9 / / 0
hej, ogarniał ktoś coś w okolicach Perth (szkocja)?
pozdrawiam
Czego pragniesz, w sobie nosisz. Nie szukaj na zewnątrz.
Kant
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).