Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1934 / 108 / 0
jabolman w takim razie GHB powinno bardziej ci przypasowac , do tego na plus ze dziala troszke dluzej, okolo 20-40min dluzej, minus ze tu odgrywa juz duza role pusty lub pelny brzuch...
masz jakies fobie lub leki ?

samolot czujesz sennosc ? a nie wystepuje u ciebie automatyczne wybudzanie podczas snu na GBL ? naduzywales wczesniej substancji ktore dzialaja na dopamine ? zwlaszcza tych ktore silnie na nia wplywaja ?
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 46 / / 0
Panowie, GBL zaczął u mnie powodować złe samopoczucie ( btw. wina tolerki czy może sortu ? ) tj. jakiś dziwny strach oraz uczucie ciarek w konczynach i ból ciała ( coś takiego jak jest się chorym ), czy jest szansa że GHB zadziała ładnie czy już 'po ptakach' ? :>
Uwaga! Użytkownik devie nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 904 / 175 / 0
Fobii raczej nie mam, ale nie lubię przebywać w dużych grupach ludzi bo mnie to męczy, GBL ten stan częściowo niweluje. Chociaż i tak nadal mi takie zbiorowiska przyjemności nie przynoszą to przynajmniej nie kurwię na każdego po 10minutach. Jestem aspołecznym dupkiem, wole sobie posiedzieć ze słuchawkami pod drzewkiem na słoneczku niż upierdalać się z tym stadem tępych debili i nawijać o jakiś pierdołach. Nie czuje tego i chuj, kiedyś chciałem się zmienić teraz wiem że taki już jestem.

Czekam na tego mercka bo z ilością którą mam nawet nie warto sobie apetytu robić ^_^
Uwaga! Użytkownik acodinhejabanana nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1934 / 108 / 0
no to masz podobnie jak ja, chociaz wydaje mi sie ze bycie aspolecznym jest blisko fobii spolecznej...
w takim przypadku GHB raczej ci bardziej przypadnie do gustu... zeby wiedziec na 100% musial bys sprobowac sam...

co do mojego testu GBL z woda, wychodzi na to ze dobrze przypuszczalem...
1 ml GBL + 0,2ml wody , wymieszane wstawione do zamrazalki na caly dzien i cala noc, zadnych krysztalkow lodu, zero zamarzania, postac plynna, nie widac ze byla dolewana woda, 1ml czystej wody wstawione do zamrazalnika zamarzlo w niecale 2 godziny, dolalem wiecej wody do tego 1ml GBL czyli 1ml + 0,5ml wody (1/3) wymieszalem i wstawilem ponownie do zamrazalnika... zobaczymy w takiej proporcji czy cos bedzie zamarzac...

• 904 / 175 / 0
Fobia to strach przed ludzmi, mnie oni po prostu nie interesują. Jest to mój świadomy wybór a nie ograniczenie wewnętrzne które uniemożliwia mi robienie czegoś czego bym chciał.
Uwaga! Użytkownik acodinhejabanana nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 58 / / 0
Nie nadużywałem. Nie powiem czy mnie wybudza bo nigdy nie piłem na sen. Przeważnie mam taki efekt że godzina - półtorej euforia i to wszystko co piękne, potem NAJCZĘŚCIEJ (nie zawsze) jakieś 3 godziny stopniowo słabnącej senności i już normalnie. Pobudzenie? Gdybym nie czytał to bym w życiu nie zgadł że może wystąpić.
  • 1934 / 108 / 0
devie te zle samopoczucie to podczas dzialania GBL ? czy gdy przestaje dzialac ?
ile juz wypiles GBL i w jakim czasie, jak wygladalo twoje dawkowanie ?

wyglada mi to na uzaleznienie fizyczne ale bez wiekszej ilosci info nic konkretnego ci nie powiem...

jezeli masz takie efekty po dzialaniu GBL to uzaleznienie i koniecznie rob przerwe, dluzsza przerwe od GBL i depresantow, nie odstawiaj nagle, schodz powoli z dawek GBL, suplementuj sie wit c, magnezem, b6 w duzych ilosciach nie kupuj kompleksu witamin, bardzo dobrze bylo by tez dorzucic duze ilosci witaminy e...
apap noc, krople walerianowe czy nawet tryptofan tez sie bardzo przydadza uspokoja i pomoga w zasypianiu... witaminy ciagnac dalej po odstawieniu GHB/GBL

zajrzyj tez do dzialu - odstawianie

samolot nie zdarzylo ci sie w dzien przysnac czy zdrzemnac na GBL ? ja tez nigdy na sen nie bralem :)
co do dzialania to mniej wiecej tak to dziala, rekreacyjne dzialanie czuc do 1,5godziny ale dzialanie dalej wystepuje wlasnie miedzyinnymi w postaci zmniejszajacej sie sennosci , potem zwalniana jest calkowicie dopamina i dziala wraz z glutaminianem, u mnie wyglada to tak ze odczowam to po jakis 2-4 godzinach od podania, miedzyinnymi mocniejszymi skurczami serca (wieksze cisnienie), pobudzenie nie jest nie wiadomo jakie, nie porownuj to do jakiejs bomby na stymulancie, wystarczy by nie moc zasnac i czuc sie "odswiezonym"...

------

dobra wiec wyglada to tak, probowka 1,5ml , wlane 1ml GBL + 0,5ml wody (1/3), wstawione do zamrazalki na okolo 4 godziny , NIC, KOMPLETNIE NIC NIE ZAMARZLO, zadnych krysztalkow lodu, postac plynna jak byla tak jest dalej, nie widac ze GBL jest zmieszany z woda...

zostaje jeszcze tylko jeden test, wlac odpowiednia ilosc GBL (ml) podgrzac do punktu wrzenia wody, schlodzic i sprawdzic ile ml GBL pozostalo, porownac oba wyniki...

wedlug mnie jest bardzo prawdopodobne ze sprzedawcy, badzi ci od ktorych biora sprzedawcy , beltaja GBL poprostu z woda...
Ostatnio zmieniony 14 maja 2013 przez angrybrads1, łącznie zmieniany 1 raz.

• 46 / / 0
Rzecz w tym że to nie uzależnienie i nie efekty odstawienne gdyż nie jestem w ciągu, miałem około 2/3 tygodniową przerwę jednak wcześniej też działanie było znacznie gorsze niż na początku. Przerobiłem z 700 ml w mojej karierze, z pół roku temu miałem ciąg około miesięczny.
Złe samopoczucie jest podczas działania, po około 3-4h gdy zejdzie jest już elegancko. Dodam że nigdy nie brałem innych substancji działających na GABA oprócz alkoholu.

Pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik devie nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 58 / / 0
Zdarzyło, ale na tyle krótko że nie można mówić o wpływie dopaminy czy czegokolwiek. To może faktycznie coś tam jest, nie neguję tego bo wiele ludzi to czuje, ale picie GBL jedynie w celu pobudzenia na "zjeździe" to trochę jak picie kawy żeby poczuć senność jak przestanie działać :D.

Przy okazji zapytam: podczas cyklu kreatynowego nie ma przeciwwskazań do popijania GBL? Pytanie profilaktyczne.
  • 1934 / 108 / 0
ale nikt nie pije GBL glownie zeby poczuc pobudzenie na zjezdzie jak to nazwales, poczytaj za co odpowiada dopamina, zmniejszenie depresji, lepszy nastroj, lepsza komunikatywnosc, pozytywne nastawienie to tez zaslugii dopaminy...
chyba malo czytales tu artykulow, poczytaj sobie w dziale skutki prozdrowotne, relacje typka ktory bral lek xyrem (GHB) na narkolepsje i jak zmienilo sie jego zycie w dzien, miedzyinnymi za sprawa glutaminianu i dopaminy.... GBL/GHB dziala dwufazowo, nie pasuje tu porownanie do kawy, ani nazewnictwo "zjazd" w stosunku do GBL/GHB... GBL/GHB podbija glutaminian, dopamine, gaba b... glutaminian dziala w tle przytlumiony przez gaba b a dopamina jest blokowana (pierwsza faza), po zakonczeniu dzialania gaba b (zmniejszajaca sie sennosc to slabnace dzialanie gaba b) , kontrole przejmuje glutaminian i odblokowana dopamina (druga faza) , dla tego ciezko zasnac po pierwszej fazie dzialania rekreacyjnego, wiec nie jest to zaden zjazd, a wlasnie dzieki tej drugiej fazie czlowiek czuje sie dobrze pod koniec dzialania rekreacyjnego i jest naenergetyzowany i nastawiony pozytywnie...

zadnych przeciwskazan, tylko ja nigdy nie popijalem kreatyny GBL :)

-------

c.d.:

probowka z 1ml GBL + 0,5ml wody zaczela w koncu zamarzac po okolo 6 godzinach, co ciekawe woda nie zamarza na powierzchni a wzdloz probowki , co jest dziwne bo przeciez niby GBL jest ciezszy od wody, wychodzi na to ze do pewnego stezenia , woda w GBL nie zamarza... zaraz przeleje to co zostalo plynne do drugiej probowki i sprawdze ml...

ODPOWIEDZ
Newsy
Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.