Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1425 / 81 / 0
GBL ma jeden skutek uboczny, który mnie zdradza hehhe, a mianowicie jak śpię pod wpływem to pomrukuję delikatnie/wydaję dzwięk typu YYYyyyYYYY... (wynika to zapewne z dużego rozluźnienia). baklofen też wywołuje ten efekt.
  • 36 / / 0
przeglądając youtuba trafiłem na ciekawy filmik prezentujący szkodliwe aspekty gbl mianowicie to że gdy śpimy pod wpływem gbl to nasze ciało "żyje" tzn porusza sie itd..
podaje źródło (youtube wersja eng):
http://www.youtube.com/watch?v=yJyVzbbr8F8

co Wy na to ? Czy tak faktycznie jest ? I czy przedstawiony w filmiku przypadek dotyczy tylko przedawkowania (uśpienia sie G)?

jeżeli pojawił się ten filmik wcześniej sorki :*)
Uwaga! Użytkownik deprim nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 82 / / 0
To taki nooding przy przedawkowaniu, można jeszcze przy tym wydawać dziwne okrzyki i mówić w innych językach :-)
Uwaga! Użytkownik Astro_ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1934 / 108 / 0
yyy to na prawde straszne....

a tak serio, nic nie jest napisane czy bral cos oprocz GHB, ja obstawiam na jakis stymulant, GBL/GHB w polaczeniu ze stymulantem moze tak zadzialac GBL/GHB usypia w jakims stopniu organizm ale stymulant nie pozwala wylaczyc wszystkich funkcji, raz po polaczeniu ze stymulantem i lekkim przedawkowaniu GBL mialem ze co chwila wylaczala mi sie swiadomosc i szedlem pszysypiajac na autopilocie, wracajac co jakis czas do siebie kiedy wyczuwalem ze zbaczam z lini prostej, przy przegieciu z samym GBL/GHB zazwyczaj poprostu sie pada i smacznie chrapie, ewentualne chwile przed tym mozna jeszcze powalczyc z sennoscia, co chwila spuszczajac glowe i podnoszac ja walczac by nie zasnac co jakis czas tracic impulsy w konczynach (wyglada to troche jak jakies ruchy niekontrolowane dla nie wtajemniczonego obserwatora z boku)... jezeli chodzi o samo GBL/GHB kiedy nie walczylem z sennoscia tylko jej sie oddalem jedynym skutkiem ubocznym bylo smaczne glosne chrapanie z naciskiem na smaczne bo jest to bardzo gleboki i relaksujacy sen, bardzo przyjemny a chrapaniem nie raz sam siebie bedac pod wplywem GBL budzilem, aby przewrocic sie na drugi bok...

obejrzalem go pare razy i mi to wyglada na walke z sennoscia pod koniec filmiku widac ze typ zasnal a na poczatku filmu widac ze traci impulsy w konczynach (szarpniecia), wiec wedlug mnie staral sie poprostu nie zasnac i przetrzymac sennosc, jak nie chcesz tak wygladac to po prosty gdy poczujesz ze przedobrzyles i zaczyna cie zabierac sennosc w dloniach tracisz "impulsy" i to wszystko coraz bardziej sie nasila, to po prostu sie rozluznij, poloz, nie walcz i pozwol sobie zasnac :)

co do szkodliwosci, zadne to szkodliwe dzialanie GHB co najwyzej takie samo jak majaczenie zachlanego pijusa bredzacego cos pod nosem i wymachujcego lapami, tylko GHB nie podraznia zakonczen nerwowych, wiec nie wywoluje agresywnych zachowan, dla tego pan bedacy na GHB na filmiku jest spokojny a nawet czesto sie zdarza ze ludzie w takim stanie sie usmiechaja w przeciwienstwie do zachlanego goscia ktory majaczy, bluzga, wyzywa i chce sie bic lezac na plecach z wyimaginowanymi przeciwnikami...
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 82 / / 0
Ojj, dużo gorsze akcje widziałem po przedawkowaniu GBL jak po alko, jeden mój koleś na ławce w parku przy znajomych zaczął przysypiać na siedząco, majaczyć dość głośno, po jakiś 20 minutach wyciągnął penisa i wyglądało jakby chciał się na siedząco odlać na zmianę masturbując, później go jakoś ogarneliśmy, położyliśmy na bok, pospał z 2 godziny i się obudził trzeźwy.

Drugi przykład to koleżanka która się po podłodze na czworaka czołgała, krzyczała coś co brzmiało jakby po rosyjsku, wstawała i z rękami przy ziemi podskakiwała poruszając się do tyłu, tak z godzinę takiej akcji, później godzinkę rzygania i już dochodzenia do siebie. Obydwie osoby nic poza GBL nie spożywały.
Uwaga! Użytkownik Astro_ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 401 / / 0
Re:
Nieprzeczytany post autor: Blair0 »
Syn Bozy pisze:
Pierwsze słyszę o jakiejś rakotwórczości, możesz rzucić jakimś źródłem czy coś ?
Myślę, że moje tycie ma coś wspólnego z owym hormonem wzrostu - rosnę tylko wszerz ;p
Mi tam GBL nie podsysa apetytu.
Ktoś jeszcze w tej kwestii podzieli się doświadczeniem? ^_^
Uwaga! Użytkownik Blair0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 82 / / 0
Mi ładuje apetyt miło :-)
  • 1934 / 108 / 0
Astro_ haha no to faktycznie mocne akcje, ale wydaje mi sie takie akcje niezbyt nagminne, inaczej np wiecej by osob opisywaly tu takie akcje, ja bym wiecej o takich akcjach wiedzial no i przeczytal bym wiecej o takich akcjach na zagranicznych forach... jezeli ktos doswiadczyl badz widzial, slyszal o takich przypalowych akcjach to niech podzieli sie tym w dziale Gblowe przypaly i zaznaczy czy sam czy z czyms mieszany...

• 887 / 11 / 0
Opisywałem pare takich sytuacji po przedawkowaniu, wiele innych osób też opisywało różne dziwne akcje zamiast zwykłego zaśnięcia, to nic nadzwyczajnego.
  • 1934 / 108 / 0
byc moze opisywales jak mnie jeszcze tu na forum nie bylo, nie mowie ze nie ma takich akcji, mi sie takie akcje nie udzielily wiec dla mnie to nie nagminne przypadki w przeciwienstwie do alko po ktorym zawsze robilem jakies glupie akcje na urwanym i praktycznie zawsze jakies agresywne akcje sie wkrecaly... wiem ze po przedawkowaniu GBL/GHB ze stymulantami sa prawie zawsze krzywe akcje..

za to widzialem bardzo duzo wypowiedzi nie tylko na polskich forach bo i na zagranicznych ze czas na GBL/GHB byl czasem najlepszym w ich zyciu np przytocze osobnika z zagranicznego ktory napisal ze byl w ciagu 4 lata i roznie bywalo ale te 4 lata bylo najlepsze, najlepsze co spotkalo go w zyciu i to byly najlepsze 4 lata w jego zyciu... - jezeli czyta to jakis gimb to z gory mowie zeby od tego odbil bo o ile alkohol jest dla madrych ludzi to GBL/GHB jest dla mega wyjebanych medrcow kosmosu :D

ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.