Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 376 / 4 / 0
Dzien dobry.
Jak wyżej. Jakaś instrukcja? Kupiłem dwa pudła full auto golden teacher, a nie mam żadnej wiedzy jak to stosować.
Proszę o szybkie rady.
Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn :D
  • 1 / / 0
Jeżeli chodzi o hodowlę grzybów to sam korzystałem ze zwykłych growkitow z tego co kojarzę te full auto są automatyczne czyli stawiasz je w zaciemnionym miejscu i zostawiasz same sobie ale poczytaj na necie ziomek bo jest dużo informacji jak uprawiać grzyby i jak korzystać z różnego rodzaju grzybni
  • 376 / 4 / 0
Już zacząłem hodowle i zdam relację, jak dobiegnie końca.
  • 376 / 4 / 0
Mazatapeki przez 3 tygodnie urosły dwukrotnie. Zebrane 21 g suchych, potem 15 g suchych. Golden teacher obrodził jeden raz 30 g suchych. Growkity kupione w sklepie z podobizną ptaka w logo, w sklepie stacjonarnym. Full auto rzeczywiście są full auto - nic nie trzeba robić. Podnosisz torbę żeby stała, nie blokując filtra powietrza, ja stawiałem koło okna, w miejscu nasłonecznionym, ale zakryłem płytą paździerzową, 21-26 st. C, dwa razy dziennie 5 minut wietrzenia pokoju i cześć. Jak zbierałem grzyby otworzyłem tylko torbę w warunkach sterylnych, a potem ją zamknąłem i nawet nie dolewałem wody. Same wyrosły. Teraz czekam na kolejne "mioty".
W razie co odpowiadam na pytania, nie tak jak inni tutaj.
  • 1 / / 0
czesc, kupilem 2 tyg temu growkit full auto jack rabbit, trzymam w troche zaciemnionym miejscu w temp 21-24, narazie jedyne co pojawilo sie to puch na ziemi, chat napisal zebym dal mu wiecej swiatla a wiec od wczoraj trzymam w troche jasniejszym miejscu ale nie na sloncu, czy cos moglbym jeszcze zrobic aby pojawily sie piny?
  • 376 / 4 / 0
Ja położyłem przy oknie od strony południowej, w ch** słonecznym miejscu, ale przykryłem płytą paździerzową, żeby nie padało na nie bezpośrednio. Ważne jest żebyś wietrzył w nocy kiedy jest zimno, wtedy wilgoć się skrapla i spływa po ściankach torby i nawilża ciastko. Ja jak kupiłem to już był puch i od tego momentu czekałem chyba 10 dni na pojawienie się pierwszych pinów. Jeżeli masz zaparowaną torbę od środka to znaczy, że wilgoć jest akurat. Trzymaj z dala od roślin i nie pozwól żeby po pokoju latało żadne robactwo.
W tym temacie cierpliwość to podstawa. Napisz mi na priv skąd masz growkita.
  • 3 / / 0
Cześć misiaczki :3
Mam takie pytanie zasadnicze odnośnie tych autocudaków. Ich nie trzeba wietrzyć prawda? W sensie po prostu stawiam torbę, obklejam od boków folią i czekam tak? I drugie pytanie od razu, żeby nie powielać - mianowicie ile +- czasu mija od pinowania do zbiorów?
Z góry dzięki
  • 376 / 4 / 0
Nie trzeba wietrzyć. Dwa razy dziennie wietrz pokój przez kilka minut. Jak ci wyrosną to wyrwij, dolej po ściankach z 15 ml przegotowanej wody i zamknij, zalep taśmą.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.