Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 374 / 3 / 0
Dzien dobry.
Jak wyżej. Jakaś instrukcja? Kupiłem dwa pudła full auto golden teacher, a nie mam żadnej wiedzy jak to stosować.
Proszę o szybkie rady.
Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn :D
  • 1 / / 0
Jeżeli chodzi o hodowlę grzybów to sam korzystałem ze zwykłych growkitow z tego co kojarzę te full auto są automatyczne czyli stawiasz je w zaciemnionym miejscu i zostawiasz same sobie ale poczytaj na necie ziomek bo jest dużo informacji jak uprawiać grzyby i jak korzystać z różnego rodzaju grzybni
  • 374 / 3 / 0
Już zacząłem hodowle i zdam relację, jak dobiegnie końca.
  • 374 / 3 / 0
Mazatapeki przez 3 tygodnie urosły dwukrotnie. Zebrane 21 g suchych, potem 15 g suchych. Golden teacher obrodził jeden raz 30 g suchych. Growkity kupione w sklepie z podobizną ptaka w logo, w sklepie stacjonarnym. Full auto rzeczywiście są full auto - nic nie trzeba robić. Podnosisz torbę żeby stała, nie blokując filtra powietrza, ja stawiałem koło okna, w miejscu nasłonecznionym, ale zakryłem płytą paździerzową, 21-26 st. C, dwa razy dziennie 5 minut wietrzenia pokoju i cześć. Jak zbierałem grzyby otworzyłem tylko torbę w warunkach sterylnych, a potem ją zamknąłem i nawet nie dolewałem wody. Same wyrosły. Teraz czekam na kolejne "mioty".
W razie co odpowiadam na pytania, nie tak jak inni tutaj.
  • 1 / / 0
czesc, kupilem 2 tyg temu growkit full auto jack rabbit, trzymam w troche zaciemnionym miejscu w temp 21-24, narazie jedyne co pojawilo sie to puch na ziemi, chat napisal zebym dal mu wiecej swiatla a wiec od wczoraj trzymam w troche jasniejszym miejscu ale nie na sloncu, czy cos moglbym jeszcze zrobic aby pojawily sie piny?
  • 374 / 3 / 0
Ja położyłem przy oknie od strony południowej, w ch** słonecznym miejscu, ale przykryłem płytą paździerzową, żeby nie padało na nie bezpośrednio. Ważne jest żebyś wietrzył w nocy kiedy jest zimno, wtedy wilgoć się skrapla i spływa po ściankach torby i nawilża ciastko. Ja jak kupiłem to już był puch i od tego momentu czekałem chyba 10 dni na pojawienie się pierwszych pinów. Jeżeli masz zaparowaną torbę od środka to znaczy, że wilgoć jest akurat. Trzymaj z dala od roślin i nie pozwól żeby po pokoju latało żadne robactwo.
W tym temacie cierpliwość to podstawa. Napisz mi na priv skąd masz growkita.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".