Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Biorę fluoksetyne od 23 dni. Najpierw 10mg. Od 3 dni weszlam na dawkę 20mg
i jest dramat. Walczę z mega sennością, nie jestem w stanie pracować, zero
koncentracji, mam jakby rozmyty wzrok, nic mi się nie chce i dodatkowo
depresyjne myśli wróciły. Aa No i jeszcze znowu napady objadania. Czy to są
skutki uboczne które mijają? Jak dlugo będę się tak czuć? Czy w ciągu 2
tygodni powinno zacząć działać? Coś mi się nie chce wierzyć, że tabletka
która teraz wywołuje u mnie taką depre i senność, nagle będzie działać
totalnie odwrotnie i będę radosna i pobudzona lekko.
  • 955 / 174 / 0
@katwu54 spokojnie ja miałem podobnie chyba w 3 czy 4 tyg stosowania fluo.Ten rozmyty wzrok to jest skutek uboczny i minie.U mnie między 5 a 6 tyg włączył się turbo napęd i działanie przeciwdepresyjne.Jeżeli po 6tyg nic się nie zmieni to pogadaj z lekarzem o zmianie leku.
  • 19 / 2 / 0
Siema, jestem na fluo od 12 dni, pierwsze 10 dni 20 mg od 2 dni 40 mg. Od paru dni czuje straszne porycie, czuje sie jak po kilku miesiecznym maratonie na mefedronie, jak wychodze na dwor mam jakas pustke w glowie, czuje sie strasnsznie nie swojo ;c nie chce mi sie gadac nie moge sie skupic, jestem jakis rozdrazniony... No normalnie jak bym maraton na mefixie przezyl ... O co kaman ?
edit.
Dodam ze 2 dni temu bylem caly dzien kompletnie bez sil ledwo chodzilem, od wczoraj juz normalnie sie poruszam jak zawsze..
Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2023 przez ZebymNieZapomnial96, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 425 / 50 / 0
@katwu54 ja tak miałem od drugiego tygodnia bodajże do szóstego w tym ten ostatni to była jakaś tragedia (odstawiłem to)
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Przerzuciłam fluo na wieczór i jest lepiej, ale czuje się nadal zdołowana, wycofana, nie chce mi się gadać z ludźmi. 25 dzień dzisiaj ogolnie na fluo. Szósty na wyższej dawce 20mg. Humor mi się polepszy?
  • 425 / 50 / 0
@katwu54 możliwe że się polepszy, po czterech tygodniach rzadko kiedy fluoksetyna pokazuje swoje lecznicze działanie, zwykle trzeba poczekać kolejne dwa-cztery tygodnie i dopiero wtedy podejmować jakieś działania tj zmiana dawki/leku. Ponadto te 10 czy 20mg to też nie jest dawka na której fluoksetyna pokazuje pełnię swojego działania, po dwóch miesiącach jesli część objawów ustąpi a skutki uboczne nie będą nieakceptowalne to lekarz powinien spisać dawkę właściwą tzn 40-60mg
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Czy fluoksetyna może wywołać anemię?? Zrobilam badania i mam obniżony poziom erytrocytów, podniesiony limfocytów. Czy to może być przez fluo?? Czuję się totalnie bez sił
  • 109 / 31 / 0
@katwu54 Myśle że jest bardzo prawdopodobne iż jest to spowodowaną fluoksetyną. Z tego co wiem oraz przede wszystkim z własnych doświadczeń fluoksetyna intensywnie oddziałowywuje na krzepliwość krwi oraz ogólnie mocno miesza dookoła tych tematów. Jeżeli więc przed stosowaniem tej substancji opisanego przez ciebie problemu nie było to moim zdaniem jest bardzo prawdopodobnym iż odpowiada za ten stan rzeczy właśnie fluoksetyna. Jednak chce podkreślić że jest to moja opinia oparta na przede wszystkim doświadczeniach, nie jestem specjalistą oraz nie mam na ten moment wiarygodnych źródeł, o które można by oprzeć podawane przeze mnie informacje. Zalecam omówić to z lekarzem/lekarzami oraz odbyć niezbędne badania jeśli takie okażą się być wskazane aby zawęzić możliwe przyczyny. Natomiast odpowiadając na samo pytanie to tak jak mówię, jeżeli nie ma innych okoliczności poza wskazanymi przez ciebie, jest to najprawdopodobniejsza przyczyna. Pozdrawiam
"Naznaczona blizną haju twarz narkomana"
  • 155 / 45 / 0
@katwu54
W rzadkich przypadkach podczas zażywania fluoksetyny mogą wystąpić pewne skutki uboczne, ale anemia nie jest jednym z nich.

Obniżony poziom erytrocytów (czerwonych krwinek) może być spowodowany różnymi czynnikami, takimi jak niedobór żelaza, niedokrwistość, utrata krwi lub inne problemy zdrowotne. Podwyższony poziom limfocytów również może wynikać z różnych przyczyn, w tym infekcji, stanów zapalnych lub reakcji immunologicznych.

Może najpierw zbadaj sobie poziom żelaza, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś.
Nie ma, że za mocno.
  • 964 / 17 / 0
Lekarz dołożył mi fluokstetyne 30mg do dulokstetyny 60mg I lamitrin 200mg aby zwiększyć aktywizację i motywacje . Jak sądzicie to dobry zestaw?
ODPOWIEDZ
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.