Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 128 / 2 / 0
Madeleineusher, jak bezskuteczna w takiej dawce to jedzenie tego znowu chyba nie ma większego sensu? To znaczy przy każdym podejściu do leku jest zawsze szansa, ze zadziała inaczej niz ostatnio - mówiąc w dużym uproszczeniu.
Ale pula leków jest naprawdę duża, do wyboru do koloru, nie ma się co upierać przy jednym i to w sumie pierwszego rzutu.

Kwark, ja jak wchodzę na fluo do w ciagu tygodnia się rozpędzam do 60 ;-)
"Myśli mnie nachodzą, znowuż jakieś popierdolone..."
"Ludzie koty chodzą własnymi drogami"

NIE KAŻDA NOC PRZYNOSI ULGĘ POWIEKOM
  • 98 / 13 / 0
chojrakowa pisze:
Kwark, ja jak wchodzę na fluo do w ciagu tygodnia się rozpędzam do 60 ;-)
Ech... forum miłośników sportów ekstremalnych. ;)

Tak na serio, to jesteśmy na dwóch skrajach, o ile jestem w stanie oszacować to szybkie wejście u mnie we fluoksetynę to by było od 10mg (tak, wiem, że to dawka dla dzieciaczka) i potem zwiększanie po tygodniu może do 15mg, po dwóch do 20mg.
Zaszpanuję: namiętnie pijam niezbyt mocną kawę rozpuszczalną z odtłuszczonym mlekiem
  • 128 / 2 / 0
Nieee po prostu za dużo różnych leków od dzieciaka wpierdalam, żeby fluoksetyna zrobila na mnie wrażenie %-D

A zamiłowanie do mocnych doznań swoją drogą ;)

Na resztę ssri/inne leki tez taki wrażliwy jestes?
"Myśli mnie nachodzą, znowuż jakieś popierdolone..."
"Ludzie koty chodzą własnymi drogami"

NIE KAŻDA NOC PRZYNOSI ULGĘ POWIEKOM
  • 98 / 13 / 0
chojrakowa pisze:
Nieee po prostu za dużo różnych leków od dzieciaka wpierdalam, żeby fluoksetyna zrobila na mnie wrażenie %-D

A zamiłowanie do mocnych doznań swoją drogą ;)

Na resztę ssri/inne leki tez taki wrażliwy jestes?
Raczej, tak:
-tianeptyna (SSRE) - w ciągu tygodnia standardowa dawka (3 *12,5) posłała mnie ze stanu lekkiego załamania do najpierw lekkiej euforii a następnie do kompletnego załamania,
-paroksetyna (tak... leczyli u mnie efekt paradoksalny po tianeptynie jako moje wyjściowe objawy) - nie byłem na niej w stanie dojść do standardowej dawki 20 mg, maks co tolerowałem to 15 mg (spanie w dzień, brak chęci do działania)
-fluoksetyna - kolejna psychiatra jak mnie po niej widziała nabuzowanego (20mg a później 10mg paro+10mg fluo), to już mnie chciała posłać do eksperta od CHAD :-D ;

I wszystko by było ładne i logicznie, gdyby nie moja reakcja na sertralinę - standardowe 50 mg brałem jak placebo, bez żadnych widocznych efektów terapeutycznych ani ubocznych.
Zaszpanuję: namiętnie pijam niezbyt mocną kawę rozpuszczalną z odtłuszczonym mlekiem
  • 4 / / 0
no dziś 4 tyg >> ale chyba zwiększe dawke myślałe, że dobrym pomysłem będzie zwiększyć z 40 na 70 albo 80 i zostać przy takiej liczbie : D
  • 4 / / 0
Udało mi się zdobyć fluoksetynę, brałem ją kilka dni (20mg kapsułka rano) - niestety musiałem odstawić ze względu na bezsennność jaką powodowała - nawet jak zasnąłem to budziłem się 3h później i musialem znowu zasypiać.Nie mogłem fukcjonować w ten sposób stąd moje pytanie - jakie środki na sen (najlepiej bez recepty) mógę bezpiecznie przyjmować z fluoksetyną?
Potrzebuje czegoś co pozwoli mi się wyspać, pozatym słyszałem że po ponad tygodniu bezsenność ustępuje tylko chciałbym móc zmrużyć oko do tego czasu bo po 4h snu z pracy umysłowej nici.
  • 4 / / 0
Wole jednak mniejsza dawke :D Lekarz zlecil max 60mg nie chciał mi dać 80mg : D bo mowil ze ta mniejsza dziala tak samo i więcej nie da xd

No to sprawdzilem czy nic nie da wczoraj 100mg wzialem i wczesniej 80mg pare razy no i rzeczywiscie rożnica raczej nie duża i efekty uboczne wystepują tzn. wysypka na dłoniach lekka przy 40mg też ale nie tak bardzo pare razy swiedziało :D więc najepiej zostane przy 40mg a zawsze moge podjeść gdy bd taka potrzeba :D no i alkohol pogłębia bardzo te zaburzenia :D nie piłem 14 dni i w sumie nie było tylu zaburzeń ale ciągle były no i się napiłem : D ale tabletka tak czy siak działa nawet jak pije mam mniej zaburzen

byly takie momenty ze nie bylo ich w ogole wtedy naprawde czulem sie fantastycznie : D może jest jeszcze coś na OCD co może pomóc wie ktos : D pozdro:P
  • 510 / 52 / 1
Z tymi psychodelikami na fluoksetynie to jest dziwna sprawa, wziąłem niedawno LSD (~200ucg) i zadziałało w 100%, żadnego bad tripa, a wręcz odwrotnie - rozsadzająca od wewnątrz euforia. Ciekawi mnie czy mogę wziąć LSA?

Co do samego działania antydepresyjnego to fluo świetnie się sprawdza, ale zauważyłem że budząc się rano mam często myśli samobójcze i ogólnie jest nieciekawie. Stan ten mija po kilkunastu minutach. Miał ktoś podobnie?
Uwaga! Użytkownik TrzymamSzafe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 143 / 3 / 0
A jak długo bierzesz fluoksetynę? Na początku myśli samobójcze są nasilone, ale potem powinny minąć.
  • 510 / 52 / 1
Dzisiaj mija miesiąc na 20mg i działanie się ustabilizowało. Jest o wiele lepiej niż na escitalopramie, na którym leżałem cały dzień w łóżku jak warzywo. Jedyny problem mam z zespołem niespokojnych nóg, który się pogorszył na fluo, ale przynajmniej dzięki temu mogę wysępić benzo od lekarza %-D

Co do interakcji z dragami to LSD, LSA, 2C-B i biedaketony działają nawet lepiej niż bez fluo. Z PST jest dziwna sprawa, bo niby grzeje ale występuje nieprzyjemne zjawisko dysforii. koda raz klepie, raz nichuja, więc ciężko powiedzieć.

Jedyne co mnie wkurwia to te nogi, teraz odstawiam opio i biorę 10mg diazepamu na dzień i 5mg olanzepiny na noc, więc tego nie czuje. A leku nie będę zmieniać, bo to jest pierwszy antydepresant, który mi faktycznie pomaga. Mam nadzieje, że to zniknie po jakimś czasie :emo:
Uwaga! Użytkownik TrzymamSzafe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.