Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Nasionka będą w ziemi do uprawy kaktusów, a na dół skrzyni dam trochę perlitu. Lekko docisnę je palcem i tyle. Z już wykiełkowanymi roślinkami trzeba baaardzo uważać podobno, bo bardzo łatwo zbyt mocno je podlać..
@Ilmostro, Jak już swoje wysiejesz to będzie mi miło jeśli zrelacjonujesz wszystko tutaj :)
Być może przeprowadzę tu też jakąś fotorelację.
No nie zle to wykombinowałeś jestem pod wrażeniem perlit na spód też ciekawy pomysł będzie trzymać wilgoć na spodzie profesjonalnie podszedłeś do sprawy:)
Jak mi znowu nic nie wyrośnie to kupię też ziemię do kaktusów i nie wiem czy nasiona nie są kiepskiej jakość.
A jak Twoje nasiona wyglądały możesz też wrzucić fotę?
Proszę, obiecane zdjęcie nasionek - wyjąłem dopiero z opakowania. Pozdrawiam
Moje nasionka identycznie wyglądają ale coś czuję że znowu mi nic nie wyrośnie...
Wrzuciłem też 4 na gazik z wodą też żadnego kiełka nie puściły.
Trudna jest uprawa tej rośliny mimo, że nasz kraj jest jakby w strefie możliwości uprawy tej rośliny.
Następnym razem przy remoncie ubiorę maskę od razu, przynajmniej się nauczyłem bo jakbym teraz do szpitala z tymi objawami jakie mam poszedł, to od razu by mnie do izolatki wpakowali.
@Ilmostro Na gazik, w sensie po prostu płatek kosmetyczny namoczyłeś i tam dałeś te nasionka? Może też tak zrobię.
@AnnaS Też bym bardzo chciał, żeby takie łąki u nas były.. Ale niestety najlepsze co na polskich łąkach znajdziesz to ee.. dziurawiec i piołun.
Tak albo na chusteczkę higieniczną tak się ogólnie sprawdza siłę kiełkowania.
Nasiona są tanie tak że będzimy próbować aż się uda:D
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"
Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.