Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
  • 0 / / 0
Hej, jestem Malwa i choruję na endometriozę. W skrócie oznacza to, że szara rzeczywistość kobiet jaką jest okres, dla mnie jest nie do przejścia. To jest ból, przy którym pierwsze dwa dni miesiączki spędzam na kafelkach w łazience bo z bólu wymiotuję, czasem tracę przytomność, czasem chcę ze sobą skończyć. Tak wygląda każdy miesiąc, od wielu lat. Co na to lekarz? Nimesil. Z początku pomagał, w tym momencie już nie. Lekarze nie wierzą mi, ze to tak boli, lekceważą. Nie wiem co robić, gdzie szukać pomocy. Jestem zmęczona. Kiedy tylko wspominam o mocniejszych lekach temat jest ucinany natychmiast- „pani jest na to za młoda”. Moja desperacja sięga zenitu. Wiem, ze to forum nie jest o leczeniu bólu, ale widzę ze sporo tu ludzi którzy wiedzą coś więcej. Czy jest jakaś sensowna strona typu receptomat gdzie mogę uzyskać „coś mocniejszego”? Może jest coś bez recepty o czym nie wiem, może jakiś sposób? Jeśli ktoś wie cokolwiek co pomoże mi w tej sytuacji będę wdzięczna.
  • 18 / 2 / 0
Chyba najlepiej jakby się Twoim przypadkiem zainteresował specjalista prywatnie, pewnie też nie za tanio niestety bo żyjemy w Polsce i dużo się musimy dokształcić... Ale nie jesteś jedyna z tym problemem, koleżanka brała nlpz przez jakiś czas, tablekti antykoncepcyjne ale chyba nie zostanie Ci nic tylko opio na dwa dni w miesiącu.

Szpital medicover zajmuje się endometriozą na poważnie może tam
  • 3536 / 577 / 1
@Malwa spróbuj wejść na tabletki antykoncepcyjne, niezależnie od tego czy faktycznie potrzebujesz zabezpieczenia przed ciążą. Znam przypadek gdzie kobieta zaczęła stosować tabletki i bóle miesiączkowe zelżały o 3/4.

Jeśli nie możesz albo nie chcesz, spróbuj zapalić mj - co najmniej dwie osoby donoszą że pomaga na ból i rozluźnia.
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 188 / 63 / 2
na pewno postaraj sie wypróbować wszystko, czego sie da a dopiero wtedy może myśleć o opio. tak jak napisali moi przedmówcy, mj oraz tabletki antykoncepcyjne. jeśli możesz to zrób badania hormonów tj lh, fsh, prolaktyna, estradiol (najlpiej lc/ms) i je tutaj wklej. inhibitory aromatazy, analogi gnrh albo progestageny moga pomóc, ALE nie myśl o tym bez badań hormonalnych i kogoś, kto mógłby cie prowadzić i kontrolować dawki jak i hormony

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
  • 100 / 19 / 0
@Malwa, w jakim wieku jesteś? Próbowałaś fizjoterapii lub akupunktury? Czy suplementujesz kurkumę i/lub kwasy Omega-3 (łagodzą stany zapalne)? Trzymaj się z dala od opioidów. Zwykle powodują zaparcia, a te pogarszają ból miednicy. Jeśli w swojej historii masz niekorzystne doświadczenia relacyjne, tym bardziej ich nie bierz - rośnie wówczas ryzyko uzależnienia. Właściwe leczenie musi ustalić kompetentny lekarz, nie my tutaj.
gni
  • / / 0
Re: Endometrioza i ból
Nieprzeczytany post autor: gni »
Poproś lekarza o wystawienie skierowania przyjęcia na oddział endokrynologii ginekologicznej. Tam Cię dokładnie zdiagnozują i zaproponują leczenie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.