Dział poświęcony wszystkim izomerom efedryny, także pseudoefedrynie.
Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1174 / 222 / 23
@GOD
Szanowny Panie Boże. Musiałby Pan przyjebać tak z 100mg naraz, trzyma około 2-2.5h, a potem zwał. Najeżdża dosyć mocno na serce, nawet u mnie przebijało w tym fetę. Do tego potrafiło szumieć w bani i robiło się czasami biało przed oczami. Mam doświadczenie z Tussi, a on ma w składzie lukrecje i w większej dawce z efedryną raczej mogło wchodzić w interakcje. Znajoma za to po 150mg się obrzygała.

Z najwyższymi wyrazami szacunku,
Morfeo
  • 398 / 28 / 0
@Morfeo
Jakoś Twoj wpis mnie nie przekonuje, myślę też, że nie wziąłeś pod uwage mojego braku tolerancji. No i wziac na impreze nie znaczy chciec być wyjebanym.

scalono - WRB
14 października 2021Mefistofeles1945 pisze:
Mnie Tussipect trzymał całą imprezę, ale to lata temu cały syrop wypiłem. Powinieneś chociaż mieć paragon. A tak to nie wiem chyba niewiele mogą zrobić poza rekwiracją i spisaniem protokołu. To się ma tak teraz jak np. morfina. A nawet nie stoi jeszcze niżej. Rekwiracja i grzywna chyba tyle. Jedna dwie tabletki nic Ci nie dadzą musiałbyś zjeść bo ja wiem nie na pewno nie jedną czy dwie. Tyle tylko mogę pomóc bo nie chcę wprowadzać w błąd.
OK, dzieki.

ale morfina jest zdaje sie na recepte narkotyczna (RPW) w przeciwienstwie do efki. Nie jest tak, że jak nie masz takiej recki to wtedy traktuja jak narkotyk zakazany ustawą?
efka to prekursor i mozna sprzedawac jak masz pozwolenie, ale chyba jest na zwykla recepte, a wtedy nie trzeba jej miec jak w przypadku morfiny?
Jakos nie wiem jak zinterpretowac te przepisy, a interesuje mnie wlasnie dla obu powyzszych substancji.

p.s.
to co warto sie wspomoc lekko jedna tabletka 25mg efki idac na imprezke co by byc bardziej aktywnym i sie spac nie chcialo? Czy wiecej negatywow przyniesie i nie ma sensu?
  • 1174 / 222 / 23
@GOD
Szanowny Panie, opisuję tripa z czasów początku gimbazy, gdzie tolerka była też zerowa.
  • 398 / 28 / 0
Heh, teraz do mnie doszło, że to jednak 50ki ;)
  • 1100 / 269 / 0
pamiętam jak w czasie studiów, była to koncówka lat dziewięćdziesiątych, tussipect był bez recepty, a blister tabletek kosztował 2 złote, tabletek było 20 . kupowaliśmy to, żeby nam się nie chciało żreć, a hajs na żarcie przepijaliśmy. gdyby miało to jakąś puentę, można by potraktować to jako narkomańską anegdotkę, ale wartość efedryny jako narkotyku jest żadna.
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 398 / 28 / 0
@3ldritch polemizowałbym z tym żadna, doprawdy mam marną ilość doświadczeń z efką, ale jakieś 10-15lat temu miałem robotę do wykonania, miałem troche tusspiectu + kawa....i to co miałem zroić robiłem jak robot , przynajmniej w dwa razy szybszym czasie...więc jako stymulant chyba się sprawdza...humor chyba też nieco sie poprawia.... nie wiem.
Słowotek zapewne też występuje.
  • 1100 / 269 / 0
no właśnie humoru brak, a co za drag, co humoru nie robi? reszta się zgadza, wjazd na serce też. i to wkurwiające uczucie, że się za łatwo oddycha, taki przeciąg w oskrzelach :)
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1174 / 222 / 23
Kiedyś po około 200mg efki naraz jako dzieciak zrobiło mi sie biało przed oczami i w sekundę znalazłem się kilka pokoi dalej na podłodze leżąc. Polecam, Ewa Wachowicz
  • 4 / / 0
Brałem pseudoefedryne na odchudzanie ale serio nie poczułem żadnych efektów…
Uwaga! Użytkownik Pitterson jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 923 / 165 / 0
@Pitterson , naiwny ten co myśli że jak weźmie tabsa to będzie chudł bez diety czy ćwiczeń :D
Przez to cholerne forum boję się wypić piwo, walnąć kreskę i zwalić konia xD
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."