Reszta nie pasująca do powyższych
ODPOWIEDZ
  • 314 / 53 / 3
@freezin9moon fakt snus nie uderza, jest bardziej rozłożony w czasie, niż typowy epapieros, w którym ponoć czuć to kopnięcie (nie próbowałem). Jednak jeśli w przeciągu pół godziny do Twojego krwioobiegu dostaje się np. 37,5 miligrama nikotyny to jest kiepsko. Mój kolega ma tak rozwiniętą tolerancję, że brał 3 najmocniejsze na raz. Nie pamiętam teraz siły, chyba 50mg/g. Nie wiem jak to się ma do woreczków. Według mnie jest to konkretne uzależnienie od nikotyny. Odnośnie tabaki, ona nie może mieć takiej mocy jak snus (czy też white snus, beztytoniowy, legalny w Polsce, głównie o nim tutaj piszę), dlatego też snusy są aż tak niebezpieczne, szczególnie w scenariuszu snus + epapierosy. Same snusy mogą być genialne do rzucania epapierosów, ale mogą też pogłębić nałóg ze względu na horrendalnie wysoką zawartość nikotyny. Przy okazji powodują recesję dziąseł, lecz są, według mnie, mniej szkodliwe, bo nie wdychasz niczego jak w tradycyjnych i epetach.
  • 280 / 84 / 0
Aha. To wyszedlem z blednego zalozenia ze piszesz o tabace po prostu.
Co do stezenia nikotyny, cos mi sie kojarzy ze tolerancja na nikotyne az tak nie rosnie, zreszta receptory maja jakby latch-up ze liczy sie nie ilosc tylko czestotliwosc ale z przerwa. Jak ktos jara jednego za drugim to jest to spowodowane zdenerwowaniem, a nie faktycznie glodem nikotynowym. Tak samo nie kojarze sposrod znajomych palaczy, zeby ktos jaral wiecej niz w porywach 2 ramki/dziennie. Gdzie zawartosc nikotyny i tak znaczaco spadla w porownaniu do tego co bylo w na poczatku lat 2000. Przykladowo AFAIR Lucky Strike czerwone mialy wtedy 14mg substancji smolistych (co mialo przelozenie na smak i moc - przynajmniej w rozumieniu palacza) i 1,4mg nikotyny.

Dla mnie efajka ma jeszcze te zalete, ze czesto pale jak cos robie i z normalna fajka jest ten problem ze albo sie 3/4 zmarnuje jak chce tylko 2-3 machy, albo spale cala chociaz w sumie to wystarczylo by jw. W kazdym razie majac epapierosa zaryzykowalbym stwierdzenie ze pale mniej, przy zwyklych to wiadomo ze standardowo ramka dziennie pojdzie.
  • 1051 / 299 / 2
 ! uwaga
DO KOŃCA LUTEGO WCHODZI W ŻYCIE 1 ETAP NOWELIZACJI USTAWY TYTONIOWEJ PRZEZ CO PRZYKŁADOWO KAŻDY PLYN OBJĘTY AKCYZĄ - CENA WZROŚNIE AZ O 50% RADZĘ ROBIC ZAPASY PÓKI JEST TANIO
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 1051 / 299 / 2
post pod postem, żebyście dostali powiadomienie - niedługo mają w ogóle zakazać w całości e-papierosów, a raczej dokładnie płynów do nich, więc jaki sens będzie posiadanie samego e-peta? no żaden. mi to tam zwisa, bo i tak coraz mniej sięgam po ten shit, ale miejcie to na uwadze - info z legitnego źródła.
  • 164 / 14 / 0
29 grudnia 2024narcovoyage13 pisze:
@freezin9moon fakt snus nie uderza, jest bardziej rozłożony w czasie, niż typowy epapieros, w którym ponoć czuć to kopnięcie
Jakie kopnięcie? To nikotyna ma jakieś właściwości psychoaktywne? Może głupie pytanie ale serio nie wiem, pale czasem dla towarzystwa czy to e czy to zwykle i nie czuje nic
  • 247 / 24 / 0
nikotyna to tak jakby stymulant. Gdy zaczynałem palić analogowe papierosy to czułem kopnięcie w postaci lekkiego helikoptera w głowie, natychmiastowego uniesienia i poprawy samopoczucia. Teraz po latach receptory mam tak zajechane że palenie jest tylko gonieniem króliczka którego już złapać się nie da. Niestety uzależnienie jest silne i nie potrafię tego dziadostwa odstawić.
jestem obłąkany
  • 1051 / 299 / 2
No ja gdyby nie 3msc terapii na bupropionie to bym ni chuj zwykłych szlugów nie odstawił, ch*j z tym, że wapuję teraz lq o mocy 40mg soli na ml, ale biorę może z 8 buchów dziennie...
  • 164 / 14 / 0
Ja nawet na analogach tego nie czulem, nic nie czulem
  • 170 / 62 / 0
06 marca 2025Merx pisze:
post pod postem, żebyście dostali powiadomienie - niedługo mają w ogóle zakazać w całości e-papierosów, a raczej dokładnie płynów do nich, więc jaki sens będzie posiadanie samego e-peta? no żaden. mi to tam zwisa, bo i tak coraz mniej sięgam po ten shit, ale miejcie to na uwadze - info z legitnego źródła.
Czuć lobbing koncernów tytoniowych na kilometr. Nie chce mi się wierzyć że to w najbliższym czasie wejdzie w życie, chociażby z tego powodu że liquidy są objęte akcyzą a budżet państwa jest w opłakanym stanie. Chociaż z drugiej strony już chyba nic mnie nie zdoła zaskoczyć w tym państwie z dykty.
  • 151 / 23 / 0
Hmm, palę już z 3 tygodnie elektryka więc było by chujowo bo czuję że te liquidy jednak są zdrowsze niż klasyczne śmierdzące szlugi.

Czytałem też że ma być drożej z końcem lutego a nadal kupuje liquidy po starej cenie czytaj 16-20 PLN zależy jaka marka. Starcza to na 2 dni 18mg/ml także mam nadzieję że nic z tych rzeczy się nie wydarzy.

Polubilem vapo i serio w ogóle nie ciągnie do normalnych szlug więc jeśli serio to wycofają to nie wiem co zrobię do szlug nie wrócę. Pozostaną chyba jeszcze te podgrzewacze jak glo z którymi nie mam żadnego doświadczenia ale kumpel to pali i sobie chwali.
Uwaga! Użytkownik AngelSentinel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.