Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy dziurawiec działa?
1.Tak
53
67%
2.trochę
23
29%
3 Nie.
3
4%

Liczba głosów: 79

ODPOWIEDZ
  • 9300 / 1808 / 2
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 2929 / 1591 / 35
To badanie to jakiś kosmos.Jednoczesnie są inne fajne rośliny co są silniejsze od większości leków antydepresyjnych.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 189 / 5 / 0
Czy dziurawiec jest bardzo podobny w działaniu do różeńca? Jakieś różnice między nimi coś? Mechanizm obu całkiem podobny. Co myslicie o leku OTC "Depremin" Stosował ktoś?. Skład wydaje mi się spoko, jest podana standaryzacja, a extrahentem jest alkohol,więc hiperycyna powinna niby działać. Tylko dziwne że zalecają jedną dziennie, a przeważnie środki z dziurawcem 2 albo 3 razy się podaje.
  • 68 / 7 / 0
Pije albo pił ktoś przed dłuższy czas olej z dziurawca?
Robie do niego podchody, ale nie wiem czego się spodziewać, obawiam się czy mnie na początku brania nie nakręci jak SSRI no i w jakich dawkach go brać (myslalem żeby zacząc od łyżeczki z rana)
  • 105 / 25 / 0
Popijalam latami i moge stwierdzic, ze samopoczucie bylo duzo lepsze... Zwalcza stany depresyjne, ale uwaga, nie mozna przesadzac, i unikac slonca - wywoluje plamy na ciele, wiec z tym ziolem... ostroznie. Ogolnie polecam na nerwice i depresje. Dziala, tylko trzeba duzo pic, pozdrawiam
"Żyć tak, aby nie szkodzić sobie i innym."
  • 189 / 5 / 0
Wątek nie cieszy się popularnością, nikt nie odp na pytanie, zatem opowiem dla zainteresowanych. Zrobiłem póltoramiesięczną kurację dziurawcem i porównam dziurawca do różeńca: działają inaczej, dziurawiec daje specyficzny luz bez żadnego pobudzenia w przeciwieństwie do różeńca, da się odczuć że dużo bardziej grzebie w głowie niż r. Powoduje lekkie zniesienie fobii społecznej i znacznie większe otworzenie na ludzi, działanie przeciwlękowe, ale bez efektu zwiększonej energii jak przy r. Ten drugi działa bardziej pusto tzn.czuć serotonine i noradrenaline jedząc go, porównałbym go do wenlafaksyny, dziurawca natomiast do sertraliny lub fluoksetyny czy nawet TLPD, przez swoją nieselektywność. Dziurawiec daje dziwny dodatkowy efekt na umysł który ciężko opisać. Sen po obu niezaburzony, apetyt normalny, Łączyłem też oba - r. jadłem ok. tydz. przy kuracji d = nie zauważyłem jakiejś wielkiej synergii - co więcej miałem wrażenie że się trochę gryzą, bo r wcale nie zwiększył energi jedząc samego d, po prosu serotoniny było jeszcze więcej, ale nie sprzyjało to wszystko skupieniu czy efektywności w pracy - ot, równie dobrze nie musiało by go być i też by było oki. Fajnie się łączył d z hordeniną - wszystkie neuroprzekaźniki ładnie podniesione i duża pewność siebie, skupienie i klika kilo mniej w gratisie. Sen i apetyt nadal były niezaburzone, waga sama poszła jakoś w dół. Silny efekt antydepresyjny i motywujący do działania mają te 2 naturalne substancje.
  • 978 / 121 / 0
Wyciąg z dziurawca zwiększy produkcję cyp2d6?
Czyli powinien działać przeciwnie do grejpfruta czy czosnku i powodować szybsze rozłożenie dxo? Dextrorphanu, metabolitu Dxmu. Oraz samego dxmu i innych dragów rozkładanych przez ten enzym?

Jakoś dożylnie dałoby go radę podawać? %-D %-D %-D
  • 916 / 169 / 0
Wszystko fajnie działa, szybkie wyczuwalne wejście z uderzeniem ciepła. Idealne dla opiumisty na wiosnę tylko kurde.. Czemu to gówno wyłącza sajko? Jak długo to potrwa?! Zepsułem sobie przez to plany u zmarnowałem porcję aya i z 3 g grzybów.
PS. Jak działanie wyłączając psychodeliki się utrzyma to zmarnuje więcej..
Piętnastu chłopa na umrzyka skrzyni ho aj ho i w butelce rum. Pij na zdrowie resztę czort uczyni.
  • 605 / 156 / 0
śr cze 19, 2024 8:42 am

@endother Ile ty tego bierzesz, że czujesz wyraźny wjazd?

Być może słabsze efekty po psychodelikach mają coś wspólnego z tym, że dziurawiec też smyra 5-HT2A, ale ja nie pamiętam, żeby to był efekt całkowicie je wyłączający.

Przyjmuję obecnie małe dawki nalewki, może w weekend zrobię tripa to napiszę jak było.

edit (25.VI.2024)

Tripa nie było, nie miałem czasu, zarobiony byłem, może inną razą się uda.

Jest już sezon kwitnienia, przedwczoraj na spacerze przyczaiłem trochę dziurawca, a wczoraj wybrałem się to pozbierać. Mój pierwszy raz, zobaczymy co z tego wyniknie. Miejsce suszenia zacieniłem.

scalono - łysy

Nasączałem się tą nalewką dwa tygodnie (100g suszonego ziela na 600ml wódki, po odsączeniu trochę poniżej 0,5 litra wyszło), około łyżka dziennie, czasem trochę się przelało, ale niedużo (moja ma 5 ml, zmierzyłem to strzykawką, nie wiem czemu na necie często podają, że średnio ma 10-15).

Tydzień temu zjadłem nieco ponad 3,5 grama grzybów i zmieliły mnie należycie, powiedziałbym nawet, że mocniej niż normalnie, ale to może być też kwestia odstawienia jakiś czas temu piwska i zioła.

Po tym tripie na razie odstawiłem dziurawca.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 47 / 4 / 0
Wczoraj z ciekawości kupiłem paczkę dziurawca z markecie, później doczytałem, że w formie herbaty nie działa, więc przed snem po prostu zjadłem susz z 1 torebki. W nocy miałem niesamowicie długi i realny sen, budząc się byłem w szoku, że to nie było na prawdę. Wcześnie rano musiałem wstać do roboty i do południa czułem się dość dziwnie, czułem się jakbym był pozbawiony emocji, ale jednocześnie miałem bardzo dużo energii. Jestem prawie pewien, że to nie było placebo i zamierzam stosować taką dawkę codziennie i zobaczę jakie będą efekty.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.