uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 18 / / 0
Siema. Jestem tutaj nowy, a to jest mój pierwszy post więc witam serdecznie wszystkich rolników. Jestem w sumie świeżo upieczonym hodowcą i mam pare pytań, mianowicie:

1. Nigdzie nie moge przeczytać jaką wodą podlewać krzaczki, kolega mówi, że mineralną sklepową. Co będzie lepsze : mineralna z biedronki czy kranówka odstana (u mnie w mieście jest niezła kranówka)?

2. Czy można podlewać roślinki wodą gazowaną - jeśli tak to od którego tygodnia (to też rada kolegi), czy nie zniszczy to korzeni?

3. Czy to prawda, że spryskiwanie roślin wodą gazowaną zmieszaną z nawozem organicznym daje niezłego kopa roslinom? Co o tym sądzicie, czy ktoś już tak robił, a jeśli tak to od którego tygodnia?

4. Jaki będzie najlepszy cykl 16/8 , 20/4 a może 24/0 ?

5. Moja lampa brzęczy, czy hpsy tak mają? Dodam, że kupiłem używaną obudowę z elektroniką, tylko żarówkę nową wstawiłem....

Dodam jeszcze że rośliny (female White Widow) dopiero co wykiełkowały (mają po 5 cm) i mają całkiem niezłe warunki (HPS400W + dobra wentylacja + dobra gleba). Aha narazie to wszystko jest w szafie 440x750x175 ale szukam już nowej większej szafy.

To narazie tyle pytań, z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 01 stycznia 2007 przez TGN, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 361 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Darksouled »
1 wdg mnie odstana z kranu
2 watpie zeby zaszkodzilo ale tez watpie zeby jakos pomagalo wiec nie polecam
3 nie prawda (zreszta po co chcesz tuningowac cokolwiek skoro masz WW)
4 zanim rosliny osiagnom polowe wysokosci boxa 24/0 albo 18/6 (zdania podzielone co do tego ktore lepsze) a pozniej 12/12
5 tego nie wiem mam swietlowki, ale wdg mnie to ze brzeczy to nie oznacza ze jest zepsuta
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
nie słuchaj sie kumpla, ew. to co powie sprawdź w internecie czy Ci bzdur nie nagadał.

ad 1. kranówka w temperaturze pokojowej
ad 2. cannabis to nie roślina motylkowa. jeśli chcesz wiedzieć o "napowietrzaniu rośliny" wejdź tutaj http://haszysz.com/indexuprawa.php?suba ... m=&ucat=4&
ad 3. nie, jedynie co to może popalić rośline
ad 4. 18/6 przy wegu, 12/12 przy bloomingu
ad 5. małe doświadczenie. Stań pod latarnią. Każda brzęczy ;)

ps. jakiego masz hps? chodzi mi o moc
  • 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: TGN »
Dzięki za odpowiedzi. HPS ma 400 W.
Ostatnio zmieniony 01 stycznia 2007 przez TGN, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 18 / / 0
Mam jeszcze jedno pytanie apropo wilgotności powietrza. Mianowicie, czy aby zapewnić prawidłową wysokość wystarczy powiesić wilgotny recznik w boksie?
  • 218 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kruczy »
masz na tyle duzy box ze wstawilbys tam wiadra z woda, choc recznik tez moze być, ale przy takiej powierzchni moze b yc malo. wilgotnosc nie jest az tak bardzo istotna.
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
@TGN

ziomuś, potrzeujesz wiekszego i wyzszego boxa jak masz tak mocnego HPS. box powinien mieć ok 0,660m^2, czyli np 80cmX80cmX180cm
  • 18 / / 0
Pan_Jah_from_Brazylija pisze:
@TGN

ziomuś, potrzeujesz wiekszego i wyzszego boxa jak masz tak mocnego HPS. box powinien mieć ok 0,660m^2, czyli np 80cmX80cmX180cm
Spoko, juz niedlugo będzie box prawie 1m2, jak dobrze pójdzie na najbliższy weekend, a jak źle to na ten następny
  • 18 / / 0
Podlewanie
Właściwie jak często podlewacie i ile. Załóżmy, że macie 3 tygodniową roślinę to jak często byście podlewali?? Jak lejecie to raczej raz a porządnie, aby woda wylatywała dołem przez dziurke czy raczej mniej ale częściej. Pytam, bo mam rośliny prawie 3tygodniowe i chyba trochę przesadziłem w jednej z nich z podlewaniem. Jutro postaram się zamieścić fotki
  • 18 / / 0
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.