Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 2278 / 276 / 3
5-HTP solo po dłuższym czasie stosowania obniża produkcję dopaminy. Różne źródła mówią o różnych przedziałach czasowych - od 5 dni do 2 tygodni przy przewlekłym braniu. Można brać na noc, a rano źródło dopaminy. Najlepiej tyrozynę lub jej acetylowaną na azocie formę (N-alt).
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 129 / 4 / 0
Dokładnie jak napisał PEA, ja jeszcze rzucę linkiem:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22888252
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6304561

Ja zawsze mówię, że edukacja nt nootropów jest milion razy ważniejsza od napierdalania miareczek wypełnionych białym czy brązowym proszkiem.
  • 181 / 22 / 0
Powiem wiecej. Każdy aminokwas warunkuje dostep do mozgu dostep innych amin.
Ta swoista rywalizacja jest bardzo ciekawa.
BCAA: (l-walina)

Spoiler:
l-walina vs PEA (przegrales mistrzu walke o dostep do mozgu)
Spoiler:
L-Lizyna
Spoiler:
Tauryna:
http://link.springer.com/article/10.1007%2FBF00495544

Prywatnie testowałem BCAA. Samo w sobie - krotki wystrzał. Po wypaleniu tego co było przychodziła fala zmeczenia. W miksie z kofeina lepiej.
W miksie niewielkich ilosci tyrozyny, tauryny z bcaa - tez lipa.
Najlepsza opcja - niewielka ilosc wegli (one podobno warunkuja dostep tryptofanu do mozgu) + spora ilosc tauryny (7-10 gr) + plus np pol kostki twarogu, orzechy i 7 gr bcaa + po o 15 min 300-400mg tyrozyny <- mi w moim przypadku najskutczniejszy.

Obecnie obcialem wegle do minimum potrzebnego mi do egzystencji. BCAA odstawilem a eksperymentuje z innymi kwestiami.
Po tym jak fene pocisl ze nie rozumiem niektorych publikacji przerzucilem sie na rodzime wyfawnictwa %-)
  • 1 / 5 / 0
Za każdym razem kiedy slyszę kogoś narzekającego na noopept czy piracetam, zastanawiam się czy narzekający osobnik aby na pewno rozumie jak smart drugi powinny działać.

Z własnych doświadczeń wiem, że dawki powyżej 15mg noopeptu zaczynam czuć, ale to również oznacza, że przestają spełniać swoje zadanie - noopept czyni mnie niespokojnym i zbyt pobudzonym. IMHO najlepsze smart drugi to takie, których działania nie czuć, ale efekty widać po ilości i jakości nauki/wykonanej roboty.
  • 0 / / 0
Czy istnieją jakies nootropy/ substancje na poprawe logicznego myslenia?? slyszalem o oxyracetamie.
  • 38 / 2 / 0
Jak to jest z tym 4F-MPH ?
Stronę wcześniej ktoś mi to polecił, następnie ktoś powiedział że to gówno.
Staram się prowadzić zdrowy tryb życia, sumplementuje się nootropami które pozytywnie wpływają na mózg dlatego chciałbym aby ktoś się wypowiedział na temat powyższego specyfiku. Jakie są jakie + jakie - ?
Jak wpływa na organizm i podstawowe pytanie- czy warto ?
  • 3454 / 1110 / 0
Czy mogę stosować CDP-Cholinę przy diagnozie schizofrenii paranoidalnej? Planuję 250mg (tyle ma kapsułka) raz na dwa dni, czy to odpowiednia dawka? Wiem, że upreguluje receptory dopaminowe stąd moja troska, fenylopiracetam z DMAE z mianseryną na czele zrobiły niemałe spustoszenie w moim mózgu. Czy cholina nie wpłynie negatywnie na utrzymującą się dłuższy czas remisję? Czy efekt będzie podobny do obniżenia amisulprydu z 400mg na 300mg?

Mój plan docelowy: obniżenie amisulprydu za 1-2 tygodnie do dawki 300mg + 250mg CDP-Choliny (preparat "Citotrop") raz na dwa dni.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 1472 / 26 / 0
Czy istnieje jakiś suplement dodający pozytywnej energii ? Ale nie pobudzający tak jak te suplementy oparte na kofeinie
  • 6 / / 0
Witam. Wychodzę z alkoholizmu i chciałabym swój mózg przywrócić do jakiegoś znośniego stanu (póki co wieczna zmuła i obniżony nastrój a już 4 miesiące nie tknęłam alko) i myślę nad wspomaganiem się witaminami i takim kombem:
- ashwaganda
- kudzu
- różeniec gorski
- acetyl l-karnityna
- gotu kola
- kudzu
- zielona herbata
I zastanawiam się czy tyle rzeczy na raz nie będzie lekką przesadą, czy nie będą one ze sobą kolidować
  • 6 / / 0
Edytowanie postów mi nie działa, a chciałam jeszcze dodać, że na liście jest jeszcze kurkuma a witaminy to b kompleks i dodatkowo b1, magnez, omega 3 i c i spytać, czy sami borykaliście się z podobnym problemem i macie jakieś sposoby. Pozdro
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.