Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 299 / 8 / 0
02 kwietnia 2017BetterThan pisze:

Pisz na mejla to wyślę link ;-)
Ok, piszę.

Dziś spałam dobrze, bez dziwnych snów. Może takie dziwne noce były po odstawieniu wenli, bo nawet libido wróciło, a było zerowe.
Oni patrzą z pogardą na każdy mój wyskok, się klepią po czołach.
Idę z podniesioną gardą, na złość - nie wiem co to pokora.
  • 232 / 21 / 0
30 marca 2017LorenMike pisze:
No spoko, fajnie by było połączyć naturalne substancje, które poprawiają koncentracje, dają naturalne "pobudzenie" w ciągu dnia i suplementy, które wspomagają sen, by organizm był wypoczęty i nie dojebany po wstaniu.
Więc moje pytanie FarmieGold - co byś polecił na jasny umysł i wzmocnienie snu? Mam na myśli typowe wspomaganie, przy zdrowej diecie, wypoczynku nie mniejszym niż 8h. Nie chodzi mi o "pigułkę" na wszystko, zawalając zdrową diete, aktywność fizyczną i sen. Chodzi mi o dodatek do poukładanego trybu dnia.

loren mialem calkiem podobnie.

wyjscie z Z-drugsa jest przewalone, ale mozna to zlagodzic w miare mozliwosci.

Przede wszystkim musisz sprawdzic ktory Z dziala na ciebie bardziej uzalezniajaco.
Kiedys gdzies trafilem na taka notke chyba na bluelighcie, te leki Zolpidiem , zopiklon , choc bardzo podobne na mnie dzialaly bardzo roznie.
zopiklon odstawka po kilku miesiacach dramat. Zadna redukcja nie pomagala , 2 tygodnie wyjete, jakis koszmar.
Zolpidiem bez zadnego problemu. redukcja dawki 10-7,5 kilka dni , 5 kilka dni , 2,5 , 1,25..0
Zamien na ten ktory sprawia mniej problemu.
Druga opcja 10mg Z ~ 10mg -15mg diazepamu i potem redukcja. W moim przypadku zle podejscie , ale moze komus sie przydac. (jesli chodzi o komponente usypiajaca)

Ogolnie odstawka benzo czy Z moze dawac podobne objawy, to przede wszystkim spory spadek serotoniny pomijajac sam fakt braku gabaA.

Redukcja dawki najlepiej do dlugo dziajacego benzo. I przy ostatnim najtrudniejszym krotku warto siegnac po takie combo i stosowac je przez najblzsze dni /tygodnie wg potrzeby

na sen. Waleriana. solidna dawka *nie pamietam zrodla , ale mozna do duckduckgo wklepac diazepam vs valerian ( gdzies na ncbi serwerach) ma bardzo podobne efekty jak 2mg diazepamu.
mozna do tego dolozyc Trazadon w minimalnej dawce na sen, tylko trzeba uwazac bo kilka pierwszych dni na tym leku moze powodowac bardzo trudny poranek, kompletny nieogar.

Poza tym. Dziurawiec , spora dawka standaryzowanego wyciagu lub nalewki.. (ok 1500mg +) to slaby , ale jednak inhibitor MAO. Juz po 1-2 dniach zalącza sie naprawde niezly nastroj i czuc ze wreszcie glowa zaczyna pracowac na odpowiednim poziomie. Swietna sprawa bo wlasnie po odstawce benzo/Z potzreba takiego powiewu optymizu.
(uwaga tutaj jesli ktos stosuje trazadon - minimalne szanse ale jednak moze wplynac na dawke itp. mozliwosc ZS wiec trazadon jesli juz to minimalna dawka).
dziurawiec podstawa i swietnie sprawuje sie tutaj, nie mowie o herbatkach bo tez raczej nic nie wnosza, konkretne leki, wyciagi.

Mozecie sie smiac, ze to ziolka, ja tez kiedys daleki bylbym od stwierdzenia ze dziurawiec cos mi pomoze, ale faktycznie dziala i nie jest to placebo.
Opcjonalnie dla bardziej ogarnietych selegilina. Rowniez przez tydzien dwa zwlaszcza jesli chodzi o facetow dobrym lekiem jest Pronoran w minimalnej dawce.
Pronoran raczej do uzytku tymczasowego, natomiast minimalne dawki selegiliny wydaja sie byc bardzo pomocne w dopingu mozgu.

Jesli zachowamy odpowiedni odstep miedzy dziurawcem a 5htp na noc dobre combo oprocz waleriany to 100-150mg 5htp , najlepiej w formie instant (na mnie ta najlepiej dziala)
po tabasch SR czulem sie spiacy dalej rano.
5htp + ZMA , (cynk magnez) jesli uda nam sie zasnac , to poprawi to jakosc snu oraz ma to jakis wplyw na libido. Rowniez tribulus terrestris dolaczony moze dac ciekawy efekt.

Generalnie zauwazylem, ze leki suplementy, czy ziola, ktore maja wplyw na inhibicje MAO (zwlaszcza maoB) daja u mnie pozytywny efekt, czuc wyraznie swego rodzaju "odmulenie" , wieksza koncentracje , motywacje, szybkosc podejmowania decyzji i jednak sporo podniesiony nastroj. Polecam jak ktos wlasnie konczy jakies bezno, ktore zmniejszaja mozliwosci kognitywne . U meskiej czesci forum warto zajac sie redukcja prolaktyny oraz powrotem do naturalnego poziomu testosteronu, ktory w trakcie leczenia benzodiazepinami ulega zmniejszeniu.

I jeszcze jedna ciekawa sprawa. Dieta niskoweglowodanowa, wysokotluszczowa .
Nie twierdze ze jest to dobry sposob odzywiania, ale krotkoterminowo powoduje poprawe samopoczucia, niezly nastroj, zdaje sie ze dieta bogata w tluszcze jako zrodlo energii powoduje zwiekszenie poziomu GABA , wyrazna poprawe cery i zdecydowanie wiecej energii. Pierwsze 2 dni sa dziwne , ale potem jest fajnie. Czulem sie super na tym. Mysle, ze
kazdy musi sprawdzic na sobie. Napewno rezygnacja z cukrow prostych, fruktozy , czy nauczenie sie jak z nich nie korzystac bedzie pomocne.

mam nadzieje, ze ktos przetestuje moje combo i da znac jak to na niego wplywa.
reszta o nootropach juz dawno zostala powiedziana w tym watku wiec nie ma sensu do tego wracac.
  • 299 / 8 / 0
@up, ja mam odwrotnie. To zolpidem jest dla mnie szatanem, od niego byłam uzależniona jak pierdolnięta. No, ale co się dziwić, skoro dostałam go pierwszy raz 6 lat temu. Ostatnie 3 lata napieprzałam co noc, potem i w dzień na znieczulenie się w problemach. Zolpikon w ogóle mnie nie uzależnia, działa inaczej i wkurwia mnie jak psychiatrzy gadają, że to to samo. Ta sama grupa leków, ale działająca zupełnie inaczej, bez cienia podobieństwa. Zolpikon mam w domu i w ogóle go nie biorę. zolpidem by nie poleżał.
Co do diety, jem zdrowe tłuszcze, żadnego gównianego oleju, tylko łyżeczka cukru do kawy, bo nie wypiję z samą Stevią. Owoce jako dodatek, tutaj manewruję i jem warzywa, owsianka etc. No i kazeina miceralna. Od razu poprawa w wielu aspektach codziennych.
Benzo nigdy nie żarłam i mnie nie ciągnie jakoś szczególnie. Nie mam i nie miałam żadnych nałogów prócz zolpidemu. Z tym popłynęłam ostro i teraz na trzeźwo dostrzegam jak strasznie mnie ograniczał, spłycał i wstyd mi teraz jak przypominam wszystkie akcje, a zapewne większości nie pamiętam.
Do depresantów też nie chciałabym wracać. Zależy mi żeby ograniczyć jak najbardziej ilość leków, bo sporo i tak muszę zażywać.
Chyba kupię też yerbe, kiedyś w pracy fajnie pobudzała i dawała skupienie.
Dzięki za podpowiedź z dziurawcem,
Oni patrzą z pogardą na każdy mój wyskok, się klepią po czołach.
Idę z podniesioną gardą, na złość - nie wiem co to pokora.
  • 0 / / 0
Kupiłem sb następujący zestaw:
*Piracetam 1200mg
*CDP Choline
*Lecytyna 1200mg

W jakich dawkach i kiedy najlepiej przyjmować taki zestaw?
Druge pytanie jak przyjmować tą CDP Choline ( jest w proszu, prosze nie pisać , że głupie pytanie tylko odpowiedzieć)

Chciałbym spróbować na początek 2.4g piracetamu dziennie, ile choliny i lecytyny do tego najlepiej brać?
Ostatnio zmieniony 10 kwietnia 2017 przez Thirteen, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Przeniesiono z wątku Piracetam.
  • 232 / 21 / 0
z tym dziurawcem powaznie zacznij. Zdziwisz sie, ze to ma taki potencjal.
Zreszta wg kilku badan jego skutecznosc jest podobna jak typowych lekow antydepresyjnych nie powodujac przy tym szeregu nieprzyjemnych skutkow ubocznych.

HEHE a najgorszy w Z jest fakt, ze wielu ciekawych, lub mniej ciekawych akcji i tak nie bedziemy pamietac, ale usypiacz z niego dobry po imprezie.
  • 181 / 22 / 0
Ztn ziola maja potencjal.
Dziurawiec ok - tylko jest fototoksyczny.
Dziuraiec, szafran (najmocniejsza z roslinek) rumianek i kikla innych konsultuj z lekarzem.
na pewno nie powinno sie tego łaczyc z lekami i narkotykami.
Uwaga! Użytkownik Brainnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 232 / 21 / 0
@UP nie jestem pewien jakich % uzytkownikow dotyczy ten aspekt fototoksycznosci. osobiscie nie znam nikogo , na sobie tez nie zauwazylem a babcia robiac nalewke z dziurawca zapewne tez miala gdzies jego potencjalna fototoksycznosc. Mozliwe ze jest to jeden ze sktukow ubocznych i dotyczyc waskiej grupy ludzi , dopoki nie bedziesz wylegiwac na plazy czy solarium to raczej nie dotyczy. Miec na uwadze warto w razie czego.
dobra koncze z promocja dziurawca, bo jak sie ludzie skapna ze calkiem niezle klepie, to zbanuja jak w niektorych krajach europy i bedzie dostepny tylko w obrocie aptecznym OTC

tak mi sie przypomnialo jak jeszcze bylem na etapie.... e to tylko dziurawiec.

100mg tramadolu tak w ciagu dnia poskladalo mnie na kilka h i nie byl to przyjemny stan . ospalosc z wkurzeniem i niemoznoscia podniesienia sie z lozka. Nie mialo to nic wspolnego
z przyjemnoscia. takze nalezy uwazac na mixy
  • 181 / 22 / 0
Tzn ten aspekt dotyczy głównie opalania sie.
Tez z tym nie mialem problemu, ale jednak niektorzy mowia o przebarwieniach.
Uwaga! Użytkownik Brainnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 24 / 1 / 0
Cześć, Panowie i Panie... jeden z użytkowników zalecił mi zapoznanie się z nim z racji mojej derealizacji/brain foga - brainfog-derealizacja-t53840.html.

Moje pierwsze pytanie. Parę razy natrafiłem na temat suplementu "Olimp Stress Control", myślicie że warto spróbować? Aktualnie jestem na Valdoxanie 25 mg (zakładam zwiększenie dawki w najbliższych dniach, do 50 mg).
  • 105 / 14 / 0
Odkopię, bo a nuż się komuś przyda: nie radę kupować wam spiruliny w proszku - fatalnie (fa-tal-nie) się rozpuszcza, do tego mam od niej gigantyczne wzdęcia (+ wiatry).
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.