Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 190 / / 0
Tak, tak wlasnie dziala podobnie magnez i omega -3 - dzialaja jak ma sie tylko niedobory. Tylko skad wiedziec jakie mamy ? Trzeba probowac - na mnie cholina sie nie sprawdzila. Mysle ze suplementy beda dzialac ale za jakis czas jak bede troche na abstynencji, skoro wtedy dzialaly teraz nie. Teraz pytanie: czy nikotyna ma pozytywny wplyw na nasz umysl ? Ciagnie mnie do niej sam nie wiem czemu, tyle ze wolalbym np. naklejac plastry zamiast jarac.
Uwaga! Użytkownik pride95 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 168 / 3 / 0
Mam pytanie co do postu umieszczonego w dziale FAQ - Doping mózgu:
Tyler Durden pisze:
Naturalne podnoszenie hormonów i stężenia neuroprzekaźników
Jest to temat na osobny post, jednak w skrócie, aby utrzymać wysoki poziom neuroprzekaźników i hormonów należy:
- Stosować dietę bogatą w białka (zawierają prekursory dopaminy i noradrenaliny takie jak l-tyrozyna) oraz węglowodany (zawierają prekursory serotoniny - l-tryptofan),
- Suplementować prekursory neuroprzekaźników (l-tyrozyna, l-tryptofan) oraz prekursory/środki zwiększające poziom testosteronu (kozieradka, kreatyna),
Czy dieta bogata w białko i węglowodany (kulturystyczna) nie jest w stanie dostarczyć optymalnych ilości l-tyrozyny oraz l-tryptofanu i wskazana jest ich dodatkowa suplementacja?
Uwaga! Użytkownik rafalinho007 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 200 / 4 / 0
Optymalnych jak najbardziej jest w stanie.
Naturalne podnoszenie hormonów i stężenia neuroprzekaźników
Kwestia tego na ile chcesz podnieść ich poziom. Pierwszy "-" spowoduje podniesienie poziomu, drugi również.
  • 168 / 3 / 0
Pisząc optymalny miałem na myśli najbardziej wywindowany. Nazwa tematu to w końcu doping mózgu.
Uwaga! Użytkownik rafalinho007 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3362 / 349 / 0
Chodzac sobie po galerii handlowej w ten szary dzien postanowilem zajsc do apteki w celu kupna pewnych suplementow. Jeden z tych suplementow na mojej liscie byl potas. Szybko udalem sie do alejki z suplementami i zaczalem uwaznie szukac suplementu z potasem. Znalazlem asparaginian extra, lecz ten nie zadowalal mnie iloscia potasu w jednej kapsulce. Kilkanascie sekund pozniej natknalem sie na suplement o nazwie 'Katelin'. Na opakowaniu pisze 'kapsulka o zmodyfikowanym uwalnianiu'. Dwie tabletki dziennie zawieraja 1220mg chlorku potasu, co wynosi 31% dziennego zapotrzebowania. Dla mnie jest to idealny suplement potasu, poniewaz zawiera optymalna ilosc tegp mineralu, a do tego ma 'zmodyfikowane uwalnianie'. Dlaczego nie kupic po prostu soli dla dietetykow? Poniewaz i tak ja juz uzywam, a potasu (prawie) nigdy za wiele przy korzystaniu ze stymulantow/dopingu mozgu.

Tak dla ciekawostki, bo wiele ludzi lyka pierdyliard mg magnezu i sodu, a zapominaja o trzecim elektrolicie - potasie. Zapotrzebowanie tego mineralu to 5000mg dziennie.
  • 338 / 2 / 0
^ i wszystko to masz w normalnym pożywieniu, organizm i tak wyrzuci z siebie nadmiar, no chyba, że jedziesz cały czas na speedach i nic nie jesz.
  • 196 / 7 / 0
pride95 pisze:
Ps. te posty tu nie pasują i robi się śmietnik proponuję przenieść tą rozmowę tu: http://talk.hyperreal.info/masturbacja- ... 8-100.html
Skoro ma to związek z dopingiem mózgu to ta dyskusja pasuje do tematu, w przeciwieństwie do tego spamu i ciągłych tych samych pytań :-D
Ja sam mam problem z masturbacją (uzaleznieniem) i zaciekawily mnie posty ,że taką różnice niektórzy widzą przy zaprzestaniu.Aż sam zrobie przerwe (o ile mi się uda :-D )
pride95 pisze:
@Berig - wiesz gdzie jest główny problem ? że ten temat ma 254 strony - nikomu nie chcę się przekopywać przez tyle i znaleźć to co zadowala jest ciężko bo każdy ma inne podejście i inny problem
Ale masz wyszukiwarke ,a pozatym temat pomimo tego ,że jest długi jest warty uwagi.Pozatym nie musisz czytać calego naraz mozesz np. po 10 stron lektury dziennie :-)
Never give up !
  • 124 / 1 / 0
czy ma ktoś swój pewny mix, który na codzień potrafi odmulić, pobudzić do działania, zwiększyć potencjał, ogólnie pomóc z pchnięciem do człowieka do przodu wśród przeciwności losu? :rolleyes:
  • 1343 / 18 / 0
Cynamon, gozdziki, kofeina nie w postaci kawy kofeinowej i slodzona miodem, piracetam (wymieniam go bo np w staach jest suplementyem diety),zbozowa kawa z kurkuma (imo najlepszy sposob na to, by podzialala, lepszy od podania podjezykowego i z olejem), milorzab, dziurawiec, szalwia...
Moglbym tu wymienic farmaceutyczne antydepresanty, ale lekarz bedzie mial jakies przypadki w stazu, wiec odsylam do niego, jeżeli problem to depresja. Tak z "domowego zielnika" to tyle
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 79 / 3 / 0
Witajcie od pewnego czasu stosuję :
1 specyfik:
350mg Choline Bitartrate Pharmaceutical
150mg N-acetyl L-Tyrosine
100mg Alpha GPC
30mg Noopept
10mg Vitamin E TPGS

2 specyfik:
Ma Huang (8% E. alkaloids).........................................................250mg
Rhodiola Rosea (5,8 % rosavins +1,7 % salidroside).....................100mg
Caffeine Anhydrous.......................................................................100mg
White Willow Bark (25% salicil)......................................................80mg
Green Coffee Bean (50% chlorogenic acid)......................................50mg
Dendrobium Nobile Extract (1% alkaloids).......................................50mg
Cayenne Pepper 40,000 SCU.........................................................40mg
Oxyephrine HCL.............................................................................30mg
Yohimbine 8%.................................................................................15mg
Methyl Hordenine HCL...................................................................10mg
Niacin USP.....................................................................................10mg
Octopamine HCL.............................................................................5mg
N-methyl Tyramine HCL...................................................................5mg
Sulbutiamine.....................................................................................5mg
Vit E TPGS......................................................................................5mg
Grape Seed Extract 95%..................................................................5mg
Alpha Yohimbine HCL......................................................................2mg

3 specyfik:
Tiamina (B1) 2,5 mg
Acetyl L-Carnitine 500 mg
Methionine 25 mg

Po stosowaniu takiego miksu czuję ogólnie brak chęci na rozmowę, lekkie podenerwowanie i ogólnie takie zamuleniu w głowie, czy coś się gryzie w tej kombinacji?
Uwaga! Użytkownik sweetdream nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.