Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Dlaczego bierzecie benzo
czasami na sen
27
15%
1 tabletke po przykrym zdarzeniu
17
10%
często na benzsesnność
12
7%
bo mi się podoba działanie
54
31%
w czasie depresji
22
13%
na zjazdy po stimach
44
25%

Liczba głosów: 176

ODPOWIEDZ
  • 628 / 102 / 0
Na wyciszenie niepokoju, strachu, poczucie tej cudownej, nie do opisania „wyjebki na wszystko”
W strugach deszczu dni toną, dotykam stopą dna
  • 133 / 46 / 2
ja efektow rekreacyjnych po benzo jakos nie mam, moze zbyt malo rozjebane GABA ale mniejsza z tym, biore benzo od 4 miechow na zaburzenia lekowe z atakami paniki, minus jest taki ze jak mnie wjebali do psychiatryka na 6 dni i zrobili mi ct z min. 8mg alpry dziennie (XD) to ledwo co to przezylem. nie polecam nikomu tego nawet najgorszemu wrogowi.
11:39 Ricsson [257]: w ogole
11:39 Ricsson [257]: uwierzylem w boga, w cuda
11:39 Ricsson [257]: mialem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: wypilem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson [257]: mam 3 piwa
  • 5773 / 1175 / 43
Ja odpowiem krótko, bo jestem uzależniony.
Jeszcze w dzieciństwie mama dawała mi valium jak nie mogłem się uspokoić.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
30-latek prowadził internetowy sklep z narkotykami. Wysyłał je odbiorcom przez automaty paczkowe

Funkcjonariusze z Hajnówki, we współpracy z Prokuraturą Rejonową w Hajnówce, zlikwidowali internetowy sklep z narkotykami. Trwające 8 miesięcy śledztwo doprowadziło do zatrzymania dwóch osób i zatrzymania ponad 13 kilogramów substancji odurzających. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych narkotyków wynosi ponad 600 tysięcy złotych. Podejrzanym grozi nawet do 10 lat pozbawienia wolności.

Narkomania powoduje bezdomność czy bezdomność narkomanię? Naukowcy z UC to sprawdzili

Badanie przeprowadzone przez Uniwersytet Kalifornijski w San Francisco podważa teorię, według której narkotyki mają być główną przyczyną bezdomności. Zgodnie z jego wynikami – tylko 37 proc. kalifornijskich bezdomnych regularnie konsumuje substancje psychoaktywne.

Tani i uzależnia bardziej niż fentanyl. Kush pustoszy Afrykę, ofiary narkotyku trzeba kremować

Tani i silnie uzależniający syntetyczny narkotyk zalał rynki w Liberii, Gwinei, Gwinei Bissau i Gambii. Według raportu Global Initiative against Transnational Organized Crime (GI-TOC), pochodzący z Sierra Leone kush szybko rozprzestrzenia się w Afryce Zachodniej.