...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1 / 1 / 0
Siemka, ostatnio, czyli 2,3 razy w tygodniu wale kryształ chciałabym mniej, a najlepiej to w ogóle, tyle że czasami jest bardzo ciężko samej bez wsparcia, nawet jak już nie ma spływu nie działa wiem o tym to nadal wale, mimo że nie działa wiem strata tematu, ale nie wiem wtedy się wyłączam i nie wiem, jak to się dzieje, że wciągam kolejną myślę sobie no może spłynie może klepnie, czy są tu osoby, które chciałyby się ze mną powspierać w detoksie jak tak to zapraszam na priv :).
  • 23 / 2 / 0
Miałem podobną sytuację, tylko, że z 3-MMC, a nie 4-ką. Waliłem ciągi po dwa miesiące bez przerwy no czasem góra dwa trzy dni i dalej krysz trójki, to było w czasach, kiedy kole***oner był legalny i dopy latały jak świeże byłeczki ludziom po kopertach, a sklepy z dopalaczami kwitły w najlepsze.

Lecisz ostro z tego co widzę, skoro odważyłaś się tu to napisać..

..Popełniasz głupi, a zarazem niebezpieczny dla Twojego zdrowia i życia błąd: walisz, jak nie kopie. Masz ściorany organizm i do tego walisz, słuchaj to nie działa tak.. ..Musisz zregenerować choć trochę receptory dopaminergiczne, daj sobie tydzień bez kryształu, odpocznij, wypij meliskę.
Uwaga! Użytkownik kosmita89 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 62 / 7 / 0
Tak działa właśnie uzależnienie/nałóg…opisałaś schemat ciągu, czyli zażywanie substancji po mimo widzu że nie działa lub wręcz niszczy Twój organizm i psychikę…potrzebujesz detoksu i sztywnego planu dnia. Może mitingi będą pomocne w utrzymaniu abstynencji ( są również w formie online)….Warto umówić się na konsultację do poradni uzależnień jeśli masz problemy z motywacją…może akurat to coś dla Ciebie …pozdrawiam i dużo zdrówka życzę 🙂☀️
  • 1 / / 0
Mam 18lat i jestem uzależniona od mefedronu już 4lata z przerwami. 5 na głowę to była już norma, robiłam różne gówna żeby mieć na ćpanie kradłam pieniądze rodzinie, sprzedawałam rzeczy. Moje uzależnienie rozpoczęło się w 2021 jednak nie wzięłam świadomie. Chciałam spróbować tabaki i moje towarzystwo posypało mi kurwa kryształ a ja nie byłam niczego świadoma bo skąd 14latka mogła wiedzieć jak to wygląda. Zwała była kurwa przejebana więc zajebałam kolejnego line i tak przecpalam całą nocke. Ćpanie było dla mnie ucieczką od świata i problemów. Znalazłam w tym ukojenie. Z czasem było coraz gorzej zaczęłam ćpać inne narkotyki ale po kablach nigdy. Przełom nastąpił w 2022 nie miałam jak pojechać po ćpanie więc pojechałam z matką do galeri bo umówilam się z ziomkiem niedaleko niej i spierdoliłam z galerii. Zadzwoniłam do niego i powiedziałam, że dawaj szybko bo spierdoliłam od matki ten się na mnie wydarł żebym wypierdalała bo jestem popierdolona. Wpadłam w szał, krzyczałam JA CHCE KURWA MÓJ KRYSZTAŁ rycząc jak pojebana, później w domu dostałam wpierdol. Byłam czysta jakiś czas po czym znowu zaczął się mój ciąg. Na ten moment jest kurewsko ciężko jestem trzeźwa już 1miesiąc i 3tygodnie. Na głodach potrafilam szukać tematu po pokoju, szukałam i jebałam z podłogi jak coś zobaczyłam, lizałam kartę i chodziłam po mieście szukając sreberek i samar. Coraz bardziej chce się poddać i napisać i ogarnąć mefedron. Nie daje już rady. Dodam jeszcze jeden szczegół leczę się psychicznie od 7klasy, mam depresje, anoreksję i borderline. Mój sposób radzenia sobie to uciekanie w używki, cięcie się, seks itp.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.