Swego czasu tez mialem problemy z pojsciem do dentysty, strach przed bolem itp itd az piekna dentystka nie namowila mnie do kanalu bez znieczulenia :)
Najblizsze projekty: Miejski Sort 2, EESS,Chora Psychika,SKOR Suma Styli (kolejna płyta),
https://www.facebook.com/FeRu.raprodukcja
https://soundcloud.com/feru89
Ludzie ogarnijcie sie
A propos dentystów http://www.dailymotion.pl/video/xd1b40_ ... from=embed może nawet kogoś zachęce do wybrania się
Czuje się jak ten Miauczyński z "Nic Śmiesznego"
Robiłem z rok temu, dolną prawą szóstkę, ostatnio wypadł mi kawałek plomby i po jakimś czasie zaczęła się tam rozwijać próchnica, co 4-5 dni lekko pobolewało, 2 tygodnie temu, jako, że nie mieli terminów to zamontowała tylko fleczer, nic mnie nie bolało i byłoby świetnie, ale dziś miałem wizytę, 1 znieczulenie, dość bolesne ale nie było na tyle silne i było potrzebne drugie, no i tak wierciła, wierciła, aż dotarła do nerwu, i tutaj żadne znieczulenie nic nie pomogło, mówi, że nie chciałaby żeby to było kanałowe bo ząb prawidłowo reaguje i jest żywy. Jeszcze tam specjalne wypełnienie na to dała, potem jakiś kwasek, potem znów jakieś wypełnienie i na koniec jakieś mostowanie, czy chuj wie co. No i powiedziała, że i tak to tymczasowe wypełnienie, wytrzymuje zazwyczaj rok ale niektórym nawet dłużej. Prawa dolna warga przez 4 h znieczulona, cała prawa część języka znieczulona, od dolnej jedynki do ósemki w prawo nic nie czułem. I w zasadzie mogłem w tym momencie powiedzieć
- Dobsze, Panie Rezyseze, Dobrze Panie Rezyseze!
I co kurwa? napierdala mnie ten ząb jak szalony teraz. Chyba ten nerw musiał zostać za mocno podrażniony, czy coś bo kurwa nic nie pomaga. :wall: Mówiła, niech pan przyjdzie za rok na kontrole, ale jak tak będzie napierdalał to chyba wcześniej się tam zjawie. I tak 100zł uleciało z portfela jak ten motylek.
I rzeczywiście nic śmiesznego.
http://www.youtube.com/watch?v=qUaQabFtGa0&t=1m19s
Ból zęba, to nic w porównaniu z bólem samego nerwu. I jak to teraz będzie miało być leczenie kanałowo to się wkurwię, bo pewnie zabolę za to jak za złoto, a w życiu nigdy nie miałem robionego kanałowego leczenia. Raz tylko wyrywany ząb mądrości, który się złamał u podstawy i nakurwiał, 3-4 znieczulenia, dość bolesne i siłowanie się, żeby go wyrwać. Na koniec powiedziała, no ale on tam dalej to był już zdrowy. :nuts:
Na zwykły ból zęba, mogę polecić olejek z goździka albo 2-3 goździki przykładamy w bolące miejsce i przytrzymujemy aż puści soki. Może nie działa od razu ale efekty są skuteczne i w zależności od stanu zęba, przynosi ulgę na 1-4 dni, przyprawa ze względu na posiadane właściwości znieczulające i antyseptyczne ma powszechne zastosowanie w leczeniu takich przypadłości.
Sprawdzone info.
Kwiecień plecień co przeplata trochę kwasa, trochę lata
A jeśli chodzi o substancje, to gdzieś czytałem się że koks był używany do znieczulenia lokalnego w stomatologii ;-)
Albo prawilnie się najebać ( tak z pół litra na czczo). :finger:
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.