Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1223 / 484 / 0
07 maja 2021zolpi pisze:
Szczotkowałam do tej pory zielonym elmexem i płynem elmex płukałam. Dzisiaj kupiłam sobie tę pastę Biorepair. Niestety już mam przebarwienia, jednego pękniętego zęba, ale lecę w poniedziałek do Pani stomatolog.
Ale że co, jakaś pasta popsuła ci zęby w jeden dzień ?? tak to zrozumiałem
  • 358 / 73 / 0
@igla83 Że ćpanie zepsuło mi zęby i dopiero niedawno się ocknęłam z tym fluorem, który szkodzi zębom. Kupiłam wczoraj pastę bez fluoru. A do dentystki idę bo mam dziury w zębach.
Nic mnie nie wzmocniło tak jak bycie biednym i na zwale.
  • 1223 / 484 / 0
@zolpi Chyba że tak
  • 358 / 73 / 0
Sprawa ma się tak, że byłam dzisiaj u Pani stomatolog (super babka, cały czas mówiła do mnie "koteczku" XD - mniejsza z tym), no i ubytków było o wiele więcej niż się spodziewałam. Zakleiła mi po prawej stronie na dole: ósemkę, piątkę, czwórkę przy szyjce był ubytek, po lewej na dole: szóstkę i na górze po lewej czwórkę.
Na wizytę przygotowałam się strzałem z morfiny i oksykodonu + ok. 10mg klona - było pięknie. Właściwie nie czułam nic, zrobiła mi porządnie plomby i stwierdziła, że oprócz wizyty na usuwanie ósemek wszystkie zęby na obecną chwilę mam zdrowe.
Zapomniałam tylko zapytać jakiej najlepiej pasty używać, ale trzymam się tego co w tutorialu zębowym na 1 str. - odstawiłam fluor i myję pastą Biorepair.
Dajcie znać, jak u Was na obecną chwilę trwa ratowanie zębów po ćpanku.
  • 356 / 68 / 0
kurwa, mnie ostatnio pobolewaja zeby. niby tylko biore w zyle czasem, nie wciagam ani nie biore niczego od czego mam szczekoscisc, ale musze w koncu zapisac sie do dentysty i kupic sobie te dobre pasty. i umyc wlosy. i ogolic nogi. i wyjac te pare jednodniowych soczewek, ktora nosze od miesiaca.
  • 11 / / 0
07 maja 2021zolpi pisze:
Od pół roku myję zęby po każdym posiłku, a jak nie chce mi się jeść to i tak myję 3/4 razy dziennie. Jak dotykam językiem jedynek dolnych i górnych to czuję lekki ból. Zawsze na skręcie opio nakurwiały mnie zęby. Jednak o zęby trzeba bardzo dbać w czasie ciągów.
Jaką szczoteczkę elektryczną polecacie?
Najwidoczniej masz zjechane szkliwo nie szczotkuj tak czesto zębów bo to nie ka sensu. Po posiłku poprostu je przeplukaj. A do wszystkich co maja problem z próchnica polecam paste z duża zawartością fluoru daje sie dosłownie kropelkę na szczoteczkę pasta ta to colgate duraphat jakos tak
  • 1957 / 230 / 0
10 maja 2021SRTN pisze:
10 maja 2021ema112 pisze:
ogolic nog
nie zapomnij o pipce

ja całe życie źle myłem zęby, a już stary jestem

trzeba tak tylko delikatnie muskać zęby, a ja zawsze nakurwiałem wściekle po szkliwie
też golenie nóg mnie czeka, w zeszłym roku pierwszy raz w życiu zrobiłem coś tak pedalskiego, w sensie że golenie nóg, bo bardziej spedalone rzeczy już mam na koncie, ale zgoliłem nogi tylko raz
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 358 / 73 / 0
@Clon8888 Właśnie, że fluor stosowany zbyt długo szkodzi zębom. Dlatego szczotkuję teraz pastą bez fluoru.
Też mam mocną rękę i nakurwiam te zęby mocno, muszę kupić bardziej miękką szczoteczkę.
@ema112 "kurwa, mnie ostatnio pobolewaja zeby. niby tylko biore w zyle czasem" Mnie zęby bolą praktycznie zawsze kiedy mam choćby odrobinę za mało opio w sobie. Sam dotyk jedynek językiem powoduje ból.

A no i mam odwapnione zęby...
  • 11 / 3 / 0
10 maja 2021zolpi pisze:
@Clon8888 Właśnie, że fluor stosowany zbyt długo szkodzi zębom. Dlatego szczotkuję teraz pastą bez fluoru.
Jakąś pastą która ma działać remineralizująco z tym hydroksyapatytem czy po prostu tylko bez fluoru? Jeśli to pierwsze to podziel się jaką i czy jest efekt. Ja się przymierzam do zakupu tych z od biomed albo ApaCare, bo skład wygląda ok, a nie są drogie jak na remineralizujące tzn 13 albo 18zł, czyli tyle co czasem colgate lub niewiele drożej gdzie płaci się chyba tylko za markę.
  • 3455 / 555 / 2
A sama kawa i papierosy tez niszcza zeby.

Ja tez bylem ostatnio u dentysty udalo mi sie uratowac dziurawego zeba.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.