ODPOWIEDZ
  • 1530 / 9 / 0
Procent pisze:
Ktoś mi mówił kiedyś o jakimś domowym sposobie, który zawierał spirytus, i chyba grzane piwo (dokładnie nie pamiętam). Podobno szybko idzie się w kimę, a z koszulki i pościeli można wyciskać pot. Naprowadzi mnie ktoś ?
Grzaniec? Ze spirytem nie próbowałem za to z malinami tak. W moim przypadku nie zdążyłem tego wypić a już się kurewsko pociłem. Spać nie poszedłem przez a) brak spirolu, b) fakt, że często napierdalam i pewnie w takim mixie nie ścięłoby mnie tak szybko z nóg.

W sumie to ćpam gripex, do tego jw czosnek\cebula ciepła herbata\ciepłę mleko i miód. No i oczywiscie jaranie :cheesy:
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 1709 / 11 / 0
Theraflu (OTC) pomaga, stosuje go od dawna, to jest w saszetkach, wsypujesz jedną do szklanki gorącej wody, czekasz aż ostygnie (ale pić jeszcze póki ciepłe), znosi te objawy, może nie całkowicie ale jak leczyć to leczyć.
  • 341 / 1 / 0
zazwyczaj antybiotykiem; żadne domowe sposoby nie działają solo, ale skracają czas choroby, np:
gorąca herbata z sokiem malinowym - działa napotnie
herbatka z kwiatu lipy albo z bzu czarnego (np. herbapolu) - działa napotnie, przeciwgorączkowo
czosnek - na kanapce rozgnieciony z solą, dla wrażliwszych wciśnięty do ciepłego mleka z miodem, wiadomo, że czosnek jest naturalnym antybiotykiem
można też zrobić syrop z cebuli: pokroić dużą cebulę w plasterki, wrzucić do słoika i zasypać 10 łyżkami stołowymi cukru, przykryć, odstawić, poczekać. pić 3 x dziennie po łyżce. nie wolno trzymać na słońcu, bo straci właściwości.
ziele tymianku - zalać łyżeczkę 1/2 szkl. wody, odstawić, pić 3x dziennie pól szklanki - na kaszel, działa wykrztuśnie
na zatoki i oskrzela- najlepsze inhalacje z olejków eterycznych np eukaliptusowy, tymiankowy, sosnowy, anyżowy
to tyle, jeśli chodzi o naturalne sposoby
Procent pisze:
Ktoś mi mówił kiedyś o jakimś domowym sposobie, który zawierał spirytus, i chyba grzane piwo (dokładnie nie pamiętam). Podobno szybko idzie się w kimę, a z koszulki i pościeli można wyciskać pot. Naprowadzi mnie ktoś ?
grzane piwo z jajkiem - widziałam u górali, można się też natrzeć spirytusem i pod kołdrę od razu
Ugh pisze:
Swoją drogą, kiedy byłem w kodeinowym ciągu, i przez ponad rok jechałem systemem parę Antidoli dziennie (po ekstrakcji) nie miałem żadnego przeziębienia, choroby. No nic. Widocznie ten paracetamol zapobiega wszelkim złym następstwom - pewni i do HIVa by nie dopuścil %-D.
to nieprawda, koda maskuje choroby, nie czujesz bólu, nie kaszlesz i nie wiesz, że jesteś chory. znajomy heleniarz poł roku chodził z zapaleniem płuc, wyszło jak miał skręta
Ostatnio zmieniony 08 maja 2012 przez queen elizabeth, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik queen elizabeth nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Na ból gardła najlepsze są środki napotne (np. herbata lub grzaniec z sokiem malinowym), a do tego można przepłukać gardło naparem z szałwii lekarskiej albo tymianku. Na katar gorące kąpiele, albo przynajmniej moczenie stóp w gorącej wodzie, dużo witaminy C i woda morska (chociaż nie bez powodu mówi się, że „katar leczony trwa 7 dni, a nieleczony tydzień”). Generalnie przyda się wszystko, co zawiera rumianek, podbiał, lipę, miętę pieprzową, etc. No i klasyczne leki na grypę – aspiryna, grypolek, amol i na wzmocnienie rutinoscorbin).
  • 290 / / 0
Ja to ogolnie na wszystkie "stany chorobowe" zawsze do spania z 6-8 polopirynek S
Wychodzi jakoś 1800-2400mg kwas acetylosalicylowego.
Niby to jest przegięcie już , ale po takim trzaśnięciu nie ma mowy że wstanę rano chory , wszystko odchodzi razem z potem ;P i jakoś tak fajnie się odlatuje po takiej dawce aspiryny.Wydaje mi się też jak by serce bardziej uspokojone.
  • 451 / 2 / 0
AMOL ponad wszystko! Nacieranie Amolem, inhalacje z Amolem i rumiankiem, do tego Ibuprom Zatoki i sporo Rutinoscorbinu, na uporczywy katar zatokowy (dość częsty u mnie) Sinupret + ewentualnie jakieś krople. Na gardło zwykle Strepsils z miodem i cytryną (na ostre zapalenie Strepsils Intensive).
No i dużo płynów, najlepiej herbatka z cytrynką :)
Uwaga! Użytkownik boberator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 887 / 11 / 0
GBL :)
Nie zartuje, bedac w ciagu nawet katar nie jest w stanie dopasc, a przy zmeczeniu i przeziebieniu od reki lagodzi objawy
  • 3215 / 416 / 0
Na zapalenie gardła gorące mleko z miodem i masłem - zawsze pomaga. Niektórzy dodają do tego jeszcze czosnek, ale mi to już za bardzo psuje kompozycję smakową.

Poza tym gorąca kąpiel. Sposobem, który u mnie się sprawdza jest też kieliszek ( może 2 ) wódki z pieprzem, a potem długi sen - rano czuję się jak nowo narodzony, chociaż w nocy pościel jest mokra od potu.

Do tego wszystkiego, standardowo witamina C - najlepiej w naturalnej formie.
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1081 / 32 / 0
NA wszelakie choroby blizej niezidentyfikowane o ile nie wymagaja interwencji panow w bialych kitlach, polecam duze dawki imbiru, czosnku(zmusza watrobe do produkcji endogennych antybiotyków) z ogorkow kiszonych ewentualnie ugotowac(nie wali z ryja jak ktos ma laske to wie ocb), szalwia oraz pokrzywa. To wszystko 3 x dziennie i po 2 -3 dniach postawi to nawet pol cmentarza na nogi, sprawdzone przez innych i takze mnie :D

Paracetamole i polopiryny i inne gady oslabiaja watrobe przez co organizm sam bedzie gorzej walczyl z chorobą :]
  • 21 / / 0
Ja póki nie jest ze mną tragicznie to unikam brania jakichkolwiek tabletek, poza witaminami .
Zazwyczaj pomaga mi domowej roboty grzaniec i dużo czasu w łóżku . Jaranie może jakoś wielce mi nie pomaga, ale przyjemniej się przynajmniej wyleguje .
A i sex jest dobry na przeziębienie :)
Uwaga! Użytkownik Pasithea nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.