Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
A, jak większość mam kłopoty z oddawaniem moczu po dexie, a jak już to jest mocno pomarańczowy. W ogóle mam ponoć bakterie w moczu (nie wiem czy to ma jakiś związek z tym wszystkim?)
Nie brałam DXM od miesiąca równego ^_^ Także dość długi detoxik miałam, podczas którego tylko piwa piłam i mało paliłam też, więc mój organizm się oczyścił choć trochę.
Nie wiem... ma ktoś podobny problem do mnie albo upewni mnie w tym, że to dex?
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
White_Power pisze:To z laniem to musi być jakiś zator bo u mnie jak daje ciśnienie na pompę to nic nie idzie ale na czuja jestem w stanie określić że gdzieś tam idzie do pały i wtedy jak ruszy to przez kilka sekund mam słabe ciśnienie a potem wzrasta do 100% przepustowości, choć nie wiem jak u was.
mfighter pisze:rozumiem, że według Twojej wizji świata kobity mają pały? :kotz:White_Power pisze:To z laniem to musi być jakiś zator bo u mnie jak daje ciśnienie na pompę to nic nie idzie ale na czuja jestem w stanie określić że gdzieś tam idzie do pały i wtedy jak ruszy to przez kilka sekund mam słabe ciśnienie a potem wzrasta do 100% przepustowości, choć nie wiem jak u was.
i wzięłam wczoraj 200mg dxm i mnie zmiotło z powierzchni ziemi
White_Power pisze:Czytanie ze zrozumieniem. Jak nadal nie rozumiesz to patrz na ostatnie 6 słów.mfighter pisze:rozumiem, że według Twojej wizji świata kobity mają pały? :kotz:White_Power pisze:To z laniem to musi być jakiś zator bo u mnie jak daje ciśnienie na pompę to nic nie idzie ale na czuja jestem w stanie określić że gdzieś tam idzie do pały i wtedy jak ruszy to przez kilka sekund mam słabe ciśnienie a potem wzrasta do 100% przepustowości, choć nie wiem jak u was.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.