Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3614 / 596 / 1
Bo niestety, stan ohraniczonej swiadomosci czy jej brak spowodowany zazywaniem narkotykow nie jest okolicznoscia lagodzaca, nie zmienia kwalifikacji czynu. Tym bardziej, jesli osoba taka mogla przewidziec skutki dzialania uzywki. Tzn nie byla usposledzona umyslowo i brala leki popijajac wodke. Co innego, jesli zdrowy kowalski dostalby zolpidem na spanie i w nocy chcial gwalcic zone czy sasiadke
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 906 / 75 / 19
@Retrowirus - właściwie nie mam zdania na ten temat, bo niby film całkowicie urwany, zero świadomości, tak, jakbym Ci teraz powiedziała, że w nocy napadłeś z nożem na jakąś babę na ulicy, to byś mi nie uwierzył, więc z jednej strony nie byłeś w ułamku procenta tego świadomy, a z drugiej strony inny człowiek przy tym jest poszkodowany - więc nie wiem, jak na to spojrzeć.

Poza tym - jak pijesz alkohol, to tracisz świadomość "stopniowo". Możesz dlatego to kontrolować. Inaczej natomiast jest w przypadku miksu benzo + alkohol, bądź podczas picia giebla. Świadomość ucięta niczym brzytwą w jednej chwili.
Is it time for your medication, Mr. Brown?
  • 1345 / 147 / 8
czasami to zauważam. powiem coś od czapy, ale jak się skupię to moje jeszcze nieprzepalone zwoje mózgowe mogą coś mądrego wykrzesać.
benzowraki z wieloletnim stażem niech się wypowiedzą jeśli potrafią %-D :listen:
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 906 / 75 / 19
Hahahaha właśnie o to chodzi, że już nie potrafią. %-D
  • 2278 / 278 / 3
Chociaż sam nie zauważyłem ubytków, jeżeli chodzi o moją sprawność intelektualną, zdolności kognitywne i społeczne a stan w czasie uzależnienia od benzodiazepin i po, to niektórzy mi mówią (szczególnie rodzina), że jakoś wyraźniej i szybciej mówię, odkąd je odstawiłem.
Nie mogę tego potwierdzić, chociaż często ze sobą gadam. Możliwe, że to efekt nocebo.
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 906 / 75 / 19
@PEA, a doraźnie ich używałeś, czy wjebany w nie byłeś (ciąg)?
  • 2278 / 278 / 3
Rok co najmniej codziennego brania (ciąg de facto) przed spaniem flubromazepamu lub klonazepamu. Natomiast intensywniez benzo znam się ogólnie od jakichś 3 lat .
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 1345 / 147 / 8
rok z przepisem 1mg później 2mg dziennie, często robiłem mixy z kodą innymi benzo, alkoholem i mj.
otępienie wystąpiło ale czy tak znaczące. jakbym chciał i dostawił na 1msc wszystkie używki, sport plus dieta połączona z dobrym snem i wróciłbym do normy bogatszy o wiele doznań.

We are eternal
  • 38 / 3 / 0
Otepienie to moze,być nawyk,jak u ludzi,ktorzy biorą stymulanty,na trzezwo maja te kocie ruchy...Po benzo w dupe dostaje najbardziej reakcja,pamiec krótkotrwała i okresy poznawcze...Jeżeli chcesz,to możesz brac nootropy.Moim zdaniem skutki,które wymieniłem wyżej po pewnym czasie wracaja do normy,bo kiedy przestałem brac benzo,co miesiac robilem testy i bylo z czasem co raz lepiej...
  • 1345 / 147 / 8
byłem u psychiatry. babeczka powiedziała że odradza mi benzodiazepiny bo po dłuższym stosowaniu powoduje na starość otępienie (demencję).
ciekawe czy chodzi o lecznicze stosowanie leku czy nadużywanie benzo, ważne też długość i częstotliwość brania. parę czynników na pewno ma tutaj znaczenie.

We are eternal
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej

Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.

Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.

Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu

Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.