Wszystko o kaktusach - metody przyrządzania, uprawa, odmiany, opisy działania
ODPOWIEDZ
  • 2991 / 1646 / 35
Nie do końca prawda w warunkach stepowych lub na wydmach po odpowiednim dostarczeniu azotu i fenyloalaniny jest możliwość aby wyprodukował meskaline. Tylko trzeba 5 lat starań. A kaktusów moi mili na wywar tych beczkowych zbierają całe mnóstwo i dopiero robią wywar.
Jak zrobić wywar (słaby)
https://youtu.be/h0TrW2lRE_o
Konkret
https://youtu.be/5JdrkSbu3jc.

Na Wiki są kurwa , że tak powiem kompletnie nie sprawdzone informacje ja miałam z plantacji nie powiem jakiej 5 letniego i działał z Polski. Rzeszów i okolice mogą mieć więcej meskaliny od innych regionów Polski,ale nawet w domu czy na podwórku po odpowiednim traktowaniu (stres mają zimą) wytworzy wystarczająca ilość związków na trip. Nie sama meskalina ale i wspomagacze jej znajdują się w kaktusie. Potrzebuje ziemi lekkiej fenyloalaniny i azotu mogą być nawet muchy. Ewentualnie nawóz mała ilość. Zimą kaktus ma chłód więc stresuje się i broni a jeśli go coś zacznie lekko gryźć zwiększy ilość meskaliny i pokrewnych związków. A nie chodzi o to,że w Polsce nie mają meskaliny tylko o ilość ich potrzebna do wytwarzania pasty. Ja kurwa mam 6 letnie kaktusy i zrobiłam pastę i huj i działa. W Polsce kupisz zakazane katusy bo one są zakazane nie ,że legalne bo niby nie produkują meskaliny jak produkują.Dostarcz im substraty i daj czas i masz meskaline oraz pochodne.W Polsce są 3 gatunki , które prawo nie ujęło i badania z 2023roku potwierdzaja szlaki syntezy meskaliny w tych kaktusach. Oczywiście nie jest problem kupić nawet kuzynów meskalinowych kaktusów które też mają meskaline ale prawo o nich zapominało. Oczywiście Lophophora williamsii siewka też mam i ja kupisz bo jak policjant, który nie ma wiedzy bo tylko dlatego nie łapią aż tak dużo bo łapią takich ludzi nie stwierdził meskaliny to może i puści z braku wiedzy. 5 lat minimum trzeba na meskaline i trochę ich mieć. I przyznajcie kogo znacie co ma 5 lub 10 letnie kaktusy w ilości około 20 minimum by zastępować pokolenia zjedzone do 1000 jak ja. Prawie nikogo.
W tym roku za siewke Lophophora williamsii zapłaciłam 85zl x 6.
Za 1 siewke 85zl. A i ona mimo wszystko też produkcję meskaline.Czas i cierpliwości oraz ilość tutaj jest potrzebna.stanowisko słoneczne i podlewanie latem co 10dni zima co 4 tygodnie.
Trochę stresu i substratów i mamy alkaloidy (meskalina). Nie tylko skóra zawiera alkaloidy ale i miąższ można dodać do sałatek lub wysuszyć. I chcę ostatecznie potwierdzić Kaktusy produkują meskaline w każdych warunkach. W Rosji , Kanadzie potrafią także mieć sporą ilość. Szkodnik gryzie kaktusa ale np zostawią lekką ranę to kaktus w odpowiedzi jak przeżyje wytwarza większą ilością meskaliny. Ma azot i słońce plus ziemię oraz fenyloalanine w podłożu (nie 100kg) to ma z czego zrobić. Chociaż i tak w każdej glebie bo ja mieszałam glebę do Kaktusów i zwykła z parku lub nadrzeczna zawiera trochę substratów niezbędnych w produkcji meskaliny. W ubogiej glebie półpustynnej produkuję odpowiednią ilość to w Polskiej np czarnoziem wymieszany lekko ziemia żwirowo piaskowo kamykowa do skulenow da więcej. Na logikę kurwa ludzie. Na kilogram ziemi do Kaktusów tej lekkiej dodajcie np czarnoziem lub ziemi z parku w ilości 250g czyli ćwierć kilo. Ewentualnie możecie wokół kaktusa podsypać by nie zatrzymać całkowicie tlenu, który musi dopłynąć do korzeni. Korzenie muszą być przykryte ale nie przyduszone.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3245 / 622 / 0
Więc to tylko dla fascynatów maniaków którym na tym zależy, przemysł kaktusowy nie ma sensu w Polsce, żeby handlować tym jako używka od dilera, a ten co ma cierpliwość i traktuje to poważnie, a nie żeby się tylko naćpać, ogarnie nawet kilkuletnią hodowlę.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 920 / 163 / 0
Ja czekam cierpliwie na moje San Pedro. Mają narazie 2.5 roku. Stresu Ci im u mnie nie brak heheheh.
  • 2991 / 1646 / 35
Wczoraj i dziś próbowałam bez nawozu i w normalnym słońcu oraz wodzie 1 rocznego San Pedro i też uwaga działa. To oznacza, że można obalić kolejny mit jako 5lat w sensie kolumnowych kaktusów. Gleba też zwykła do kaktusów, i wody ile trzeba.
Drugi z kolei mocniej działa ale on miał raz stał w cieniu raz w pełnym słońcu, dostawał regularnie porcję nawozu w płynie do kaktusów. Mogłam go wcześniej nacinać ale szamani wolą tą metodę cień i słońce, która bardziej nadaję się jak długotrwały brak wody. Chociaż kaktusy kolumnowe nieco więcej jej potrzebują. Także technika cień słońce oraz nawóz do kaktusów. Wtedy mocniej działa.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 21 / 1 / 0
Co z peyotlem w Holandii?
Czy te 🌵 ze Smart shopu zawierają meskalinę w ogóle?
Nienasycone Pragnienie jest największym złem doprowadzającym człowieka do obłędu jak drzewo użyte do rozniecania ognia spłonie w jego wnętrzu tak zniszczeniu ulegnie człowiek który pozwolił spłonąć swej duszy od powstałego w niej nienasycenia
ODPOWIEDZ
Newsy
Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”

Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.

Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA

Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.

Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?

Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.