Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 9310 / 1809 / 2
Sprawdź status leków przez odpowiednie strony. Po co komu kłopoty ?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1770 / 240 / 0
10 sierpnia 2024Lotnik69 pisze:
Wie ktoś może jak wygląda sytuacja z przewożeniem leków na receptę przez granicę? Potrzebuje mieć receptę/ikp? Nie są to duże ilości tylko małe i na własny użytek, tj blister pregi, moze dwa jak jadę tam na chwilę a jak wyjadę tam na dluzej to pewnie więcej pregi i 2/3 opakowania benzo
Na rwp potrzebujesz receptę i fakturę imienną.
Jest bez względny zakaz w wożenia produktów medycznych zawierających pseudoefedryne i efedrne.
  • 156 / 13 / 0
@nCuX To pregabalina jest na rpw? Gdzie wogole znajde liste lekow rpw? Planuje wziac kilka kapsulek w jednym blistrze na własny użytek i nie wiem czy nie zrobię sobie tym przypału
  • 1770 / 240 / 0
To nie jest lek rwp możesz go wziąć śmiało ze sobą.
Leki rwp
To konopie, opiaty i MPH tak w dużym skrócie.
  • 307 / 53 / 3
Pamiętajmy jeszcze, że jest coś takiego jak lista antywywozowa! Pregi na niej nie ma, ale chyba są rzeczy spoza rpw. Zawsze warto sprawdzać czy czegoś co bierzemy za granicę na niej nie ma.
  • 1 / / 0
Gdzie mef w Czechach?
  • 3 / 1 / 0
A jak z jakością, ktoś ma jakieś porównania i się wypowie? Pytam bo planuje się wybrać i nie wiem czy zaopatrzyć się na miejscu.
  • 1 / / 0
Da radę coś w czeskim cieszynie oprócz palenia?
  • 55 / 1 / 0
siema, jakbym chciał przewieźć ze 100g kratomu pociągiem w bagażu to jest jakiekolwiek ryzyko kontroli? W sebsie wiem ze w pl nielegalny ale jakoś ciężko mi sobie wyobrazić żeby panowie policjanci robili z dupy kontrole pasażerowi pociągu
  • 307 / 53 / 3
@CristianoRonaldo mnie kiedyś wbili do pociągu, ale raczej sprawdzają dokumenty, w Schengen raczej się nie przejmuj
ODPOWIEDZ
Newsy
Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.