12 kwietnia 2023lildie pisze: moja mama była uzależniona od klona brała 6mg na dobę, ale potem zeszła na 0.25 mg które do tej pory bierze od 20 lat i mega się dziwię że przez ten cały czas ani razu ją nie skusiło żeby wziąć więcej :O wie ktoś jak to możliwe ?
Każdy organizm jest inny, zauważyłem że nie tylko mnie takie niby wysokie dawki kopią bez tolerancji.
12 kwietnia 2023lildie pisze: moja mama była uzależniona od klona brała 6mg na dobę, ale potem zeszła na 0.25 mg które do tej pory bierze od 20 lat i mega się dziwię że przez ten cały czas ani razu ją nie skusiło żeby wziąć więcej :O wie ktoś jak to możliwe ?
(ja święty nie jestem, samu muszę coś brać, choćby piracetam ale muszę).
13 kwietnia 2023lildie pisze: moja babcia ma teraz ciśnienie 215, strasznie się o nią boję, nie macie pojęcia jak silny lęk odczuwam z tego powodu… dziadek wezwał pogotowie ale i tak się nie przestanę martwić bo ona praktycznie codziennie dostaje skrajnego nadciśnienia właśnie wieczorem… ale 215 jeszcze nie miała a to już jest zagrożenie życia dlatego dziadek zadzwonił po karetkę… wzięłam 2,5mg Clonazepamu mam nadzieję że mi pomoże bo naprawdę zaraz zwariuję mam straszne kołatanie serca ja nie chcę jej stracić bo ją bardzo kocham a babcia się wykończy jak będzie miała takie skoki codziennie, już tyle leków brała a żadne jej nie pomogły… co mam zrobić… ten Clonazepam 2.5 mi coś pomoże na tak silny lęk błagam powiedzcie że chociaż trochę…
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
12 kwietnia 2023Anszuaa03 pisze:12 kwietnia 2023lildie pisze: moja mama była uzależniona od klona brała 6mg na dobę, ale potem zeszła na 0.25 mg które do tej pory bierze od 20 lat i mega się dziwię że przez ten cały czas ani razu ją nie skusiło żeby wziąć więcej :O wie ktoś jak to możliwe ?
Możliwe czytałam takie historie i pisałam nawet z ludźmi którzy powoli schodzili i niestety ostatnie dawki były najgorsze i jedni albo zostali na małej by nie kusić losu albo zeszli do 0 i żyją. Niektórym. Udało się zejsc z mega dawek ale 6 mg do 0.25 mg to. Naprawdę nieźle możesz zapytać mamę ile jej to zajęło czasu czy lat? Wedlug tej metody co. Mi. Rozpisywali Amerykanie na forum wsparcia to 1mg.lorka powinnam. Odstawić w 7-10 msc zależy od metody. Więc taki 1 mg klona pewnie bym też tak odstawiała jak nie dluzej. Ps. Moja śp. Babcia brała 1 mg lorka 20 lat. Czasem 0.5 mg ale wtedy zawsze wymiotowała teraz wiem czemu mówili błędnik tak. Tak napewno. Babcia miała zespół Odstawienny.Wtedy nie wiedziałam. Co to. Są benzodiazepiny w ogóle do 2017 roku nie wiedziałam o ich istnieniu. I gdyby nie ta zjebana polineuropatia i depresja ze spadkiem dopaminy dawno bym ssri brała ale cóż życie trzeba ratować jakoś jak to było w jednym filmie ,,wszelkimi sposobmi". Chociaż ja naprawdę nie chciałam. Tego scenariusza.
Rzucałem na ślepo, teraz wiem, że najlepszym wyjściem jest połączenie np mianseryny z pregabaliną - ale w trakcie detoku miałem w serwisie cały pakiet wszystkich możliwych objawów odstawiennych, nie chciałem iść na kompromis i zmniejszać lek do mikro dawwek, które moim zdaniem są idiotyczne, ale od razu przejść do rzeczy.
Alkoholu nie piję, nie lubię.
Klony brałem od 15 roku życia dla fazy przez 10 lat.
Udało się i każdemu się uda, kto poważnie myśli o życiu, nie o ćcpaniu.
E. Hemingway
22 marca 2023Anszuaa03 pisze: @serotoninowy
Kupilam z tej storny nie wiem czy mogę wrzucać linki. cut
Zdjęcie tabsa zaraz zrobię. Tylko teraz za bardzo nie mam jak. Ogólnie mała biała tabletka bez podziałki krucha nie lorafen drażetki. Podobny wielkościa do lorafenu.
Tak chciałam zrobić zobaczyć czy przestawienie na klona pomoże czy pogorszy. Jutro pogadam z rodzinnym.
Ja od nich zamawiałem i działa jak powinno, oni generyki sprzedają. testowałem oryginalnego clona 2 mg na drugi dzień ich generyk i efekt ten sam działa. Są importowane z poza UE
Odejdę na chwilę z tematu klonu czy innych benzodiazepin, mam do Was inne pytanie.
Bardziej organizacyjne- kto z Was jest z Wrocka lub okolic ( najlepiej dolny śląsk) I chciałby się spotkać celem wymiany doświadczeń?
W USA takie zloty są codziennością, gdy ludzie mieszkają w tym samym stanie.
Można byłoby pójść do Parku Szytnickiego, do ZOO albo i tak się poszwedac i pogadać jak ludzie.
Gdyby ktoś był zainteresowany, piszcie na pv
E. Hemingway
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/9/9a82c793-0b9a-4f0d-9733-d5dbe9258058/urfucked.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250516%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250516T065002Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=4d972d81b8ea9ca2afa7fd1b04cb0ec48158ed8c122c3986d7a5e1dd41727041)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/thcliquors.jpg)
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków
Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/alcohol_vs_marijuana.jpg)
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd
Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/ayahealth.jpg)
Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania
Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.