Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Cześć, leczę się tym już od roku jakoś w dawce 20mg. Chciałabym odstawić bo przestało to działać w dobrą stronę. Jak myślicie, w jaki sposób mogę to odstawić żeby nie poczuć dużo uboków po drodze?
  • 1637 / 263 / 0
Jak sądzicie, jest szansa że citalopram dobrze zadziała jeśli brało się kiedyś escitalopram i chuja robił?
  • 94 / 47 / 0
@zburzony Jest. One są podobne, ale nie takie same. citalopram na mnie działał, Esci nie.
  • 1637 / 263 / 0
@Chester23 działał to znaczy poprawiał nastrój czy masz na myśli bardziej działanie przeciwlękowe? W jakiej dawce brałeś?
  • 94 / 47 / 0
@zburzony Zdecydowanie przeciwdepresyjnie, mocno na nastrój. Przeciwlękowo trochę słabo ,brałem 30 mg.
  • 120 / 31 / 0
Przed pracą łykam 2x10mg escitalopramu. Pani doktor pytała, czy nie czuję się jak po amfetaminie xD. Niby naped wzrasta na te 4-6h, ale jak po słabiutkiej fecie. Puszczam też więcej śmierdzącego gazu z odbytu, a po skończeniu pracy mimowolnie 2x puściły mi zwieracze na rzadko. Ratowałam się maseczkami tymi które chronią przed zainfekowaniem i rozprzestrzenianiem smiertelnego covidu...
RUCHAM KAŻDĄ DZIWKĘ
  • 8 / 1 / 0
Jak sprawa ma się z paleniem trawy na tym leku? Osłabia ładowanie się leku? Łykam dopiero 2 tydzień
  • 961 / 176 / 0
@Iwan44 to zależy jak na Ciebie działa marihuana?Jak shizogennie to sobie daruj a zwłaszcza w pierwszych tygodniach jak lek się ładuje
  • 1649 / 1032 / 7
@Iwan44

Pojawia się tutaj mnóstwo pytań tego typu.
Nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie przecież... Jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz

Druga sprawa jest taka, że skoro się leczysz, to może warto olać niektóre łakocie? Bo mimo, że będzie fajna fazka i niby wszystko ok, to na pewno wewnętrznie dochodzi do jakichś albo zaburzeń, albo interakcji, albo niwelowania działania leku, tudzież nasilania jego stężenia we krwi... Fuck knows 🤷🏻‍♀️

No nie wiem. Dużo osób ma wyjebane i jara będąc na ssri nienarzekając. Tak jak mówiłam, nikt nie zna odpowiedzi – musisz przekonać się sam.
𝕊𝕥𝕒𝕪 𝕨𝕚𝕝𝕕, 𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕔𝕙𝕚𝕝𝕕.. 🌙
  • 8 / 1 / 0
Tak, mam schizy przez pierwsze pół godziny, później jest już dobrze. Chyba odpuszcze na te dwa tygodnie następne, chociaż gwaracji nie ma, że lek zaskoczy nawet za 1,5 mięsiąca, to jest dramat
ODPOWIEDZ
Newsy
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.