Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3588 / 583 / 1
Myślałem o temacie stymulanty \ b ketony + betablokery jako sposób na zbicie ciśnienia.
Wydaje mi się że był już taki ale nie chce mi się teraz wertować na telefonie.

Chlorprotexen nie jest dobrym wyborem, przynajmniej jako zbijacz kota. Działa pozapiramidowo ale zanim transfer miedzysynaptyczny zostanie uregulowany tzn katecholaminy sobie pingują, neruo je blokuje. No ale jest ich zasadniczo za dużo w tym momencie, co (u mnie) skutkuje silnym wzmocnieniem akcji serca - kołatanie, siła, tempo. Więc funduje to najpierw pogorszenie i tak chujowego stanu , zanim transmitery się ulotnia.
Jak się wymeczysz godzinę, to potem owszem, nastąpi sedacja. Ale radze najpierw poznać działanie chlorprotexenu na czysto a potem brać się za mix chlora na bk. Ja podziękowałem.

###
A co powiecie na leki diuretyczne jako regulacja ciśnienia?
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 4932 / 859 / 0
Najlepszym wyborem będzie kaptopryl, inhibitor konwertazy angiotensyny lub inny lek z tej grupy. Są tematy na forum. Niech ktoś przeniesie. Ja jestem na nebiwololu(beta bloker) 2 razy brałem jakiś keton i nic nie pokojacego się nie działo.
  • 3588 / 583 / 1
Antagonisty wapnia. Rozszerzaja naczynia krwionośne zmniejszając ciśnienie
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 232 / 108 / 0
Okej, antagoniści wapnia, czyli np:
Amlodypina
Felodypina
Isradypina
Lacydypina
Nifedypina
Nimodypina
Nitrendypina
Werapamil
Diltiazem
Cenne info.

Co w przypadku mixu tych leków z innymi substancjami? Wróćmy do mojego przykładu z jednego z wcześniejszych komentarzy, osoba uzależniona od benzo (załóżmy że duże dawki, je 3 klony dziennie :P TAK TO DUŻO :D ) przesadzi z kreską jakiegoś stima i poczuje sygnały, że może mu się realnie coś stać. Czy odczuje jakieś efekty wejścia leków w interakcję?

Co jeśli przesadzi do takiego stopnia, że jego nerki przestaną pracować w należyty sposób? Wówczas podobno leki obniżające ciśnienie nie są wskazane.

A jeżeli ktoś na imprezie chlał cały wieczór ostro wódę, a potem zakurwił na kozaka 300mg random kryształu i umiera, to co? Dawać mu czy nie?

:P

Myślę, że to są realne problemy narkomanów i powinny zostać poruszone, a wyjaśnione kwestie - akceptowane przez osoby kompetentne :)
<Static>
https://www.youtube.com/watch?v=c7zN-D5vg7c
  • 58 / 6 / 0
Osobiście używam Telmisartanu 80mg + Nebivolol 5mg. Oczywiście zdaje sobie sprawę,że dla większości takie combo będzie niepotrzebne (zbyt duża dawka) i myślę,że dawka 5mg nebivololu w zupełności wystarczy(obniży puls i ciśnienie),gdyby jednak było mało w przypadku wyższego ciśnienia to do tego 20mg telmisartanu załatwi sprawę.
  • 3455 / 557 / 2
Ja używam dwóch tabletek CO - Valsacor plus 1 tabletkę bisoprololu (bisoprololu zmniejsza ilość uderzeń serca na minutę czyli tętno, ten pierwszy obniża ciśnienie)

KAPTOPRYL jest dobry ale doraźnie raz na pół roku i rzadziej pod język w przypadku przedawkowania amin.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Legalna marihuana tańsza niż u dilera, egzotyczne smaki. Jak rynek radzi sobie z obostrzeniami

Po przepisach utrudniających frywolne przepisywanie "zioła" jego spożycie rośnie - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. W pierwszej połowie 2025 r. sprzedano więcej surowca niż w analogicznym okresie ub.r. Ograniczenia nie zdołały zahamować popytu i podaży, a rynek adaptuje się do restrykcji.

Rzeszów: policjant zawiódł zaufanie dilera, który proponował mu zioło i zwyczajnie go aresztował

Strzyżowski funkcjonariusz w czasie wolnym od służby ujął 18-letniego dilera, który zaoferował mu marihuanę w zamian za sprawdzenie, czy w pobliżu nie ma policji. Do zdarzenia w Rzeszowie, gdzie policjant przebywał wraz ze swoim krewnym.

Limburg: mąż przez dziesięć lat podawał żonie narkotyki i wykorzystywał seksualnie

Izba w Hasselt skierowała do sądu okręgowego sprawę 50-letniego mieszkańca Zonhoven, oskarżonego o wieloletnie podawanie żonie narkotyków oraz wykorzystywanie jej seksualnie. Sprawa odsłania jedną z najbardziej skrajnych form przemocy domowej, opartą na nadużyciu zaufania w związku małżeńskim.