Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam jestem aktualnie w makarskiej czy jest możliwość jakiejś ogarki bakugana ?.. piszcie priv
  • 7 / 1 / 0
Co prawda byłem przed sezonem (maj), ale na luzie szło ogarnąć palonko, wystarczy podbić do lokalnego chłopka jak poczujesz zapach albo jak zobaczysz, że jara, najlepiej gadać mieszanką polsko-angielskiego i zwracać się per brate. W Splicie płaciłem 10 jurków, czyli cena zajebista, ale może dlatego, że chłopek po prostu sprzedawał swoje. Towiec konkret, wg info to z Albanii, bo przed sezonem sprowadzają stamtąd, a jak jest już cieplej to mają swój lokalny. Potem dał na siebie kontakt na IG, także raczej łatwo ogarnąć jak ktoś nie ma fobii społecznej. Inny chłopek też był chętny ogarnąć, ale dopiero na następny dzień, więc nie skorzystałem.
  • 18 / 6 / 0
Cześć wszystkim
Jestem w okolicach zadaru, dokładniej Sukošan. Zastanawiam się czy nie podbić do lokalnego lodziarza ktory wyglada jakby codziennie coś brał xD
Jest ktoś może w okolicy i poratowalby czymkolwiek? Skręt daje we znaki a zapas ktory zabrałam zjadłam w pierwsze trzy dni. Tak kończy się brak samodyscypliny :)
  • 1 / / 0
Siemanko. Szukam jakies krystyny, MDMA lub dropsów w Makarskiej. Jeżeli ktoś jest w stanie pomóc bardzo proszę o kontakt..
  • 18 / 6 / 0
Update z mojej strony:
Jeśli ktos bylby w sukosanie to na ulicy djeci raj (zaraz przy plaży) wiem kto i gdzie jara. Gdyby któryś z forumowiczów szukał ziółka to proszę na pw-pomogę tyle ile mogę, może wam sie uda ogarnąć. Ja dopiero w ostatni dzień pobytu poczułam charakterystyczny zapach skręcika u jednego chłopaka :)
Powodzenia wam wszystkim życzę w poszukiwaniu dobroci w tym pięknym kraju
  • 1 / / 0
Siemanko, bede jutro w okolicy splitu dokladnie stańići. Mialby ktos pomoc albo wie gdzie najlepiej szukac weed/koko?
  • 1 / / 0
Okolice rijeka (Novi Vinodolski) ktoś ma jakiś pomysł albo kontakt tu?
  • 1 / / 0
Cześć, jest ktoś kto może pomóc w Zadarze?
  • 69 / 17 / 0
Byłem teraz w Splicie i tylko raz Spli(f)a czułem, a żeby ktoś jakiś porobiony latał to ani razu nie widziałem, a turystów tu multum. Jakoś mam wrażenie że ten kraj to nie jest raj dla miłośników narko.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.