Dział poświęcony przede wszystkim chorobom i nadzwyczajnym skutkom kombinacji tychże z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
  • 1 / / 0
Witam
stosuje od jakiegoś czasu cholinę(alpha gpc) i zastanawiam sie że na żadnych suplementach choliny
nie jest napisane
ze skutkiem przedawkowania jest ostry zespol cholinergicznych
wiem ze sama cholina nie jest tego powodem(moze dlatego nigdzie nie ma takiego info)
ale za to nadmiar acetylocholiny ktorym cholina jest prekursorem juz tak

skad moje pytanie,
otoz jak wiecie korzystanie z leku piracetam lub rodziny racetamow zwieksza zapotrzebowanie na gospodarke acetylocholinowa
tym samym aby skutecznie korzystac z racetamow chcialem zwiekszyc dawkowanie choliny ale boje sie zespolu cholinergicznego czy moje obawy sa sluszne co o tym sadzicie? dzieki z gory za odpowiedzi.
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.