Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 25 / / 0
Wbiłem dzisiaj do apteki zrealizować receptę i mój wzrok przykuła mała, zielonkawa paczuszka -
Szyszka chmielu, tabletki powlekane. Warto spróbować - pomyślałem. Na własnej skórze muszę się przekonać, że nie ma działania rekreacyjnego. Zarzucę wieczorem i zdam relację.

Fuzja - D5

Poszło 1/4 paczki - 1500mg wyciągu, czyli dawka na pograniczu bezpiecznej. Miałem mocną, psychodeliczną banię, nieporównywalną z niczym innym...

Tak na poważnie, to taka dawka przyjęta rano nie dała prawie żadnych zauważalnych efektów. Następnego dnia zarzuciłem 2h przed snem i muszę przyznać, że poczułem subtelne, ale jak najbardziej miłe efekty. Zazwyczaj nie zasypiam od razu po wtuleniu się w kołderkę, a tamtym razem mi się udało.
  • 56 / 1 / 0
Apsekty lekarskie, zielarskie, psychologiczne. a jakie etnobotaniczne - magiczne? Działanie na poziomie placebo, uspokaja. Ziołolecznictwo bardzo ciekawa sprawa i niesamowicie przydatna, ale chmiel nie powinien sie znajdować w roślinach etnobotanicznych - tak jak i kilka innych produktów natury na tym forum.
Wiele osób nieznających tematu włazi tu, i próbuje się tym "naćpać" - odużyć. Profanacja tej roślinki.

Czyli jak wypije za dużo piw (zgon) to będę żulem?? (alko + chmiel = piwo. witaminy pomine.)
  • 2244 / 23 / 0
Zapewniam Cię, że jest na swoim miejscu. Piwo to tylko najbardziej znane użycie.
  • 641 / 16 / 0
Jeśli chodzi o sposoby, nie chcę łamać przepisu: no source, więc powiem tyle, wpiszcie sobie "hops hash" w duckduckgo i będziecie mieli o jeden sposób więcej.
  • 2244 / 23 / 0
Miałem na myśli użycie ludowe, takie też się zdarzały.
  • 126 / 2 / 0
Ja dzisiaj zerwałem parę szyszek, było około pół szklanki, zalałem to chłodną wodą i mieszałem do zmętnienia. Wyciągnąłem szyszki i wypiłem to gorzkie coś( żywica się nie rozpuściła, widać było pływający żółty pyłek) dostałem czegoś w rodzaju śmiechawki przez pięć minut, jednak raczej to nie była faza tylko śmiałem się z tego jakim trzeba być debilem żeby szukać czegoś podobnego w działanie do THC w chmielu
  • 1 / / 0
Re: Chmiel
Nieprzeczytany post autor: bragolanon »
jeśli chcecie sobie zmutować chmiel z mj to poczytajcie trochę o bonsai może komuś coś wyjdzie, ja nie mam do tego surowców jak na razie
  • 614 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: duke01 »
znalazłem w Gdańsku miejscówkę, gdzie rośnie chmiel. zerwałem trochę tego, z szyszek powyrywałem płatki i schowałem w słoiku. po kilku miesiącach, gdy bezsenność zaczynała mnie męczyć, przypomniałem sobie o chmielu i jego rzekomych właściwościach nasennych. a więc nasypałem do filiżanki płatków do ok. połowy jej objętości, zalałem wrzątkiem, poczekałem, bardzo dokładnie wymieszałem. wypiłem i położyłem się. po pewnym czasie zauważyłem, ze nie mam już takiego natłoku myśli w głowie i jestem zrelaksowany, a po chwili zasnąłem. mankamentem jest smak, był obrzydliwie gorzki.
  • 90 / / 0
Znajomy po tabletce z wyciągiem z szyszek chmielu zachowuje się co najmniej jak po benzosach. Tak go podobno usypiają. Jakoś trudno mi w to uwierzyć. Zawsze mam z tego bekę.
  • 413 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: Adm »
Jak mam taki sposób:do słoika włożyć liści ganji i szyszek chmielu(pół na poł)i zalać to wódką,po 3 tyg.odcedzić i można już pić.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Medyczna marihuana a prawo jazdy: Pacjenci w pułapce przepisów

Pacjenci stosujący konopie medyczne wciąż narażeni są na poważne konsekwencje prawne, mimo że działają zgodnie z zaleceniami lekarzy. Brak przepisów rozróżniających marihuanę medyczną od rekreacyjnej oraz niejasne regulacje dotyczące dopuszczalnych poziomów THC we krwi mogą skutkować postawieniem zarzutów karnych czy utratą prawa jazdy. Czy Ministerstwo Zdrowia planuje jakieś zmiany w tym zakresie?