Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 33 / 2 / 0
tez dostalem chlorprothixen na odstawienie. Bardzo szybko przestał działać u mnie na sen.Od 1 sztuki do 10 w ciagu 2 tyg. doszlem by wogóle zasnąć . Przytyłem w ciągu tych 2 tygodni 10 kg. No I wkońcu poleciałem...

No i dość dziwny mix powstał przez przypadek szybko musiałem coś wziasc a bylem poza miastem DXM i chloro
Haluny miałem przez ponad 5 h bylem pewny ze to nigdy sie nie skonczy. A ogólnie do tego dochodził paniczny strach przed halunami. przez te 5 h co chwile widziałem co innego i sie tego bałem bylem pewny ze zaraz wkrocza faceci w bialych kaftanach i mnie zamkna. Ogolnie jak tos lubi takie klimaty to...
Ale nie polecam..... ryje berecik. A trzeba dbac
  • 155 / 3 / 0
ja mam wrazenie ze wiekszosc starych neurolpetykow kleczy doskonale psychozy i halucynacje nawet takie ktore ma sie od lat, lecz w 90% zostaje paranoja,fobia spoleczna,nie wiem czy zbijanie fazy po DXM,grzybach czy benzydaminie cos sie nadaje szczegolnie w duzych dawkach tych dysocjantow/psychodelikow.jedyne neuroleptyki ktore brane codziennie mi pomagaly to flupentyxol (w dawce do 1,5mg) i chlorprotixen,po ktorym dobrze mi sie spi,reszta co probowalem zamulaly za bardzo,i generalnej paranoini zapobiegaly za bardzo.mi ciagle zdarza sie przeslyszec ze dostawca pizzy chce mnie pobic,albo wszyscy ludzie na ulicy o mnie gadaja nawet daleko odemnie ale wiem ze to choroba,trzeba zaakcepowac ten fakt. wiec wydaje mi sie ze tabletki raczej powinno sie brac jak ma sie psychoze,manie,albo zludzenia,a nie zapogieja paranoi, i nie sadze zeby dlugotrwale brane zapogiegaly psychozie.
  • 1 / / 0
Biorę to trzeci dzień i w nocy po tym spać nie mogłam, wczoraj zasnęłam na 3 godziny, potem zasypiałam i budziłam się i tak do rana, w dzień chodzę po tym gorzej zmęczona niż jak ich nie jadłam, w dzień jestem zmęczona bo w nocy źle śpię...nie takiego działania się spodziewałam. Mam dawkę 15 mg, raz zwiększyłam sobie do 30 mg ale efekt był podobny, raz nawet dodałam do tego hydroksyzynę żeby wogóle trochę pospać.
Zastanawiam się czy nie pomieszać tego z doxepin, po nim dość dobrze zasypiałam w przeciwieństwie do Chlorprothixen ale po paru dniach wystąpiło u mnie pobudzenie i lekarz mi dał stabilizator czyli Chlorprothixen a doxepin mi odstawił. Ale spróbuje je dziś pomieszać.
Nie wiecie czy można je mieszać?

Edit:
Zmieszałam:) wczoraj zażyłam jeden Chlorprothixen 15 mg i trzy tabletki doxepin pliva po 10 mg (razem 30 mg). Serca zaczęło mi trochę szybciej bić, wieczorem miałam przyjemne uczucie odpływania, lekkiego zawrotu głowy ale szybko zasnęłam i wyspałam się cudownie:)) i o to mi chodziło:).

[Nie piszemy post pod postem, tylko używamy przycisku "edytuj! - v.]
  • 33 / 2 / 0
koko moim zdaniem poczekaj około tydzień, albo powiedz psychiatrze ze nie mozesz spać to Ci podniesie dawke, albo cos doda. Na poczatku chl;oro dziala dziwnie, powinnas sie przyzwyczaic do jego specyficznego dzialania. Daj mu szanse... Znam kilka osób którym to pomogło..

Pozdrawiam
  • 1180 / 5 / 0
Znów jem ten neuroleptyk.

I jak zwykle działanie jak najbardziej na plus. Fajnie odpycha natrętne i niechciane myśli, jednocześnie zmniejsza/eliminuje ochotę na jakikolwiek "haj". Nawet czasami aktywizuje na swój sposób i poprawia nastrój. Szkoda, że tolerka rośnie szybko.
  • 329 / / 0
Jadłem go kiedyś, przepisany przez psychiatrę na bezsenność lecz stosunkowo szybko musiałem zwiększać dawkę i w skutku go odstawić całkowicie. Jeść go już nie muszę bo sypiam dobrze. Do celów rekreacyjnych raczej się nie nadaje, na sen jak najbardziej ale raczej na krótki okres czasu :) a na bezsenność i tak polecam dobrego zrolowanego skurwiela zakopcić ;)
..kiedy trip Cię nie dopada, to zapytaj się o maga, mag to tripiarz jest największy, psychodela stan najlepszy..

wtf?! .. i ja to napisałem? grubo.
  • 640 / 6 / 0
Tez mam ten specyfik.Z ciekawosci walnalem sobie 300mg na uspokojenie + olanzapina a wszystko to na przerwe od kodeiny i musze przyznac ze mnie troche wyciszylo.Ide w kime ^_^
  • 259 / 1 / 0
300mg?Coś mi tu jebie chujem:/
  • 640 / 6 / 0
No 6 tabletek po 50 mg Czyli razem 300 :motz: :-D
I mnie z lekka zmulilo musialem sie polozyc ;-)
  • 329 / / 0
ChLOROŚWIR jest niepozorny ale skuteczny ;))
..kiedy trip Cię nie dopada, to zapytaj się o maga, mag to tripiarz jest największy, psychodela stan najlepszy..

wtf?! .. i ja to napisałem? grubo.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.