Najprostsze substancje odurzające, m.in. eter dietylowy i podtlenek azotu (N2O).
Więcej informacji: Inhalanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 770 / 176 / 0
@stuk a no dlatego że koszt substratów do wytworzenia chloroformu to jakieś 30zł i jeszcze zostanie (przyjmuję 1l podchlorynu sodu i 1l acetonu), a reakcję haloformową jest w stanie zrobić nawet ktoś nie mający totalnie pojęcia o chemii. Bo owa synteza to wlej jedno do drugiego i zbierz produkt.
Na prawdę nie możesz poprosić lekarza o wypisanie jakiś neuroleptyków? Raz, że chloroform to sok z raka, a dwa trochę trzeba się tego nawąchać. Podobno jest też coś takiego jak 'kac' chloroformowy.
  • 5 / 3 / 0
16 listopada 2015Lear pisze:
http://www.chemik.c0.pl/odczynniki.php

kilka tyg temu zamawialem, cos ponad 5zl za 100ml + wysylka
odkopuje... chloroform na dzien dzisiejszy idzie kupic 100ml za 20 zeta... sam szukam info wiec gdyby ktos cos wiedzial zapraszam
  • 770 / 176 / 0
Jak nie lubisz się ze swoją wątrobą to może jej to powiedz, napisz list, może maila...

Wkurwia mnie ten chloroform. Bo jest opisany praktycznie jak delikatnie bardziej toksyczny kolega eteru. A wywąchanie około 80ml tego rozpuszczalnika doprowadziło mnie niemal do przeszczepu wątroby. Finalnie skończyło się na sikaniu i rzyganiu krwią oraz śpiączce wątrobowej. Iście darwinowska śmierć. I na prawdę nie przychodzi mi do głowy obecnie bardziej niebezpieczny narkotyk. Bo nawet bieluń pilnując dawki i w rękach bardzo doświadczonego psychonauty powinien być w miarę normalnym przeżyciem. Chloroform i tak rozpierdoli Ci wątrobę, nerki. Cokolwiek. Idź pan fchuj. Jedyny plus to że ładnie pachnie. Chociaż uważam, że dichlorometan pachnie lepiej, bardziej świeżo. I ma tyle wspólnego ze zdrowiem co chloroform ew metanol.
  • 770 / 176 / 0
O A tu odnalazłem moje wyniki wątrobowe. Prosta zasada. Pierwsza kolumna to dzień zgłoszenia się do szpitala gdzie już rzygałem i sikałem krwią. Druga to drugi dzień pobytu gdzie straciłem przytomność i dostałem encefalopatii wątrobowej.

Do tej pory sam się wkurwiam jak mogłem się dopuścić czegoś takiego na samym sobie.
Screenshot_20250125-153725_Gallery.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 218 / 68 / 0
@DobryWujas z 0.97 do 4.93 ho-ly-shieet. Kolejny terminator. Szacun

Czym wyciągnęli cię na prostą po czymś takim?
lol [*]
  • 770 / 176 / 0
Aktualnie siedzę u matki więc możliwe, że jeszcze zdążę dzisiaj zerknąć, bo w sumie sam nie wiem. Dam Ci znać :)
@ErenKruger
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Artykuły
Newsy
Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.