Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
[ external image ]
http://pl.wikipedia.org/wiki/Chlordiazepoksyd

Czy ten lek coś daje jak tak to jak go dawkowac?
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2013 przez Belial, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Dodano wzór strukturalny i odnośnik do wikipedii
  • 640 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: sieka »
Ziemniakakakak pisze:
Czy ten lek coś daje jak tak to jak go dawkowac?
Pisalem juz gdzies o tym leku:
Jest to chyba jedna z najslabszych dostepnych benzodiazepin(Chlordiapoxide,czy jakos tak),o dzialaniu dlugofalowym.
Ogolnie w dzialaniu jest bardzo przyjemne,przynajmniej dla mnie,mozna wyloic taka buteleczke,mi nawet polowa wystarczala aby sie fajnie stonowac.Najpierw wez z 5 tabletek i zobacz,czy jest kolorowo,mozesz nawet zapic po kilkunastu minutach piwkiem.
Ogolnie fajne jest,tylko ze bardzo lajtowe.No ale to benzodiazepina,a nie hydroxizinum,wiec nie dygaj,powinno dzialac ;-)
"Wszystkie istoty sa wbledzie:Biora za szczescie to,co prowadzi do nieszczescia i rozpaczaja z powodu nieszczescia,ktore nim nie jest"
Życie jest dziełem sztuki
  • 2 / / 0
Wzialem 4 i nic mi nebyło.
  • 640 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: sieka »
Ziemniakakakak pisze:
To wal flakon,powinienes poczuc
"Wszystkie istoty sa wbledzie:Biora za szczescie to,co prowadzi do nieszczescia i rozpaczaja z powodu nieszczescia,ktore nim nie jest"
Życie jest dziełem sztuki
  • 200 / 7 / 0
sieka pisze:
Ziemniakakakak pisze:
To wal flakon,powinienes poczuc
Dobra rada.Elenium jest na tyle słabe,że cały flakon może być jednorazową dawką.Oczywiście dla celów rekreacyjnych.
Nadchodzi majestat - Kapitan Hajduków!
  • 849 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Są różne flakony Elenium. Są tabletki po 5, 10 i 25mg. Wszystkie są pakowane po 20 sztuk. Jak dla mnie rekreacyjna dawka chlordiazepoksydu to około 75 - 100mg, czyli 15 - 20 piątek, albo 3 - 4 dwudziestki piątki. Nie podawajcie liczby tabletek tylko dawkę w miligramach, jeśli już komuś radzicie. A noż koleszka ma te po 25...
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 200 / 7 / 0
lucyper2 pisze:
A noż koleszka ma te po 25...
Pisał,że wziął 4 tabsy i nic nie czuł dlatego domniemywam,że miał 5mg.
Nadchodzi majestat - Kapitan Hajduków!
  • 130 / 1 / 0
Czy ktos probowal rozpuscic elenium w wodzie, albo w spirytusie?
Jaka dawka byla by optymalna mam 25 mg. Moj organizm jest troszke przeorany rolkami w ampolkach ( na raz biore zazwyczaj 2 amp. czyli 200 mg + 200 mg tramalu w amp.) tram i rolki sie skonczyly zostlo mi tylko elenium 5 listkow. jak to cholerstwo rozposcic najlepiej?
Z gory Dziekuje
  • 137 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Filippo »
Z moich doswiadczen/wiedzy wynika, iz jedynie dormicum (midazolam) jest rozpuszczalny w wodzie, wiec z elenium, jak z reszta benzo:

Nie bralem, ale wydaje mi sie, ze tak, jak zreszta benzo. Rozkruszyc, proszek wsypac do pompki, zalac spirytusem tym z apteki 0.2 bodajze postawic pompe na tloczku w pozycji takiej, zeby sie dobe odstalo. Potem do drugiej pompki filtry i przecedzic przez to. Jeszcze raz wodą przez te waciki, zeby wszystko sie wyplukalo do tej wlasciwej pompky i strzelic.
krumwa kisikisi. pcyk pcyk. mami
  • 493 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: mecenas »
no tak by to wyglądało miej więcej, spirytys salicylowy się używa chyba ma on 70 pr. alku. ,jescze nie którzy na koniec dodają gliceryny żeby w żyłe nie piekło, ale słuchaj stary ja wiem ,benzo nie mają aż takiego rewelacyjnego wejścia. zkończył Ci sie zapasy moja skromna propozycja ,zacznij to teraz już tylko jeśc schodz z dawek oczyść się ztych wszystkich gówień.
pozdrowienia.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.