Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 2876 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
nie wiem czemu, ale moja pijana intuicja, podpowiada, że jogurt ma rację, mimo że zdrowy rozsądek mówi co innego %-D
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 243 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rodzynka »
SzALoNa 8)) pisze:
Myśle,że gdyby faktycznie był bardziej szkodliwy od gandy, to juz dawno byłby na recke ;]
Tak, myślę, że na pewno wszystkie firmy farmaceutyczne jako kryterium dopuszczenia leku OTC lub na receptę biorą pod uwagę to, czy jest mniej czy bardziej szkodliwy od marihuany ;)

Częstym efektem ubocznym acodinu, poza oczywiście fazą, której nie rozpatrujemy w tych kategoriach są wymioty, bóle brzucha i reakcja histaminowa a już na pewno w dawkach ponad 450mg. Większość ludzi po spaleniu nawet 10g zielska nie miałoby takich efektów, najwyżej poszliby spać ;)

Wiadomo że w tym reportażu plota bujdy na resorach ale już tak nie wznoście ku niebiosom tego acodinu bo przegięcie w obie strony jest szkodliwe.
Uwaga! Użytkownik Rodzynka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 104 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Jak akodyn będzie na recke to jedziemy pod sejm!
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 3247 / 354 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Rodzynka pisze:
SzALoNa 8)) pisze:
Myśle,że gdyby faktycznie był bardziej szkodliwy od gandy, to juz dawno byłby na recke ;]
Częstym efektem ubocznym acodinu, poza oczywiście fazą, której nie rozpatrujemy w tych kategoriach są wymioty, bóle brzucha i reakcja histaminowa a już na pewno w dawkach ponad 450mg.
Heh, ale te reakcje są związane z oddzialywaniem na mózg, jak przy opiatach (czy tam na jakies chuj wie co ;) nie pamietam), a reakcja histaminowa u niektórych wystepuje przy truskawkach i są na nie sposoby. Z pewnością dxm nie jest nieszkodliwy, ale od trawy doszedlem do wniosku ze jest zdrowszy, psychicznie i fizycznie.

Z resztą objawy nie mówią wiele o realnej szkodliwości. Z badań tych co czytalem to tak czy siak wynika ze dxm jest mniej szkodliwy. Właściwie jeszcze nie ma zadnego konkretu w jaki sposób dxm mógłby szkodzic, poza wpływem na psychike, który jak wiemy jest względny. Po trawie tez idzie sie pozygac, jest to skutkiem ubytku cukru a nie jej szkodliwości. Objawy to zmyła, alkaloidy heimi powodują ból wszystkiego, ale nie z powodu szkodliwosci jak mozna by subiektywnie oceniac. Ale to nie o tym jest topic wiec dajmy spokój.

Ja jestem spokojny, srednio co 3 miesiace media robią szum i panike i wszystko jest po staremu. Takie marne instytucyjki mogą cmoknąć w pompe gigantów farmaceutycznych i dobrze.
Ostatnio zmieniony 02 lutego 2008 przez jogurt, łącznie zmieniany 2 razy.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 152 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Chomik »
A ja mam wrażenie, że ten koleś co brał i wylądował na toksykologii, jest ustawiany :diabolic:

Redaktorzy wzieli pewnie kogos znajomego, powiedzieli co ma mowic i tyle (tak samo farmaceuci).
Taka propaganda :wall:
Uwaga! Użytkownik Chomik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 191 / 1 / 0
http://www.youtube.com/watch?v=WLYqLkgwH28

Dla tych, co nie mogą obejrzeć w przeglądarce...
Uwaga! Użytkownik pan wojtas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 93 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Blessweed »
pilleater pisze:
Jak akodyn będzie na recke to jedziemy pod sejm!
Jak tu z tobą sie nie zgodzić :-D
a 25 groszy pi pi ma?
  • 89 / / 0
Nieprzeczytany post autor: holi3 »
Przygotowuje sprzet, w koncu nie znamy dnia ani godziny, pozatym proponuje zaopatrzyc sie w Acodin, bedziemy brac masowo pod sejmem :D
EXP:
DXM,LSD,BDF,DOC,GBL,SalviaDivinorum,lotofMJ,feta,pseudoefedryna,tramadol,kodeina,klony,lorazepam,alkohol, kofeina,Spice Gold/Diamond, banzai, dust,magic dragon, smoke the next generation,absynt,tabaki,tyton
...i`m back in game biatch.
  • 62 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: love997 »
MOŻE sam dxm jest mniej szkodliwy od mj, ale ja mówię o ACODINIE, który zawiera oprócz dexa również inne substancje, nie przeznaczone do zażywania w dawkach 10x od zalecanych.
Uwaga! Użytkownik love997 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 191 / 1 / 0
love997 pisze:
MOŻE sam dxm jest mniej szkodliwy od mj, ale ja mówię o ACODINIE, który zawiera oprócz dexa również inne substancje, nie przeznaczone do zażywania w dawkach 10x od zalecanych.
Którą konkretnie masz na myśli?
Uwaga! Użytkownik pan wojtas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.