Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 164 / 14 / 0
Nie różni się niczym, ta sama substancja. Farmaceutka nie powinna zwracać na to uwagi ale to zależy akurat na kogo trafisz. Btw. Serio da się na erecepcie dostać MPH bez historii w ikp i diagnozy? W końcu może bym miał lek który działa w sumie
  • 1161 / 316 / 2
@Lotnik69 nieironicznie łatwiej było mi wczoraj w prywatnej klinice załatwić Tentin niż MPH wyłącznie na podstawie historii recept z ikp. Ale byłem u lekarza który mnie zna, który nie raz widział dokumenty świadczące o moich jednostkach chorobowych, wiem, że MPH by mi nie wypisał - bo za dużo najebane recept w ikp, to mówię chuj czaas na zmiany, lecimy z deksamfetaminą co się okazało strzałem w 10.
przypominam tylko, że temat jest o subst. czynnej zwanej B U P R O P I O N E M, nie jest to wątek ogólny e-recept, ani wątek o MPH czy tymbardziej ADHD. Więc proszę trzymać się głównego wątku tematu.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 28 / 1 / 0
Witam. Spotkałem się raczej z opiniamii, że bupropion może zwiększyć libido przy innym antydepie. ( dulsevia w tym wypadku od dluzszego czasu) I po dołączeniu bupropionu libido wręcz jest dużo gorsze. Dodam, że biore go 7 dzień - czy są to ewentualne efekty uboczne które miną i dac mu szanse na rozkręcenie? Dziękuję z góry za odpowiedź!
  • 136 / 15 / 0
Ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że u mnie bupropion poprawił libido, po przeskoczeniu na niego z wenlafaksyny.
  • 28 / 1 / 0
@castlecastle tak też naogól słyszę, dlatego mnie to zastanawia czy to okres adaptacji organizmu, minął 1 tydzień więc myślałem żeby poczekać do 2 tygodni i obserwować
  • 443 / 66 / 0
Hej, zanim mnie nazwiecie kindercpunem to prosze wysluchajcie mnie. bupropion nie pomogl mi wcale na moje zaburzenia, wiec przestalem go brac i polecial do szafki, pewnego dnia z nudów szukajac skrytego benzo znalazlem wlasnie bupropion, przypomnialem sobie ze cpuny z USA to wstrzykuja a mniej zaawansowani walą w nos, no to pokruszylem 150mg i wciagnalem. Faza przerosla moje oczekiwania, normalnie powiedzialbym ze z 60% feta, 40% beta keton, co nie jest dziwne, no bo wlasciwie to chyba jest keton nie? (β-Keto Amphetamine). Czyli co, jednocześnie (beta) keton i amfet(amina)? Takie coś jest możliwe? przecież ketony a aminy to dwie rozne bajki.

Chcialem dodac post do watku o 3-CBP, co dotyczy rekreacyjnego przyjmowania bupropionu, ale tam posty z 2015. Dodam też, że dorzutki są naprawde średnie, po może 4 już raczej nic nie czuć, Potrafi wyjebać gały mocno, oraz spowodować "emkową" senność jesli wiecie o co mi chodzi. Doustnie na mnie nie dziala nawet w duzych dawkach (tak, kruszone). IMO serio spoko stymulant, lecz nie zamierzam go naduzywac przesadnie. Na pewno kreska z 150mg w lozku by postawila na nogi czlowieka po 3 godzinach snu jak musi wstać. Zjazd? Ogromna senność, haluny (nie jakies paranoidalne, po prostu dziwne).

Jeśli ktos chce isc w moje slady, co odradzam, to uwazajcie na padaczke ktora bupro moze wywolac, oraz delirium ktore wystepuje po wysokich dawkach (dziala na receptory nikotynowe - acetylocholina, te sprawy, ale to kazdy wie). W konsekwencji działa jak aviomarin czy tam bieluń, dph.
Spoiler:
Aha! i profil dzialania. Ja i kolega potwierdzamy - kanapowiec. Ale taki, że na poczatku jak wchodzi to masz spoko rush i aktywizacje, ale po chwili to nawet gadac sie nie chce, sluchawki, muzyka na uszach i tyle.

I na koniec, nie zachecam do cpania kurwa antydepresantów, znajdzcie sobie prawdziwe narkotyki, ja jestem po prostu idiotą ktory ma za duzo wolnego czasu. No ale jesli ktos już to robi, to opiszcie swoje doswiadczenia. Stay safe, love yall.
  • 581 / 74 / 0
Czy łączne stosowanie bupropionu i pregabaliny zwiększa ryzyko wywołania padaczki?
11 sierpnia 2020CATCHaFALL pisze:
Ty kurwo już sklej tą pizdę tak samo, bo ani to śmieszne, ani żałosne w twoim wykonaniu.
  • 136 / 15 / 0
Mnie magik przepisał jedno i drugie na raz i nic nie wspominał, żeby uważać. A wie też, że biorę tramadol.
  • 159 / 27 / 0
@Baltimore, jaką dawkę bupropionu przyjmujesz?
  • 581 / 74 / 0
@castlecastle, dzięki.

@Hanalena, dziś wziąłem 150 mg. Lek leżał u mnie przez miesiąc, teraz zdecydowałem się go brać. Dziś żadnych efektów ubocznych, chociaż pregabaliny miałem tylko 50 mg.
11 sierpnia 2020CATCHaFALL pisze:
Ty kurwo już sklej tą pizdę tak samo, bo ani to śmieszne, ani żałosne w twoim wykonaniu.
ODPOWIEDZ
Newsy
Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.