Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 16 / / 0
Z woda i chlup! Jednym duszkiem .gorsze zeczy sie piło.
Wazne zeby dodac pieprzu okolo 1/3

Proszę skończyć offtop - starysteve
  • 6 / / 0
21 grudnia 2020foliage pisze:
[...] dlatego myślałem wskoczyć na 300 ale wtedy tez wskoczą koszty z 60zł na 240zł.
Jest duża różnica?
No co Ty z tym 240zł , wystarczy brać po dwie te tańsze i wychodzi 120 :v
  • 3454 / 1110 / 0
Jak na logikę. Nie wiem jak rozbijasz dawkowanie, że podwajając dawkę koszty robią się poczwórne, kompletnie nie chwytam.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 50 / 6 / 0
@Youshi
Próbowałem wrzucać 2x150mg ale nie czułem prawie żadnej różnicy, podejrzewam ze przez to zmodyfikowane uwalnianie dlatego chciałem spróbować fabrycznej 300

@misspill
Welbox co ma 150mg kosztuje 60zl, a Wellbutrin 300mg kosztuje 240zł, wiec wzrost czterokrotny
  • 1907 / 181 / 0
Mam pytanie. Jeśli chce się leczyć a nie ćpać to gryźć czy nie? I drugie pytanie. Mocno obniża próg drgawkowy?
Take DXM and Be Happy
  • 3454 / 1110 / 0
Leczniczo? Łykać per oral zapijając 200ml wody niegazowanej.

Myślę, że dosyć mocno może obniżać próg drgawkowy, wchodząc w interakcje lub przy dużych dawkach, regularnie brany (dawka 150-300mg) nie powinien mieć znaczącego wpływu. Mniej chyba od wenlafaksyny czy reboksetyny, podobnie jak MPH. Osobnicza sprawa zresztą, ale wpływ jest znaczny.

misspillz.blogspot.com
  • 1907 / 181 / 0
@misspill, to pregaba bez klona odpada? Tak napisałaś że nie.rozumiem. To w końcu w dawce 150mg mocno obniża czy nie?
Take DXM and Be Happy
  • 3454 / 1110 / 0
Znacząco. A nie można jakichś innych leków przeciwpadaczkowych? Czy chodzi o komfort ćpania wyłącznie?

misspillz.blogspot.com
  • 1907 / 181 / 0
Musiałbym coś wykombinować. Depakine np. ale to musiałbym z lekarzem gadać i znowu kombinować. A klony mam, więc to nie problem. W jakiej dawce brać klona by po 1050mg pregaby i 150 bupropionu nie dostać padaki? Albo w jakie jeszcze inne leki przeciwpadaczkowe inwestować?

@misspill dzięki z góry!
Take DXM and Be Happy
  • 3454 / 1110 / 0
Wszystko zależy od tolerancji również, ten walproinian sodu byłby lepszym rozwiązaniem długofalowym. Gdyby np. przyszło Ci odstawić lek.

misspillz.blogspot.com
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.