Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 156 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Ojgasm »
ja naściemniałem, że teść mi polecił i że kopcił 40 lat :-) Okazało się, że rodzinna lek zna, ale jeszcze nikomu nie przepisywała i że mam zdać raport. No i zdam. Szkoda, że Concerty nie może przypisać
Powiedz NIE trzeźwości
  • 835 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenz »
no dobra, ale jak sciemnie o paleniu i przepisze mi zyban, to moge bez problemu wykupic na ta recepte wellbutrin?
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 9 / 0
tak
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1444 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: moloch »
Problemy z motywacja i paleniem, ktos ze znajomych bral i jest rewelacyjny i do tego pisza duzo o tym. Zyban jest normalnie jako antynikotynowy i dlatego jest drogi, bo bierze sie go krocej. Jak sie bierze nawet ten lek i tak sie cpa do tego do malo sensowny pomysl.
  • 156 / 5 / 0
U mnie po 9 dniach stosowania mogę powiedzieć, że lek poprawia motywację, ale nie daje napędu. Co prawda czynności nudne i monotonne robi się lżej (nie wkurwiają mnie aż tak bardzo) to jednak do niewielkiej ilości amph nie ma co porównywać. Bupro ma za to inną zaletę: jest legalny i apteczny i u mnie wygrywa. Ale gdybym miał dostęp do Adderalu to zdecydowanie bym zmienił lek właśnie na niego. Apteczna amph ma tą zaletę, że jest uwalniana powoli, nie powoduje w dawkach leczniczych nadprzekaźnictwa i co z tym się wiąże - zjazdów, choć dawki które kosztowałem naszej rodzimej amph także nie powodowały u mnie nieprzyjemności i spało mi się lepiej niż po bupro. Tyle, że tego gówna już nie tknę. Za dużo do stracenia.

Powoli dojrzewa u mnie plan wizyty u psychiatry i skołowanie metylofenidatu.
Powiedz NIE trzeźwości
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: samsam »
Drugi dzien brania wellbutrinu, na razie 150 mg z rana.

Byc moze to placebo, ale odczuwam wzrost pewnosci siebie i wydaje mi sie, ze latwiej mi sie zabrac do robienia czegos co wymaga wysilku. Wczesniej rozpoczynanie nieprzyjemnych prac i nie odrywanie sie od nich bylo wielkim problemem. Czekam co bedzie przez najblizszy tydzien i co zmieni sie gdy przejde na 300 mg.

Tez od dluzszego czasu mysle (a raczej marze :)) o metylofenidacie, ale nie bardzo widze jak mialbym taka akcje przeprowadzic. Czy myslicie, ze jakis ginekolog z ogloszen w gazetach wypisalby mi na to recepte za odpowiednia oplata? (wiem, ze jest na rozowa)

Ale jak na razie bupropion mi sie podoba.
  • 156 / 5 / 0
wzrost pewności siebie to najlepiej odczuwalne u mnie działanie bupropionu. Otoczenie też to odczuwa, choć nie wie, że biorę :-)

z motywacją gorzej, aczkolwiek jak już się za coś cięższego zabiorę, nie wkurwia mnie to tak jak przed braniem. Za to zauważyłem, że o wiele gorzej znoszę nudę...Depresja w godzinę i to chamska.

Ginekolog? %-D
Powiedz NIE trzeźwości
  • 156 / 5 / 0
przedwczoraj minął drugi tydzień i ... o fak ... rozkręciło się konkretnie. Cały dzień na bananie, chęć robienia czegoś pożytecznego do późnego wieczora. POPRAWA WYNIKÓW SIŁOWYCH PODCZAS TRENINGU W STOPNIU ZNACZNYM ! Kawa strasznie spiduje, działa wręcz euforycznie - głupawka, ale pod kontrolą. Nie ten ja - naprawdę jestem zaskoczony działaniem specyfiku! O papierosach nawet nie myślę. O dziwo o innych używkach również, aczkolwiek...nie mówię nie. Poprawa koncentracji zauważalna, ale w niewielkim stopniu.

Co myślicie o połączeniu tego z piracetamem? Ktoś próbował takiego miksu?
Powiedz NIE trzeźwości
  • 1444 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: moloch »
Nie miksuj tego, unikaj nawet kawy, a piracetam odradzam wogole szczegolnie przy tym. Piracetam robi burdel we lbie, wzmaga niepokoj, przestajesz brac to to wogole sie czujesz jak bezmozg, a antydepr efekt bedzie inny niz noirmalnie. Po bupro bedziesz nerwowy po ssri bedziesz senny. Bez sensu. Kawa wzmaga u mnie niepokoj w polaczeniu z tym, nie ma to zadnego sensu, poza tym wyrabiasz tolerancje krzyzowa, szkoda potencjalu tego specyfiku. Ja jakos mam dalej ochote na uzywki po tym, ale jakos bardziej na opio, alko. Ciesze sie ze na mnie po dlugiej przerwie zaczelo znow fajnie dzialac, tolerka spadla.
  • 156 / 5 / 0
poza tym wyrabiasz tolerancje krzyzowa
Kawa pobudza wydzielanie dopaminy a bupro hamuje jej rozkład. Jeśli tak to działa o tolerancji krzyżowej chyba nie ma mowy. W praktyce u mnie to wygląda tak: bupro bez kawy - kurwica, nieogar i deprecha, z kawą WOW ... jedyne co mogę powiedzieć to WOW :-)
Powiedz NIE trzeźwości
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".