Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 553 / 117 / 0
Czy ktoś z was rozmawiał z lekarzem o zwiększeniu dawki bupry?
Mnie wkurwia to, że muszę wciąż czekać na kolejne dawki bo pomimo, że trzymam się wyznaczonej dawki to u tak na koniec miesiąca brakuje.
Stąd moje pytanie.
Czy ktoś pytał o przeskok z mniejszej ilości mg na nieco więcej?
  • 677 / 305 / 0
@jak89
Nie wiem w jakiej postaci przyjmujesz buprę. Ja stosuje plastry. Miałem poważny wypadek, otwarte złamanie 2 operacje i przeszczep. W sumie wziąłem 6 szt. plastrów Melodyn 35 mikrogramów. Ból był do wytrzymania, wręcz nie bolało nic.. dopóki nie zaczęła się rehabilitacja... zaczął się koszmar.. Nadal biorę 1 plaster co 4 dni, dawka taka sama minimalna, lecz lekarz pozwala mi przykleić półtora plastra co 3 dni obecnie, moc taka sama czyli 35 ug/h 20 mg. Jaki masz problem z rozmową z lekarzem ? Idziesz i mówisz prawdę, czyli boli mnie na tyle że prawie mdleje, tzn 9-10 w skali bólu. Ja poza buprą trans przyjmuję również Olfen 150 i cenie sobie to połączenie. Pomaga mi przetrwać, lecz pomimo tych leków każdy dzień zaczynam z ogromnymi bólami, rozciąganie stopy, ćwiczenia ogólnie, okłady żelowe mrożone. Średnio po godzinie, dwóch, ćwiczeń, jestem gotowy wyjść z domu dopiero, na rehabilitację pojechać itp. Nie wiem jakie ty masz problemy zdrowotne, nie znam twojej sytuacji ale jeżeli zamierzasz się Leczyć i masz poważne problemy z bólem to porozmawiaj z lekarzem na ten temat, Lekarz to człowiek, pomoże ci na pewno... o ile na prawdę cierpisz...
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 553 / 117 / 0
@Up
Czy z moich postów wynika, że mam problem ze zdobyciem bupry.
Jestem uzależniony od opioidów, więc jestem na programie na którym przyjmuję buprę.
Fajnie, że się odezwałeś.
Ja mam lek o nazwie Bunorfin.
  • 586 / 123 / 0
Najlepiej powiedzieć szczerze ze ta dawka nie sprawia juz ulgi jako substytucja w której celu ją bierzesz.
  • 677 / 305 / 0
@jak89
Przepraszam cię przyjacielu, nie przeczytałem twoich wcześniejszych postów. Co do uzależnienia.. Ja również jestem uzależniony.. Brałem tramadol przez wiele miesięcy, niby po wypadku samochodowym, lecz spodobało mi się jego działanie. Odstawiłem na prawie rok całkowicie. Następnie niestety miałem poważny wypadek, trafiłem do szpitala na prawie 3 miesiące gdzie musiałem przyjmować morfinę, oksykodon oraz tramadol. Przy wypisie otrzymałem informację iż mam wysoką tolerancję na tramadol.. (po prostu dawki 100-200 mg) nie działały na mnie na ból gdy leżałem w szpitalu. Przyznałem lekarzom że owszem brałem już kiedyś to ścierwo i udało mi się odstawić samemu. Ostatecznie zostałem skierowany do Poradni Leczenia Bólu. Zamiast tramadolu otrzymałem buprenorfinę. Chcą mi jeszcze odstawić diazepam 5 mg który to biorę od prawie 4 lat codziennie. Wiesz.. ja wolałbym tabletki zamiast plastrów. Lecz jest coś niesamowitego w tych plastrach, czy to Melodyn czy to Transtec, bez znaczenia. Chodzi o wchłanianie. Plastry mam zmieniać co 3-4 dni. Zrobiłem taki test. Plastry trzymałem na klacie przez 5 dni, nakleiłem kolejny i również 5 dni wytrzymałem, bóle powróciły straszne oczywiście. Przeczytałem chyba ze 200 stron na temat bupry. Postanowiłem odkleić te plastry z klaty.. (wydaje się że już zużyte) 5 dni przecież miały. Plaster na pół i pod dziąsło.. drugi pod policzek.. Byłem przekonany że to nic nie zadziała bo nie ma takiego prawa.. są zużyte przecież. 2 Plastry trzymałem 1 godzinę, następnie przekręciłem na drugą stronę i kolejną 1 godzinę. W sumie 2 godziny bez przełykania śliny, po całym zabiegu wypiłem, przepłukałem gardło 50 mg wódki.
Nie spodziewałem się takiego Działania. Najpierw miałem mdłości, kręciło mi się w głowie ale potem czułem się już baaardzo dobrze. Nie miałem zamiaru takiego, nie chciałem tego ale.. nie spodziewałem się, że można się ućpać "zużytymi" plastrami Melodyn. Leżałem na łóżku i czułem się wyjątkowo dobrze, jak nigdy.
Lekarzowi mów prawdę, powiedz mu że cierpisz, że nie zamierzasz wracać do mocniejszych opio, Proszę o pomoc panie Doktorze. Nie powinien tego zlekceważyć, na pewno ci pomoże. Ja obecnie biorę plastry 35 ug/h 20 mg, te najsłabsze Melodyn, albo Transtec. Wizytę w Poradni leczenia bólu mam 18.10. i będę prosił o coś mocniejszego ponieważ nie daję już rady z bólem podczas rehabilitacji i w ogóle od rana krzyczę z bólu na dzień dobry, dopiero 2 godziny masażu, okładów, ćwiczeń pozwala mi nadal z bólem ale jakoś funkcjonować.
Wszystko będzie dobrze @jak89 . Niczym się nie przejmuj. Porozmawiaj z lekarzem szczerze, na pewno ci pomoże, zwiększy dawkę, powiedz że chciałbyś się czuć swobodnie, powiedz również że miewasz lęki gdy brakuje ci leku i chciałbyś czuć się swobodnie bez natłoku złych myśli. Dobry lekarz, dobry Człowiek to zrozumie i na pewno pomoże.
Trzymaj się przyjacielu !
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 1655 / 299 / 0
Jest na Hyperrealu piękne FAQ dotyczące buprenorfiny. Generalnie, im mniejsza dawka, tym lepiej. Maksymalne działanie agonistyczne ma gdzieś około 0,75 mg przy najmniejszym działaniu blokującym.
Pewnie dlatego, jak dostałem pierwszy raz 2 mg Bunondolu pod język (wchłonęło się może 40%) to byłem porobiony jak na najlepszym PST.
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 13 / 1 / 0
Jeśli leciałem sniff oxy przez parę miesięcy ok 200mg dziennie łącznie, teraz chce przestać minęło 24h od ostatniej dawki dziś przyjedzie mi buprenorfin 8mg 5tab podjęzykowych, jak to dawkować żeby zaleczyć skręta? I potem to odstawić? Co proponujecie? Te tabletki można dzielić jakoś?
  • 241 / 31 / 0
Siemka wróciłem z DTX od opiatów, ale ciągnie kurewsko do jakiejś kody/kratomow, a jak byłem podawali mi bupre, na początek 2.4mg dziennie przez dwa tygodnie do zera, zero skręta itp spoko ale wróciły głody a chciałbym znowu spróbować bupre bo gasiła mi parcie na jakiekolwiek dragi/leki, co powiedzieć lekarzowi żeby przepisał bupre? Podstawkę z dtx jakąś mam może styknie u rodzinnego, albo psychiatry, ktoś doradzi. Pozdro
  • 647 / 63 / 0
03 grudnia 2024podpaski pisze:
Jeśli leciałem sniff oxy przez parę miesięcy ok 200mg dziennie łącznie, teraz chce przestać minęło 24h od ostatniej dawki dziś przyjedzie mi buprenorfin 8mg 5tab podjęzykowych, jak to dawkować żeby zaleczyć skręta? I potem to odstawić? Co proponujecie? Te tabletki można dzielić jakoś?
Juz pewnie nie aktualne alee ja bym rozpuscil taka tab w wodzie i dawkowal po 1mg na poczatek i zobaczyl reakcje i schodzil co 2lub 3 dni o 10 moze 20 %
  • 559 / 55 / 0
Panowie a co byście myśleli o pomyśle by w temacie wyciągania bobry z plastrów spirytusem, jeśli nie mam na chwilę obecną parcia na czas i potrzeby by gotować przez kilka godzin plaster w spirycie z wodą ewentualnie oraz kwaskiem cytrynowym, to by wrzucić po prostu jakiś odrobinkę większy kawałek plastra do buteleczki z 15 do 20 ml spirytusu i dać mu się tam pokisić miesiąc -dwa, lub tylko parę tygodni, myślicie że miałby to jakikolwiek sens oczywiście z kwaskiem cytrynowym. Oraz prawdopodobnie i tak bym wygotował jest szansa ten plaster na sam koniec, ale tak myślę że fajnie by mieć jakąś taką wersję napadową buprry która by mogła sobie gdzieś stać ukryta w pokoju nie wiadomo ile czekając na moją czarną godzinę bym mógł ją chlusnąć bądź wlać pod język czy cokolwiek innego byłbym bardzo wdzięczny za pomoc
ODPOWIEDZ
Newsy
Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.