Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 16 / 4 / 0
Tramal ostatni raz 11 czerwca, majka 16 i od razu prega do 14 lipca. Czyli wychodzi że złapał mnie skręt po 3 dniach brania bupry?
  • 1039 / 296 / 2
@Winstoon Twoje objawy są typowe jak na skręt po opio, wiem o czym mówię, bo sam to nie raz przeżywałem, a Twój post jest na tyle chaotycznie napisany, że prawie nic nie rozumiem.

Najważniejsze: kiedy przestałeś brać inne opio niż bupra?

Kiedy zacząłeś jeść buprę?

Podaj pełne daty najlepiej, albo ilość dni.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 16 / 4 / 0
Kilkumiesięczny ciąg na tramie dawki 600-1g gdzieś w okolicach grudzień - czerwiec (koniec 11 czerwca w międzyczasie alprazolam 2mg gdzieś przez tydzień). Wcześniej 5 dniowy ciąg Majki okolice maja - bez skręta. I kolejny majkowy 6 dniowy zakończony skrętem 11-16 czerwca. Od 17 czerwca weszła koda na 3 dni i pregabalina i kilka dni ratowania się jeszcze alpra w dawce 1mg. Pręga ciągnęła się do 14 lipca od 16 czerwca z kilkudniowymi przerwami (max 2dni),a potem ct. Kiedy wziąłem pierwszy raz bupry? 12 lipca 8mg, 13 lipca 6mg i 16 lipca 2-3mg. Ostatnio spróbowałem zbić skręta DHC w ilości 360 ale mało co dało. I oxy w ilości 100 co dało niewiele więcej. Zauważyłem że dużo pomaga mi benzo w stosunku do poprzednich dni powiedzmy 2-3 tyg temu 1-2mg alpry prawie nic nie dawało teraz trochę uśmierza skręta. Ogarnąłem broma i o dziwno niewiele gorzej jest, dużo lepiej się czuję i mogę się na czymś skupić. Największy problem to spanie. Nawet 100mg krety sprawia, że co półtorej godziny się budzę

Dodam jeszcze, że nie mam problemu z uzależnieniem od DHC i Oxy. Po jedynym dniu brak objawów odstawiennych bo biedy nie ładowałem w dużych dawkach jedynie okazjonalnie w przeciwieństwie do Majki i Tramalu.

Post do scalenia - /Merx
  • 1039 / 296 / 2
@Winstoon zacznijmy od tego, że nie oszukuj siebie samego, że nie masz problemu z uzależnieniem od jakiegoś konkretnego opioidu, bo jesteś uzależniony od opioidów, od benzo prawdopodobnie też - co już podchodzi pod politoksykomanie, nie marnuj sobie życia, jak co znam bardzo dobrego specjalistę od tego, jest ordynatorem oddziału detoksykacyjnego, ale prowadzi również wizyty online - to wyłącznie na PW.

Piszesz na tyle chaotycznie, że nic z tego nie rozumiem, bynajmniej mój umysł ogarnięty przez ADHD nie jest w stanie tego zrozumieć.

Prosiłem o konkretne daty i odpowiedzi krótko i zwięźle w formie liczbowej - daty.

Wybacz, ale inaczej Tobie nie pomogę, staram się czytać to po raz piąty i wszystko mi się miesza i nie mogę tego w całości zrozumieć.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 16 / 4 / 0
Ja wiem, że mam problem z opio ale z benzo się nie zgodzę. Mogę nie brać kilka mies i mnie nie ciągnie nie mam też objawów odstawiennych w przeciwieństwie do opio, w które jestem wjebany. Pisze też teraz o pomoc czy to jeszcze skutki opio czy prega mnie tak zmiotła skoro tak długo każdego skręta przeżywam? (Tram po 4 mies, koda po mies, Majka już 2 mies). A benzo miksuje żeby nie wjebać się w jedno, to moja pierwsza paczka broma.
  • 9 / / 0
Jestem miesiąc na programie. Po 2 tygodniach pojawiły się poty i nudności rano przed przyjeciem dawki i 4-5 godziny po przyjęciu. Normalne, dziwne, przeczekać? Możliwe, że to przez niedawną (tydzień po wejsciu na bupre) zmianę leku antydepresyjnego - bupropion?
  • 134 / 6 / 0
Siema, jakieś 3 lata temu zakończyłem uczestnictwo w programie, mam dokumentacje w postaci legitymacji dawki itp, wypisu z detoksu który przeszedłem pomyślnie. Teraz potrzebuje lek bunondol i moje pytanie czy na te kwity które mam lekarz rodzinny wypisze mi 0,4?
  • 24 / 1 / 0
Ile dni po jednorazowym zazyciu 100mg metadonu musze czekac aby zazycie bupry nie skonczylo sie skretem?
  • 66 / 8 / 0
Po jakim czasie pojawia się skręt po buprze?

Walę podjęzykowo dziennie 3-4 tabsy bunodolu 0,4 mg od 5 dni plus mam od wczoraj drugi plaster Transtec 52,5 µg/h. Pierwszy przyklejony we wtorek. Jutro wchodzę z ośrodka i chcę zerwać z bupra, gdyż czytam, że skręt jest straszny i długi. Jestem na detoksie od kodeiny...

Plaster zrywam w domu
Spodziewać się czegoś?
Uwaga! Użytkownik 20fajekzfiltrem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3013 / 1016 / 0
przy opioidach o długim okresie połowicznego rozpadu zespół abstynencyjny może pojawiać się z pewnym opóźnieniem i również utrzymuje się nieco dłużej - to zależy od okresu brania, przyjmowanych dawek, a także kwestii osobniczych. trwa to także stosunkowo dłużej, niż w przypadku w/w środków o krótkim profilu działania.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
ODPOWIEDZ
Newsy
"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.

Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.

W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.