Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1241 / 8 / 0
o 8 rano bralem oralnie opium o ktorej moge zazyc bupre zeby nie bylo zgrzytu ?
mam recke i nie dopytalem o ktorej isc :)
nie sopodziewalem sie tak szybkiej reakcji ... bravo dla doktora :)
  • 425 / 33 / 0
Poczekaj sobie min. 8 godzin ale im dłużej tym lepiej. Chodzi o to, że jeśli pójdziesz na skręcie (im mocniejszy tym lepiej) to poczujesz jak buprenorfina działa i znosi skręta.
  • 1241 / 8 / 0
hmmm farmaceutka jest do 18 ... wiec do 18 zaczekam dzieki
  • 1241 / 8 / 0
powiem wam tak ... dostalem 2 tab po 2mg bupry (bez naloksonu), 17.15 ... czas plynie 18 w sumie nic poza powolnym pogarszaniem sie nastroju 19 mam wyjsc na koncert ... (no i czuje sie ni ti dibrze ni chujowo sam nie wiem jak) w kazdym razie anxiety itp decyduje odwolac trudno teraz nic nie zrobie do 21 wszystkie objawy skreta pojawiaja sie powoli ale sa takie malo "natarczywe" ze tak to nazwe
probuje zasnac - ale lipa czekam czekam lups kilka godzin takiego polsnu wpadlo ... wstaje -- o kurwa skret duzo mocniejszy niz jak sie kladlem dodatkowo mnie przesralo z rana wysmienicie ... majac w pizdu co koles pierdolil o benzo zajebalem klonozepam oczywiscie (caly czas pale co lagodzi na troche skreta) o 11 wizyta u lekarza QRWA czemu nie wzialem 9.00 (bo myslalem ze to zalatwi sprawe) ...

tak wiec podsumowujac pierwszy dzien na 4mg bupry i nie jestem ani troche zadowolony !!! mialo nie byc skreta

p.s. sluchajcie w ulotce pisze ze tabletki bupry pod jezyk trzeba (bo nie zadziala) ale po wczorajszym nie sadze ze te moje tabletki sa zrobione jako podjezykowe ??? bo rozpuszczaly sie dlugo i mialy bardzo piekacy smak za ktory moje podniebienie do dzis mnie nie lubi ...
valium tez trafia mi sie raz dostane podjezykowe tabletki a innym zwyczajne i jak te zwyczajne possiem to tez tak chujowo w japie pozniej dlugo jest a te podjezykowe to wrecz yumy
  • 425 / 33 / 0
Może za mało dostałeś ? Na początek powinien dać ci 6mg przez parę dni. Po przejściu z M na B przez 2-3 dni możesz się czuć tak jak opisałeś - ani dobrze ani źle tak nijak po prostu ale po 2-3 dniach już jest dobrze. Poproś go o podniesienie dawki bo przecieć z tego co wiem to ty długo bierzesz M i wcale nie najmniejsze dawki. Ja na początek dostałem 6mg a brałem spore dawki H i to nie była kupowana z ulicy tylko od hurtownika więc w porównaniu do ulicznej była znacznie mniej zbełtana i moc czułem wyraźnie tym bardziej, że na H przeszedłem z 500-750 mg M iv i wtedy 6mg dało radę zabić skręta. Brrrr, jak sobie przypomnę to makabra nigdy więcej się tak nie dam podejść. Podnieś dawkę do 6mg i poczekaj 48-72 godziny i będzie dobrze. Teraz nawet jakbyś chciał to cię M nie pokopie bo bupra blokuje receptor. Jeśli dostajesz suboxone to tabletki powinny być hexagonalne ok 4-5 mm średnicy smaku sztucznej pomarańczy i na pewno nie są piekące więc nie wiem o co chodzi ?? bupra występuję także w postaci cienkiego filmu podjęzykowego ( wygląda jak kawałek folii ) i to się chyba nawet szybciej wchłania niż lingwetka.
Ostatnio zmieniony 08 grudnia 2011 przez Mam wąsy, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 1241 / 8 / 0
juz bylem w aptece polecialo 8 mg na jutro ma byc 12mg ... tabletki daja na poczatku te bez naloxonu (te lepsze) one nie sa smakowe (kurwa dzis mialem 4 takie tabsy) !!! ble -> od wczoraj juz mnie meczy zeby cos dolozyc ... chuj skoro takie fanaberje z tym chajsem to co ja mam zrobic jak moj withdrowing jest qrwa nie do zniesienia ?

mozna na ta bupre cos nalozyc zeby qrwa poczuc sie jak czlowiek ?
  • 425 / 33 / 0
Opio żadne nie pomoże możesz ewentualnie się jakimś benzo lub czymś podobnym zamulić. Idź do apteki i kup sobie Phenergan to jest prometazyna bez recki i wrzuć 30-50mg to podbije ci trochę buprę i będziesz spokojniejszy. Za 2 dni będzie gitara jak się ustabilizujesz. Opisz jakiego masz skręta mocnego?
  • 1241 / 8 / 0
uzywalem leku sominex w przeszlosci ... mam benzo juz wrzucalem dzis klona rano ... chclalem kilka malych piw ... mam skreta jak z zakopanego do gdyni qrwa .... nie wiem jak wytrzymam do rana .... ile musi uplynac czasu zanim bezpiecznie moge zapodac opiata ... qrwa wysiadam takiego mam skreta ktory od rana rosnie rosnie rosnie a wizyte mam dopiero o 9 rano ... dobrze jednak mi koles powiedzial na poczatku ze bupra moze nie styknac ;(
I PYTANIE ILE TAK NAPRAWDE TEJ morfiny JEST W TYCH MEGA GLOWACH MAKOWYCH bo ja w porywach dlugopisu napliczylem ze 200mg na 100g suszu a tu by na to nie wygladalo ze to musi byc wiecej jednak JA NIE WALILEM IV ja pilem herbatke z maku haha ;)
  • 425 / 33 / 0
Opiata to możesz zapodać zawsze po buprze tylko pytanie brzmi czy go w ogóle poczujesz. W drugą stronę jest lipa czyli bupra w trakcie ciągu na M powoduję skręta. Zupka z gigantów nie jest wcale lajtowa i może tam być sporo więcej niż 200mg/100g. Ewentualnie wrzuć parę małych piw i ten sominex i spróbuj jakoś przemęczyć do rana i z rana wrzuć następną dawkę i może już będzie ok a przynajmniej znośnie. Szczerze mówiąc to wątpię czy jakiś opiat pomoże ci dzisiaj po 8mg bupry więc musisz się wylogować czymś innym do jutra. Ewentualnie jak nie dasz rady na buprze to poproś lekarza o 2-3 tygodnie metadonu, zjedź z dawką do ok 30mg i wtedy przeskocz na buprę. Przez te 2-3 tygodnie metadon ci nie zaszkodzi zbytnio a przesiadka na buprę powinna już być komfortowa. Musiałeś z masywną tolerką na buprę wskoczyć i nie dajesz rady ale daj jej jeszcze szansę bo naprawdę warto. Jeśli się poczujesz dobrze na buprze to zerowanie jest łatwe i samopoczucie dobre. Ewentualnie dorzuć benzo na tą noc trochę więcej tak żebyś mógł wytrzymać i pamiętaj, że każdy dzień będzie łatwiejszy. Po prostu wyloguj się z rzeczywistości na noc żebyś nie musiał się męczyć bo to można zwariować i przez całą noc wić się po podłodze waląc głową o ścianę. Powiedz mi czy masz jeszcze normalne objawy fizyczne i jak mocno nasilone są (sraczka, poty, gęsia skórka, źrenice, bóle itp) bo psychicznie to rozumiem, że bardzo dużo byś dał za szklankę zupy, która będzie w stanie przebić się przez buprę co jest raczej niemożliwe w ciągu 2-3 dni następnych.
Ostatnio zmieniony 08 grudnia 2011 przez Mam wąsy, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 1241 / 8 / 0
Hey ... ta bupra jedynie blokuje mi sraczke dobrze (znaczy mam lekka biegunke ale lekka naprawde) inne objawy sa wszystkie wlacznie z ta gula w gardle co porucznik pisal (teraz zalapalem o co mu chodzi)

Wyloguj sie z zycia - heh nie umie - nic na mnie nie dziala |!!! biore spore ilosci klona i browary czaisz ;)
z tym metadonem nie pomyslalem zupelnie - nawet nie wiedzialem ze sie tak da ... ale to juz rybka po obiedzie chyba ze (nastepnym razem hahaha). Bo teraz to ja zobacze lekarza w poniedzialek ... to chyba do tego czasu i skret mie przejdzie ...

tak sie teraz zastanawiam Czy? powiedzmy ze poczuje sie w sobote czy w niedziele juz normalnie to? czy takie nagle odstawienie 16mg zrobi mi skreta czy poprostu moge powiedziec basta dziekuje skonczylem ? czy moze skret od bupry mnie chwyci ? (bylo tak 1 dzien 4mg, 2 dzien 8mg, 3 dzien 12mg, 4 i 5 po 16mg ... to tylko 5 dni skret z majki zejdzie a co bedzie z bupra zlezie ze mnie spokojnie?) myslalem zeby pobrac przez jakis czas to ALE to jest chujnia;(

po koleji eliminuje wszelkie leki na skreta (kodeina nie, tramadol nie, dyhydro (za drogo), bupra nie dziala, metadon mi znaczy zostal ... a tak naprawde najlepiej podchodzila mi zawsze kodeina i DHC i chetnie bym skorzystal z terapi zastepczen na zwyklej zdrowej kodeinie ale qrwa ziemia splodzila amerykanow ;) Staroangielskie prawo stanowi ze lekarz jest zobowiazany dostarczyc uzaleznionemu narkotyk od ktorego jest pacjent uzalezniony przez okres tak dlugi jak pacjent potrzebuje ;) Na tej podstawie sa robione pierwsze projekty dostosowania prawa do dzisiejszych czasow. Obym ja tego dozyl.

dzis jestem na 12 mg i na jutro recke na 16mg pod dozorem i 16 mg do domu ;) (qrwa te poranki na normalnym skrecie przynajmniej lezalem ryjem do ziemi a tu musze sie jakos postawic zeby zapierdalac do lekarza po recke do apteki i co i wielki chujjjjjjj z tej bupry alezzzzz ja jestem rozczarowany

qrwa ze ja nie umie zrobic przyzwoitego towaru do podania iv ;) tyle tego maku sie tu marnuje czujecie jakie te makufy sa mocne
ostatnio dalem znajomemu bez tolerancji sprobowac bo chcial nasypalem tea lyzeczke tego mialu (2-3g) do szklanki zalalem wrzatkiem i koles zajebal sie konkretnie moze nie nodowal ale naprawde go wzielo !
ODPOWIEDZ
Newsy
Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.