Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 566 / 73 / 0
Nie kłuję się. Czy taka myśl przyjdzie, nie wiem. Oczekuję od substytutu, że pomoże mi przetrwać najtrudniejszy czas na zupełnie nowym polu. oksykodon w ciągu od 21 miesięcy i taka myśl nie pojawiła mi się chyba ani razu. Miałem zajebistą szansę, żeby nie wpierdolić się w opio. Kiedyś próbowałem kodeiny, tramadolu, buprenorfiny, morfiny, heroiny i fentanylu, aż jakby na siłę, byle nie być trzeźwym, ale żadne nie podeszło, od każdego wymienionego wolałem napić się już choćby chujowego piwa. I jakoś trzy lata po takim ostatnim spróbowaniu i zapytaniu siebie jak za każdym razem: „co ludzie w tym widzą?”, poczęstowano mnie oksykodonem, gdy byłem podpity i dobrze bawiłem się w towarzystwie. I chuj, po latach prób euforia i noddy odblokowane. I mnie zabrało.

Tyle, bo zbaczam z tematu substytucji.
11 sierpnia 2020CATCHaFALL pisze:
Ty kurwo już sklej tą pizdę tak samo, bo ani to śmieszne, ani żałosne w twoim wykonaniu.
  • 4832 / 811 / 0
Opio lubią czekać. Jak ktos jest konsekwentny to sie uzależni.
Mowil o tym celebryta terapeuta Rutkowski
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotyki o wartości miliarda euro. To dzieje się w Holandii

Służby celne podsumowały ubiegły rok: przechwycono narkotyki o wartości blisko miliarda euro. Prawie na każdym statku przypływającym do holenderskich portów z Ameryki Łacińskiej przemycana jest kokaina. Mafia wykupuje holenderskie firmy, hotele i kamienice. Pracują dla niej młodzi Holendrzy.

Europol rozbił siatkę handlarzy kokainą. Skonfiskowano ponad 7 ton narkotyków

Hiszpańskie służby rozbiły siatkę handlarzy narkotyków. Zatrzymano 22 osoby, które są podejrzane o hurtową dystrybucję kokainy na terenie Unii Europejskiej. Dochodzenie, koordynowane przez unijną agencję ds. współpracy organów ścigania (Europol), obejmowało Hiszpanię, Bułgarię, Kolumbię, Kostarykę i Panamę.

Polska prezydencja rozpoczyna prace horyzontalnej grupy ds. Narkotyków w Radzie Unii Europejskiej

Polska objęła przewodnictwo w Horyzontalnej Grupie ds. Narkotyków (HDG) w ramach prezydencji w Radzie Unii Europejskiej na pierwsze półrocze 2025 roku. Przewodniczącym HDG został podinsp. Michał Aleksandrowicz z Centralnego Biura Śledczego Policji, a jego zastępcą dr Artur Malczewski z Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom. Działania w ramach prezydencji to efekt wspólnej pracy Centralnego Biura Śledczego Policji oraz Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom.